БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!

Шефката на парламента заяви, че има правила и те трябва да се спазват
365
БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, тя: Няма да подам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.

Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в сградата на парламента.

Още по темата
Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на НС да се окаже политически фактор и да стане повод за обсъждане в залата на НС, заяви Кутев. Това дете, което вчера не беше допуснато да стигне до тоалетната на НС, само преди две години на наши заседания стоеше вътре в залата, отбеляза той. По думите му, ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това означава, че управлението и НС имат проблем.

"Сега единственото, което можем да поискаме от ПГ на "БСП за България" е оставката на Цвета Караянчева сега и веднага. Нищо повече не може да помогне", заяви Кутев.

В емоционално изказване Караянчева отговори, че НС има правила, те трябва да се спазват, и заяви, че няма да подава оставка.

Малко след това председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че движението ще започне консултации за оставката й и ще внесе проект, но по друга причина - заради сигнал за несъвместимост на член на ЦИК, по който не е представила информация, предаде БТА.

По-рано в декларация Караянчева обвини левицата в манипулации и опит за пи ар. Относно кадрите и манипулациите, че хората вчера са били изведени от НСО и бити - няма такова нещо, НСО има видеа, категорична беше тя и заяви, че няма да позволи парламентът да бъде участник в провокация.

Аз лично оставка няма да дам, декларира председателят на НС. И попита дали някой може да отрече, че в продължение на месеци палатките на майките от "Системата ни убива" са отпред и никой не ги е пипнал. Това е демократична България и нещата се случват по правилата, а не с агресия, подчерта Цвета Караянчева.

Една неуспяла левица се опитва да вдига рейтинга си, опитва се да се прилепи до протестите, защото, видите ли, ще се случи една революция и вие няма да бъдете в тази революция, обърна се към депутатите-социалисти председателят на парламента. Докато говореше от трибуната, те подвикваха "оставка".

Не искам да мисля, че вчера видях едно младо момче как беше използвано, то можеше да бъде вкъщи, предвид ситуацията, в която се намираме - на Ковид, коментира още по случая Караянчева. По думите й, то е било под пряка опасност от зараза, защото и хората около него не са носили маски. Всеки вижда кадрите от ситуацията с протестиращите заедно с Мая Манолова, която се опитва да се възползва от "Системата ни убива" за политическа кариера или да внесе нов импулс в изграждането на образа си, посочи Караянчева.

Като уточни, че за последен път опровергава подобни лъжи, обясни, че не тя се занимава с пропускателния режим в НС, а допускът е на основание на заповед на здравния министър, с която се въвеждат някои ограничения, без да се ограничава напълно достъпът до НС.

Съгласно тази заповед достъпът до заседанията на парламентарните комисии се извършва по заявка до съответната комисия, разясни Караянчева. Във връзка с писмото от вчера на майките, в което се иска среща, тя увери, че винаги е готова за диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До нострадамусмоите почитания,уважаеми....НО:-Преди 11 години Тиквата се закани ПО СЪЩИЯ НАЧИН и на дпс,и лично на доган.Какво стана?..Тиквата изведнъж получи амнезия за заканите си,а доган стана от милионер ,на милиардер...Така че ТОЯ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ!
197
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майките с увреждания се опитват да гетоизират Парламента.Те стават пример за антимайки, които използват заболяванията на децата си не за социални придобирки, за нагъл политически рекет в услуга на една незадоволена политическа клошарка. Ромските практики на тази наемна група за бързо реагиране принуждават Фигуранта слепешката да одобрява техните действия с надеждата да подържа замиращите Бабикянски "възстания".
196
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
крайно време е тия две не български партии да бъдат забранени !
195
5
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Цвета Менетова 227 Ако Цвета беше от БСП цена нямаше да има като Корнелия. Нали така ? Абе я си........
194
1
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Май нещохм!..."хитро"...Обаче в тая връзка ще ти напомня един виц от "онова време":-Брежнев,Тито и америчкия президент пътували в една кола..Спряли на кръстовище..Шофера попитал:-"Сега накъде?"-"На дясно!",отговорил америчкия..Брежнев са обадил:-"Твърдо на ляво!".А Тито помислил,помислил,па рекъл:-"Абе дай ляв мигач,но карай на дясно!".....та така и с депесето:-ВИНАГИ ИМАТ ДРУГИ НАМЕРЕНИЯ,които са точно ОБРАТНОТО на това,което декларират!..наследство от лукавостта и интригантствна Ори
193
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т..пите бесепедерунгели , нямат мозък, а копират Ленин и Сталин.Искат революцияСамо дето вашия вожд Фигурант на конци , дърпани от Черепа ви плаща да тормозите обикновените столичани.Безмозъчни празноглави ***.
192
7
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
БСП и Мая Манолова се чудят към кого да се прилепят, че да натрупат рейтинг! Няма да стане, ненавиждаме ви червени кра*ту*ни! Целият 30-годишен незавършил преход и беднотия на изстрадалия български народ, дължим на вас! Стига вече, наядохте се! Махнете се!
191
5
 
12
 
! Отговори
Аре ся преди 3 години
да видим "свободните" медии дали ще подхванат мантрата, че БСП се сдруужава с ДПС. Щото ако ГЕРБ и ДПС искаха заедно нещо, оле майко, щеше да има вой до небесата. Айде сега да видим Кънчо, Райчо и с-ие дали ще ни обясняват по студията... Да позная ли? Няма да ни обясняват. Защото "не са" платени и защото са "свободни".
190
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т..пите герберастки тролчета, нямат мозък , а копират тези срещу шайката!Само дето вашия вожд определи карабатачева като ***, и не се вързва с вашите празноглави намествания!Клоуни!
189
5
 
14
 
! Отговори
Патка преди 3 години
Една Провалена Крушовицка Пооооотка иска оставка.Ама ***-етке първо си подай оставката като най-лъжливата и корумпирана г-жа Техноимпексова ,После искай други оставки
188
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** кокъла без бой не пуска!!!
187
4
 
11
 
! Отговори
Май нещо преди 3 години
взех да се обърквам. Ама нали ДПС подкрепяли ГЕРБ??? Ко стана сега? Че БСП + ДПС пак си е тандем. Или бъркам?
186
10
 
10
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
Една дебела крушовицка Пооотка! Айде марш, ще останеш в истрорията като г-жа Лъжа , дето ти даде най-гнусния Фигурант на България.
185
12
 
12
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
Една възсемпла кърджалийска Пооотка! Айде марш, ще останеш в историята като определението, дето ти даде най-гнусния премиер на България.
184
11
 
18
 
! Отговори
Оставка Отровители преди 3 години
Оставка на Отровния ФигурантОставка на Отровното ТриоОставка на Отровната сестра ГалеваОставка на Отровната г-жа ИмпексоваВие отровихте България.Срам ме е от вас
183
3
 
8
 
! Отговори
И аз че изокам... преди 3 години
за демокрацията. Тва форумния фолклор е голяма работа. Всеки има право да изоква сегиз-тогиз кво го стягало, рыш ли, кви оставки искал и т.н. Също така всеки, чиято оставка искат, може да си го премести в другия, особено ако оня, дето я иска, не му е никакъв по закон. РАЗБРАХТЕ ЛИ СЯ КВО ВИ КАЗВАМ, ИЛИ НЕ?
182
5
 
20
 
! Отговори
Оставка на ПКП-тата преди 3 години
***- Провалена Кюстендилска По..т..ка на кратко - сестра ГалеваПКП - Паразитна Крушовицка По..т..ка - на кратко - г-жа ЛъжаОставка на комуноидните паразитки
181
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** е много противна скандалджийска леля.Егати махленката!
180
9
 
13
 
! Отговори
истина преди 3 години
НСО е служба на президента Радев. Ако НСО е превишила правата си, президента е отговорен, и трябва да си подаде оставката веднага.
179
6
 
4
 
! Отговори
Меринжей преди 3 години
Таз мнооогу умен,знай да прай поцинковани кофи и е модерно Айше,оди без ***!