Автоинструкторите готови за протест: Искаме адекватни документи

Масово напускат изпитващи в цялата страна, посочи Йонко Иванов
16 сеп 2020 17:07, Анисия Иванова
13

Промени в шофьорските курсове готви държавата. Въвежда се електронно обслужване и електронна документация в автошколите. Според част от бранша корупцията в сектора ще бъде нулирана, според други обаче, именно промените ще станат повод за корекционни практики и повишаване на цените за младите шофьори.

Масово напускат изпитващи от цялата страна. Има липса на такива и в унисон с това има некомпетентност и няма диалог. Това каза за "България сутрин" председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

По думите му хората, които стоели на меките столове, взимали между 2000 и 4000 лева заплата. А тези, който били на първа линия, по 650 лв.

"Искат да върнат селфитата, разбирате ли за какво става дума", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"За три години направиха батак, какъвто онези след тях няма да могат да го оправят 30 г. Между 10 и 12 октомври минаваме към протести, ако исканията не се изпълнят. Искаме адекватни документи", допълни Йонко Иванов.

Според него за тежката категория шофьорски курсове цената щяла скочи между 500 и 700 лв.

"Нека не гадаем и да мине срещата с премиера, ако се състои такава. Няма държава, в която да ви задължат техниката да е изцяло ваша. Това е лобистки текст:, обясни още събеседникът.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боже пази да те учи гаджето да караш.
12
1
 
5
 
! Отговори
У преди 1 месец
В дъното на нещата, винаги стои интереса ( в случая финансов). Школите имат интерес всички да вземат книжка и после-к'вото стане! Не поддържат връзка с шофьора и реално не ги интересува какво е правил, има ли глоби, инциденти и т.н. А са видяли какво е умеел и са го пуснали до изпит!!
Аз като взех книжка(към стария СБА), инструкторът се чуваше с всички поне година след курса. Пита как си, караш ли, проблеми... и всички се научиха. Базата беше Ладички, полигон и зала, но си харесваха работата.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има сериозни изпити за придобиване на правоспособност а не продължителни курсове .
Работата е можеш или не можеш.
Ако не можеш и гспод не може да те научи.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако продължат теа Мошеници тоест Инструкторите да продават реално Шофьорски Книжки то Борисов и Фирмата да си купуват еднопосочни билети за Южна Африка.....следва.....
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След изкаран шофьорски курс и изпит в България преди 18 години откровено не можех да карам градско, пък за каране назад, зимно, нощно , паркиране или ремарке да не си говорим...Един месец ходих с гаджето на полигон докато се науча малко от малко. Дано се е подобрила системата, ама не вярвам . Всичко беше единствено и само да се вземат едни пари.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ах тези мизерници изнудвачи за допълнителни часове, добре че има бгмама и ютуб, че нучих нещо за това как се кара.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
искаме да е както в САЩ, отиваш с личния си автомобил (все пак него ще караш след това), когато се чувстваш готов за изпит, самия изпит е 20 мин, струва 10 долара, готова е веднага, учи те родител, приятел, защо там може, а тук не?... тука дори е супер скъпо, трябва да отсъстваш от работа... що за глупост?
6
1
 
4
 
! Отговори
anon преди 1 месец
напускат разбира се. хранилката свършва. да си ходят.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма нищо. Пияният банкер с моторната шейна собственост на превозвач от Пловдив, дето си уби детето, нали унищожи архивите на даи, за да може да се скрият фалшивите книжки на бойковия електорат. Друг такъв непотребник ще се появи, за друга *** работа.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напускайте свини оядени и алчни.Вас не ви интересуват правила и закони а кой колко ще ви даде подкуп.Знам ви от личен опит както и са ми разказвали хиляди истории и винаги е едно и също.Няма значение дали изпитвания умее да управлява превозното средство и да спазва законът и правилникът за движение по пътищата има значение дали ви е дал пари. Вие сте косвени съучастници на тия които всеки ден убиват хора по пътищата.Напускайте и умрете от мизерия в някоя кофа за *** долни и проклети тиняци
3
4
 
4
 
! Отговори
Лили Иванова преди 1 месец
Е ти какво искаш да ти каже инструктора, не натискай съединителя с десния крак, пусни мигача, мини на втора, не карай по тротоара...... ако си на това ниво ходи се гръмни!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А автоконструкторите кога ще протестират?
Оппааааа .... май нямаме такива.
1
2
 
11
 
! Отговори
Саксофонов преди 1 месец
Само искат, а качеството на преподаването никакво го няма. Карах курс при един пенсионер, който само ми повтаряше "наляво, надясно" и нищо повече. Не бързат да те учат, защото си правят сметката, че на тях файдата им е да се провалиш на изпита и да им плащаш още.