БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!

Шефката на парламента заяви, че има правила и те трябва да се спазват
365
БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.

Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в сградата на парламента.

Още по темата
Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на НС да се окаже политически фактор и да стане повод за обсъждане в залата на НС, заяви Кутев. Това дете, което вчера не беше допуснато да стигне до тоалетната на НС, само преди две години на наши заседания стоеше вътре в залата, отбеляза той. По думите му, ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това означава, че управлението и НС имат проблем.

"Сега единственото, което можем да поискаме от ПГ на "БСП за България" е оставката на Цвета Караянчева сега и веднага. Нищо повече не може да помогне", заяви Кутев.

В емоционално изказване Караянчева отговори, че НС има правила, те трябва да се спазват, и заяви, че няма да подава оставка.

Малко след това председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че движението ще започне консултации за оставката й и ще внесе проект, но по друга причина - заради сигнал за несъвместимост на член на ЦИК, по който не е представила информация, предаде БТА.

По-рано в декларация Караянчева обвини левицата в манипулации и опит за пи ар. Относно кадрите и манипулациите, че хората вчера са били изведени от НСО и бити - няма такова нещо, НСО има видеа, категорична беше тя и заяви, че няма да позволи парламентът да бъде участник в провокация.

Аз лично оставка няма да дам, декларира председателят на НС. И попита дали някой може да отрече, че в продължение на месеци палатките на майките от "Системата ни убива" са отпред и никой не ги е пипнал. Това е демократична България и нещата се случват по правилата, а не с агресия, подчерта Цвета Караянчева.

Една неуспяла левица се опитва да вдига рейтинга си, опитва се да се прилепи до протестите, защото, видите ли, ще се случи една революция и вие няма да бъдете в тази революция, обърна се към депутатите-социалисти председателят на парламента. Докато говореше от трибуната, те подвикваха "оставка".

Не искам да мисля, че вчера видях едно младо момче как беше използвано, то можеше да бъде вкъщи, предвид ситуацията, в която се намираме - на Ковид, коментира още по случая Караянчева. По думите й, то е било под пряка опасност от зараза, защото и хората около него не са носили маски. Всеки вижда кадрите от ситуацията с протестиращите заедно с Мая Манолова, която се опитва да се възползва от "Системата ни убива" за политическа кариера или да внесе нов импулс в изграждането на образа си, посочи Караянчева.

Като уточни, че за последен път опровергава подобни лъжи, обясни, че не тя се занимава с пропускателния режим в НС, а допускът е на основание на заповед на здравния министър, с която се въвеждат някои ограничения, без да се ограничава напълно достъпът до НС.

Съгласно тази заповед достъпът до заседанията на парламентарните комисии се извършва по заявка до съответната комисия, разясни Караянчева. Във връзка с писмото от вчера на майките, в което се иска среща, тя увери, че винаги е готова за диалог.


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
4
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 месец
Ся наистина: някой си там не те харесвал- иска ти оставката... Ами не си длъжен да подадеш. От друга страна- Караянчева и компания са такива ***, че каквото и да става - оставка не се подава. Цялата работа е там, че повечето от тях нямат капацитета да са там. Те не са и сънували и в най- мокрите си сънища, че ще се издигнат толкова и затова са и толкова предани на Бойко- тяхната ракета- носител. Затова и стискат и държат, колкото и да ги плюят, както и да ги обижда Бойко (в случая- ***).
263
3
 
1
 
! Отговори
БОГ ОТЕЦ преди 1 месец
СЛАВА НА БОГ ХАХХА
262
4
 
1
 
! Отговори
Бог да Ви благослови преди 1 месец
Христос стана за нас правда,изкупление,мъдрост и освещение за нас ние не сме нито праведни,нито мъдри,нито святи,нито изкупени без Бог разбрахте ли езичници християни себеправедни ,,добри грешници,, Бог оправдава не вие Бог е Бог благословени
261
3
 
1
 
! Отговори
Бог даВи благослови преди 1 месец
някои от парламента,президентство,министри говорят ли Божието Слово,медиите говорят ли Божието Слово,езичниците,мислете,говорете Божието Слово и не говорете глупости,който благославя е благословен
260
3
 
1
 
! Отговори
Бог да Ви благослови преди 1 месец
молете,постете и търсете Бог Бог е Бог
259
2
 
0
 
! Отговори
посредствени злоби преди 1 месец
не си натрисайте ,,проблемите,, на ,,лошите,, тогава дайте ,,проблемите си на Бог не съм ванга сори постете,молете Бог посредник е Исус Христос много е лесно некой ви носи Бог не искате оправяйте се сами не ме интересува
258
2
 
0
 
! Отговори
ромски номера преди 1 месец
добрите ги обвиняват за лоши,лошите са добри глупости вижте какви сте ви ,,добри състрадателни егоисти злобни,, ромски номера бог е българин,ами трябва да им играеш по свирката на такива да си добра в техните очи не благодаря гледайте си работата злоби
257
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До В борбата си за

Много си прав. Само клеветят и нищо друго. Хората масово в България ще намразят протестите. Утре могат да кажат аз да си напусна работата, защото така смятат. Срива се доверието в нашата държава. А БСП няма как да го вдигне, нито Мая Манолова, нито Радев. Смешници. А тези от "Системата ни убива". Ами работет за системата. Кой ви гледа децата, докато протестирате? Защо не почнете да работите, вместо да протестирате. Както и всички други, които само чакат на готово.
256
4
 
0
 
! Отговори
борисов преди 1 месец
с дамите в критеческата от парламента и президентство,министерши е критика за хора
255
2
 
6
 
! Отговори
A преди 1 месец
От големата заплата и привелегии не може да се откаже леко.
254
4
 
5
 
! Отговори
В борбата си за преди 1 месец
докопване до властта,гнусната пяна на БСП,криминалните ВБ и ЦВ,другите
всякакви лузери,не се поколебаха да срутят дори малкото останал морал
в политиката.Тя изглежда отвратителна в очите на хората.Сещате ли се
какво ще бъде отсега нататък?Няма да има неоспорени избори,няма да има
неосрана сграда,мръсотия,оплюти хора,хулиганщина,провалени всякакви конкурси,поръчки,проекти,срокове,блокирана държава,отровен обществен живот,разделение във всичко.Щастливи ли сте Радев,Нинова,изпълнихте ли
поръчките?
253
3
 
8
 
! Отговори
П К П преди 1 месец
Дупе давам,оставка не давам!
252
8
 
4
 
! Отговори
Кутев да бъде преди 1 месец
определен като главен хигиенист на НС.Да прави списъци,да кани потенциални
"окупатори"на НС и да дава билетчета за ползване на тоалетната.В хибридната
война срещу ГЕРБ,водена от БСП чрез Радев и "другарите"по интереси-лумпясалите елементи от ДБ,Мая,Възраждане,Боец,лелките от системата,герберите разчитат на
логиката на хората,че те ще отсеят многото глупотевини от малкото истина.Това е грешка,масите не се замислят,а често приемат дори и най-невероятните
клеветнически твърдения за истина и губят.
251
5
 
6
 
! Отговори
дърт дедо борисов преди 1 месец
затвор за борисов и феновете на борисов лоши като борисов
250
5
 
7
 
! Отговори
затвор за борисов преди 1 месец
затвор за парламента
249
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам познати колежки, чиито деца са диагностирани със сериозни болести. Положението на семействата им е тежко и нямат МИНУТА СВОБОДНА. Чудя се, КОЙ се грижи за децата на тези жени, които протестират с месеци и спят в палатките?
248
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лузерката Мая и антимайките удариха дъното с простотиите си. Горките, болни деца.Нищо чудно, утре да се съблекат по бельо и да започнат да си скубят косите, пред парламента.Как Решетников и един изнудвач от Дубай, правят от хората залки същества.
247
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Съсипват
Както виждаме, никой не се интересува от богатите. А от власт имащите тук. Те не са отишли във властта само за едната заплата. Искат максимум опорки, подпорки по медиите като тук, заглавия с "разкри", "категорично", "да си протестират". Бяхме по думите на някакъв си председател номер 1 в Европа по мерки за кризата. В началото на месец Май. И оттам право надолу...
246
2
 
1
 
! Отговори
Караянчева преди 1 месец
???????
245
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Какво общо има ***, с тенекиената кофа ?