БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!

Шефката на парламента заяви, че има правила и те трябва да се спазват
365
БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.

Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в сградата на парламента.

Още по темата
Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на НС да се окаже политически фактор и да стане повод за обсъждане в залата на НС, заяви Кутев. Това дете, което вчера не беше допуснато да стигне до тоалетната на НС, само преди две години на наши заседания стоеше вътре в залата, отбеляза той. По думите му, ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това означава, че управлението и НС имат проблем.

"Сега единственото, което можем да поискаме от ПГ на "БСП за България" е оставката на Цвета Караянчева сега и веднага. Нищо повече не може да помогне", заяви Кутев.

В емоционално изказване Караянчева отговори, че НС има правила, те трябва да се спазват, и заяви, че няма да подава оставка.

Малко след това председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че движението ще започне консултации за оставката й и ще внесе проект, но по друга причина - заради сигнал за несъвместимост на член на ЦИК, по който не е представила информация, предаде БТА.

По-рано в декларация Караянчева обвини левицата в манипулации и опит за пи ар. Относно кадрите и манипулациите, че хората вчера са били изведени от НСО и бити - няма такова нещо, НСО има видеа, категорична беше тя и заяви, че няма да позволи парламентът да бъде участник в провокация.

Аз лично оставка няма да дам, декларира председателят на НС. И попита дали някой може да отрече, че в продължение на месеци палатките на майките от "Системата ни убива" са отпред и никой не ги е пипнал. Това е демократична България и нещата се случват по правилата, а не с агресия, подчерта Цвета Караянчева.

Една неуспяла левица се опитва да вдига рейтинга си, опитва се да се прилепи до протестите, защото, видите ли, ще се случи една революция и вие няма да бъдете в тази революция, обърна се към депутатите-социалисти председателят на парламента. Докато говореше от трибуната, те подвикваха "оставка".

Не искам да мисля, че вчера видях едно младо момче как беше използвано, то можеше да бъде вкъщи, предвид ситуацията, в която се намираме - на Ковид, коментира още по случая Караянчева. По думите й, то е било под пряка опасност от зараза, защото и хората около него не са носили маски. Всеки вижда кадрите от ситуацията с протестиращите заедно с Мая Манолова, която се опитва да се възползва от "Системата ни убива" за политическа кариера или да внесе нов импулс в изграждането на образа си, посочи Караянчева.

Като уточни, че за последен път опровергава подобни лъжи, обясни, че не тя се занимава с пропускателния режим в НС, а допускът е на основание на заповед на здравния министър, с която се въвеждат някои ограничения, без да се ограничава напълно достъпът до НС.

Съгласно тази заповед достъпът до заседанията на парламентарните комисии се извършва по заявка до съответната комисия, разясни Караянчева. Във връзка с писмото от вчера на майките, в което се иска среща, тя увери, че винаги е готова за диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
9
 
9
 
! Отговори
spoko преди 3 години
Цяла България им иска оставките ( на управляващите ) - Хайде по-спокойно, тези стотина платени протестиращи не са Цяла България ! На изборите ще се разбере колко им искат оставката, другото е опит на шепа рекетьорчета начело с Фигуранта да се докопат до властта през задния вход !
217
7
 
7
 
! Отговори
mamata преди 3 години
тез майки увреждания, ако са погледнат от страни...смрад!Абе къде са татковците?Май са им били шута като са ги видели кви ги правят...!Грубо казано ,но е самата истина!
216
0
 
5
 
! Отговори
mala moma преди 3 години
преди 9-ти образователния ценз е бил задължителен по конституция за съдебната власт, депутатите, държавните служители и избирателите
215
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка ършо....
214
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Б.Б.Кърджалиското цвете си е направо срам и резил. Особено днес, удари дъното с пледоарията си. Наглост и арогантност.
213
5
 
12
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Само како и видя входната усмивка и знам,че ще каже някоя глупост . това са и възможностите на кърджалийската умница.
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинбългарин си колкото карадайЪ!
211
11
 
7
 
! Отговори
12 черни точки преди 3 години
тез майки ,ако са погледнат от страни...смрад!Абе къде са татковците?Май са им били шута като са ги видели кви ги раждат...!Грубо казано ,но е самата истина!
210
2
 
6
 
! Отговори
баце преди 3 години
***
209
10
 
5
 
! Отговори
Добриджака преди 3 години
Нямах намерение да гласувам ,но на пук ще гласувам за ГЕРБ! Е БАТИ *** ДЕТО СТЕ ВСИЧКИ БЕ!Комунисти,ДЕПЕСАРИ,РУСОФИЛИ,демократи, но с червено потекло .ПЪК БЯГАТ ПРИ КАПИТАЛА НА ЗАПАД,КАК ЕДИН НЕ СЕ ИЗСЕЛИ ПРИ *** бе?
208
0
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...kakavto "vojda "...takiva i podopechnite mu !!!Toi sam ia opredeli !!! Vsichki chuhte !!!
207
2
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тази Т..а П...а! др Борисов скоро ще я даде "курбан"! Помнете ми думите! Само и само ДА НЕ Е ТОЙ! Ама след нея ИДВА И ТВОЯТ РЕД др БОРИСОВ! Тези ПРОТЕСТИ В СОФИЯ ГИ ВИДЯХА И ВИЖДАТ ВСИЧКИ КАТО ВИЖДА И ЕС "Изборите" и в Беларус!! Ще те подканят И ТЕБ СКОРО ДА СИ ХОДИШ! ГАРАНЦИЯ! В "политиката" На всеки му идва краят! Ерата Борисов ЩЕ ПРИКЛЮЧИ СКОРО! Без значение КОЛКО БОЙКОФИЛИ В БГ ТЕ " Подкрепят"! -:) МАЛКО ОСТАВА ДО НАГЛОСТТА НА ВЛАСТТА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКАТА! ЧАКАНА ОТ МНОГО БЪЛГАРИ!!!
206
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важно какво искат копилдацитеНа100ГодишнатаМандраджиискаКурва.
205
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дУпИсЕ яко ги тресе Стокхолмския синдром.Така са се привързали към БСП=БКП=ДС.Тя им направи така наречения възродителен процес,тя им създаде и жалкото движения за да ги контролира докато съществуват.Роби на БСП са.
204
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да очакваме от ***
203
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли някой да поиска оставката и на вселенския патриарх?
202
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде бяха ДПС досега, в заплата и Караянчева не им пречеше.Излиза, че всяка дрипа, или без принципна партия, може да се врътне и да поиска нечия оставка.
201
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая защо крещи от трибуната на Народното събрание?
200
2
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Иска им се да се върнат на власт, ама няма кой да им се довери. Лъгаха народа 30 години.
199
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 47 години Сачева има 60 дипломи ??? Единственото престижно учебно заведение, което е завършила ,е Езиковата гимназия в Добрич . И то като частна ученичка. Защо ли ? Защото е била изключена,. Интересно какво би отговорила на въпроса за какво е била изключена ? От международния колеж в Добрич, който тя е завършила, излизат бармани и сервитьори.... и един министър Деница Сачева