"Велико народно въстание 2" - малко протестиращи, много полицаи

Достъпът до площада става само след проверка
Обновена: 10 сеп 2020 09:03 | 10 сеп 2020 08:55, Камелия Цветанова
514

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вторият голям протест, организиран в Триъгълника на властта, носещ звучното име "Великото народно въстание", започна с малко демонстранти.

Началото на протеста беше обявено за 8.00 ч., но едва час по-късно бройката на протестиращите се увеличи. Въпреки това към този час не се забелязва масово присъствие на протестиращи в центъра на София.

Още по темата
За сметка на това полицейското присъствие е засилено.

Полицаите са оградили със заграждения сградата на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на БНБ се охранява от жандармерия.

Има изградени контролно-пропускателни пунктове, полицията вече е иззела и забранени предмети - запалителни вещества, пиротехнически средства, както играчки - пушка и меч.

"Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, докато постигнем целта си", каза пред БНР Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста.

"Тук сме вече 64 дни, ако трябва ще останем още 64", добави той.

Хаджигенов каза още, че протестиращите не намират смисъл да говорят с полицията и сами ще вземат мерки за неутрализиране на евентуални провокатори.

Движението по булевард "Цар Освободител" е нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва БСП, ГЕРБ, ДПС, "патриотитие" и разни остатъци от СДС, просто да бъдат забранени!
359
1
 
6
 
! Отговори
гг преди 3 години
До Анонимен 388 Комунистите не са те проверявали и т.н. дето си ги изредил, щото тогава нямаше протести. А си гъкнал и хайде Белене, Скравена или направо си безследно изчезнал. А може да си бил от активните борци, които не са и искали протести.
358
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите май са обезоръжени, жалко как сега няма да може да имат нови клипчета как ги били биели. Тримата *** нещо друго ще трябва да измислят ама не могат да мислят.
357
11
 
2
 
! Отговори
до георги преди 3 години
значи ти да крепиш мутрата, а протестиращите да не затваряли пътищата, че трябвало да мислят за твоя комфорт.Ами като си се надупил на герб така ще е, няма само да ни ограбвате и да лапате на наш гръб.
356
1
 
10
 
! Отговори
до 370 преди 3 години
През комунизма протестиращите ги даваха за храна на прасетата в Белене. Ако не се сещаш да ти пропомня. Полицаите не ходиха до зъби въоръжени, защото нямаше кой да им каже гък. Ако кажеш нещо ти хвърлят един бой, ако не се усетиш те бутат в някой затвор. Комунизма имаше и плюсове, но не ми говорете за свобода :). И точно заради комунизма сега сме на този хал, защото всичките ни управляващи са соц. отрочета. Защото те много обичаха нормалния човек да няма избор, те да са най-важни.
355
0
 
13
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
малко не им достига за да стане велико народно въстание,никой ли не сети да покани червената армия която да им донесе победата на върха на щиковете.
354
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е завардил всички кръстовища да спира протестиращите и е впрегнал цялата полиция от цялата страна единствено да спира хорат и после неговите медии да внушават че това са една шепа, всички ме обичат и защо тогава спираш тази шепа хора, защо си пратил безброй полиция, от тази шепа хора ли те е страх безроднико, алчен и ненаситен за власт.
353
1
 
19
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Платените протестиращи поизхарчиха парите по морето и сега пак се завърнаха на работа, т.е. на протеста :D. Живи и здрави да са, срамна работа няма - само да не затварят пътищата, че останалите хора, за да работят е необходимо да пътуват.
352
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вестник "Политико":"Защо България се превърна в мафиотската страна на Европа?".Ние си знаем защо.Остава и европейците да престанат да се правят на ни чули-ни видели.
351
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време "лошите" комунисти не са ме спирали за митингите, не са ме проверявали, арестували, полицията не беше въоръжена до зъби, не са ме пребивали, и не са вадели водни оръдия срещу протестиращите. А сега при "демонкрацията" баце си осигури с нашите парички "ред и спокойствие" да не го притесняваме и той главния Мафиот ни нарича нас мафия.А всички които го крепите сте просто едни национални предатели и жалки ***.
350
4
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Пак ще му ядете на Борисов маркуча не ви ли омръзна хо хо хо
349
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно,че протестиращите са малко.Това е дезинформация.Истината е съвсем друга.Има най-малко 3-4 хиляди души в момента,а довечера ще бъдат много повече.
348
2
 
11
 
! Отговори
Ха преди 3 години
До Анонимен 357Кой хрантутите бе? Повече от половината сте безработни и не можете себе си да изхраните, полиция ще храните! И освен права имате и задължения към тази държава! Като искате се замислете, какво сте допринесли!
347
2
 
15
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Мутри вън вън ама Фигуранта си е вътре и си мисли за Деска да не вземе да се върне при Свиленски или не дай си Боже при Учиндолския където е била много преди да го срещне...
346
3
 
7
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
До БСП"Довечера на площада ще има 2-3 милиона Българи!!!" Научи се да броиш, че си добави цели ТРИ НУЛИ.
345
2
 
17
 
! Отговори
Радеф е Тъпанар преди 3 години
До а после?На РадеФ кратуната не е празна. Не знаеш колко бръмбари има в нея.
344
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
мафия мафия МАФИЯ
343
9
 
4
 
! Отговори
тишаа преди 3 години
какво ще правим с бившите членове на БКП сега депутати и министри от Герб
342
8
 
3
 
! Отговори
ВИКИ преди 3 години
ОСТАВКА НА СУДЖУЦИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА ДО ЕДИН
341
10
 
2
 
! Отговори
МИЛЕН преди 3 години
МУТРИ ВЪН

Спонсорирани публикации