Пенсионерите с по 50 лв. отгоре и за октомври

Борисов: Осигуряването на достойни старини е наш приоритет!
83
Пенсионерите с по 50 лв. отгоре и за октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички пенсионери ще получат по 50 лв. и през октомври, като добавката ще струва на бюджета над 105 млн. лв.

Това каза премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството, което се провежда днес чрез видеоконферентна връзка.

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си, посочи той.

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии.

По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.

Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите, уверява Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на снимката има същия недоумяващ поглед като на бай Тошо когато му казаха, че вече е никой.
30
3
 
13
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
2 000 000 пенсионери по 50лева на череп =100 000 000лв! А другарят Борисов взема нов заем 2 500 000 000 ? !!! Петдесет пъти повече отколкото ще даде на тези несретници пенсионерите...
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядо -тарикат,иска протестите да продължат .Защото спрат ли протестите,спират и 50лв.
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много жалък индивид е БОКО според когото Българина е прокопсал ,преди дни известен естраден певец го попита защо пенсията му е 260лв.Днес друг известен артист Васил Михайлов няма пари за операция на очите си.СРАМОТА.
27
1
 
16
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Това е цинично. Какво ще направят хората работили цял живот и сега когато са безпомощни с тези 50 лева? Безплатен обяд давали. Дайте им достоен живот и старини! Това са нашите родители, баби и дядовци. Уважаеми управляващи, нуждаем се от европейски заплати и пенсии!!!
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Бойко грижи се за всички кадърен политик.До 9 пенсиониран генерал 20 п на к
25
7
 
1
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Луканка ,, Маджаров,, е 38 лева ! Има и по -евтин кашкавал за 12 лева килото !!!Това може да се купи -кило луканка и кило кашкавал !!! При мен това струваше 10 левс-6 лв луканката и 4 лв кашкавалецо
24
5
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не се гъбарка!.."Гъбарка" е твърде мек израз .Тоя се ГАВРИ с най-уязвимата прослойка на обществото!!..С 50 /ПЕТДЕСЕТ/ лева бил "ОСИГУРЯВАЛ ДОСТОЙНИ СТАРИНИ"...?!?!?!..като се опитвам да ви отворя очите,че тояелудзавръзванеивсичкитемудъскихлопат,вие ми се обиждате...Е,радвайте се на "достойните си старини"!
23
6
 
7
 
! Отговори
оставкка преди 3 години
"Нови 2 милиарда и половина заем." нов месец с по 50лв добавка за всички пенсионери вкл. и за бившите герберски калинки с четирицифрените пенсии, което не просто запазва неравенствата, а ги задълбочава. Повече от половината пенсионери имат доста добри пенсии и трябва да спре раздаването на пари на калпак и за бог да прости. Очевидно парите ги няма налични и ще се плащат от всички работещи, които внасят данъците.
22
6
 
13
 
! Отговори
спрете тези бандити преди 3 години
оставка на престъпното правителство и вкарване в затвора доживот на най големия крадец и бандит в историята на България. Борисов вкара държавата в тежка катастрофа гербаждиите опоскаха всичко, сега поколение ще се възстановяваме след тези бандити
21
4
 
16
 
! Отговори
Брал съм ти лайката преди 3 години
Крадлива хераковска!!! На пенционерите 25?,а ти у чекмедженцето милиони,а у Панама милиарди!
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През ден се пише за тази подигравка с труда на хората. Достойната пенсия е поне 3-4 пъти по -висока от унизителните пенсий които получават родителите ни. Това е следствие от огромния грабеж на държавата. В Румъния го спряха грабежа преди 5 години и пенсийте вече са двойни.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министерството на финансите днес се хвали, че е изтеглило НОВ кредит от 5 (ПЕТ) милиарда лева?!Този тук се хвали, че раздал 105 млн на пенсионерите?!Тия ще ни оставят в зима, спрямо която виденовата ще ни се види песен.Харчи като за последно, за да се спаси още някой и друг месец до редовните избори, че пак да прави шменти-капели.Страх го е от служебно правителство и с цената на разтурена и съсипана държава ще стиска властта със зъби и нокти.
18
2
 
9
 
! Отговори
Предизборно преди 3 години
пазаруване,то и един глас е 50 лв....ама нещо много се охарчи,дотук 150 лв.....а и не знае докога....
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ставаш сутрин,пускаш телевизора и разбираш че Бате Бойко пак ти е вдигнал пенсията с 50лв.Ех живот!Пенсионер да си днешно време!
16
2
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
До ЕльоменатВ днешно време, да пишеш истината, трябва да имаш топки.Днес.бг не се славят с това качество.По-лесно им е да си натискат парцалите и да пишат за Николета и Валери.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам 50 лева. Искап пенсия като в РУМЪНИ. Нали до преди 6 години бяхме на едно ниво. Как така тя успя да дръпне толкова напред в доходите спрямо БЪЛГАРИЯ?
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха...било му приоритет, но след като започнаха протестите срещу него и шайката му.Вече, само най-заблудените гербаджии му вярват на този.Ама, Радев е виновен. И Хр.Иванов и отровното трио...и Орешарски. Още тогава е съсипал всичко.
13
1
 
16
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Нещо за писменото запитване на ЕС към Гешев и Борисов за снимките, записите и къщата в Барселона няма ли да ви позволят да напишете? То бива да сте платени, но вашето е направо проституция
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИ КАТО ДОСТОЙНИТЕ СТАРИНИ СА ПРИОРИТЕТ ПО КАКВО Е ПРОЛИЧАЛО ДО СЕГА????????? Защо пенсията ни е най-ниска в ЕС? За мен това е оценка, че сме най-некомпетентно управлявана държава в ЕС след като не може да реализира приоритета си поне като в Румъния . Там е приоритет пенсията защото е 1,7 пъти по-висока от нашата.