Училищата извадиха скритата заболеваемост от коронавирус

Половината софиянци носят маски, в провинцията процентът е 10
Обновена: 20 сеп 2020 10:03 | 20 сеп 2020 09:53, Ния Христова
119
Училищата извадиха скритата заболеваемост от коронавирус
Снимка: Pixabay
Коронавирусът е изключително упорит вирус, с който трябва да се научим да живеем. Това каза доц. Добрин Василев,началник на клиниката по кардиология в УМБАЛ "Александровска", в ефира на Нова ТВ.
 
Според негови наблюдения процентът на спазване на мерките в Европа по принцип е по-висок от други страни като САЩ например.
 
"Разпространението на заразата е правопропорционално на степента на спазване на мерките, които не са чак толкова тежки за спазване. Лично за себе си нямам обяснение защо хората не желаят да се върнат към един сравнително нормален живот със съвсем леки модификации като носене на маски, спазване на дистанция и добра хигиена", коментира още Василев.
 
"По мои наблюдения в София около 30-40% от хората носят маски, а извън столицата са под 10%", каза той.
 
"Скритата заболеваемост, която циркулира в обществото реално я видяхме в момента, в който децата тръгнаха на училище. Децата и учителите не са се заразили след отваряне на училищата. Те са се заразили преди 2-3 седмици", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
8
 
3
 
! Отговори
До Ханибал преди 3 години
На теб никой наклон на нищо не може да ти даде, просто, защото си ударил дъното! Е заради такива като тебе п.р.о.с.ти и неуправляеми индивиди винаги ще си останем една затънтена държавица на опашката на ЕС!
64
8
 
15
 
! Отговори
Добре, докторе, преди 3 години
Ще се научим да живеем с вируса, като спазваме трите П - послушание, подчинение, потисничество. Ще носим маски и няма виждаме лицата на околните, ще избягваме контакти с хората, ще ограничим пътуванията... Но как да научим имунната ни система да живее с вируса, ако случайно го срещне?
63
7
 
7
 
! Отговори
ФИн преди 3 години
Дори когато на власт е някой като Пиночет, Хитлер и Сталин, нали номер 64? Маските ще осакатят имунитета на човека и горчивите плодове ще ги ядат дисциплинираните мАскари. Маски долуууууууу! Всички мАскари ги чакат много болести, вкл туберколоза.
62
11
 
11
 
! Отговори
До Ханибал преди 3 години
Хич не ми пука за теб, дали си с корона,ХИВ или срамни въшkи. Искам като влизаш в кварталното магазинче да си купиш патрончето с водка да си с маска, точно както са разпоредбите и ако не си да бъдеш глобен.
61
2
 
0
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Тази нация е Заразена с Китайска Комунистическа Чума!!
60
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям мнението на доктора. Посещавам 3 градчета в провинцията и в магазините там съм само аз с маска. Включително и в кварталния магазин в София пак съм само аз с маска. За съжаление хората не разбират,че това е бомба със закъснител,която скоро ще бумне и с нашата здравна с-*** ЕООД ще стане страшно.
59
13
 
17
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
До маско-любителите: Слагайте си маски на устата, на главата, на г.ъ.за ако щете! И най-вече като ви е страх от вирусчето,стойте си у вас!!!! Какво излизате навън да изисквате от нормалните хора: да носят п.а.р.ц.али на устните, шлемове на главите,ръкавици на ръцете, памперси на за.д.н.ика....Гледайте си вас и не ни давайте наклон на уйя как да живеем!!
58
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МАЙТАПЧИЙСКИНе си длъжен да вярваш, а просто да спазваш мерките, които се препоръчват.Но вероятно не знаеш смисъла на понятията дисциплина ,отговорност и хигиена.
57
11
 
12
 
! Отговори
МАЙТАПЧИЙСКИ преди 3 години
КОГА ВЗЕМАТ ЯКО ДА ИЗМИРАТ ОТ КОВИД 19 МИЛИАРДЕРИТЕ,БАНКЕРИТЕ НАЧЕЛО С РОДШИЛД,СОРОС,РОКФЕЛЕР И БИЛ ГЕЙТС И КОГА ОБСЛУЖВАЩИЯ ГИ ПЕРСОНАЛ НАЗНАЧЕН ОТ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ЗА УПРАВНИЦИ В БЪЛГАРИЯ,САЩ И ЕС ,ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАМЕ В ТАЗИ (ПАНДЕМИЯ)
56
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Когато вече не си част от едно общество...имаш пълното право да правиш каквото си поискаш...,но дотогава ще се съобразяваш с правилата и нормите в него..Това не ти детската градина и да се тръшкаш по килима и някой друг да ти бършеСополите.
55
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като има *** и дето вярват ,че един *** на сурата и стоене в къщи може да ги предпази от някакъв грип ,то предлагам същите вместо да си пробутват хипохондрията и параноята на останалите нормални и мислещи хора да вземат тези ковид психари да си сложат на суратите ако щат и 100парцала- наморника ,да си нахлузят на ръцете по 3 чифта гумени ръкавици,да се самоизолират за 100 дена по къщята си и да си мият ръцете и задниците по 100 пъти на ден и да оставят останалите хора на мира
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам частична дислексия - извинявам се - много ми е трудно да пиша - но е приятно да чета коментаритеРадвам се, че всеки има мнение. В спора се ражда истината. Четете-коментирайте и уважавайте мнението на всеки-независимо, че то е различно от вашето.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АхаАми примерно може бабата вече да го е прекарала вируса преди месец и вече да не е вирусоразпространител.Иначе е много добре хората да са много дисциплинирани.Да слушат, да се подчиняват, да маршируват в строй, да викат УРА когато трябва, да викат УУУУ пак когато трябва.Тогава овчарят ще е много доволен.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** всъщност обикновенитеИдиоти с които се сблъсква всеки нормален човек. Те просто нямат достатъчно гънки по мозъчната *** за да проумеят и най-простите неща в живота.
51
4
 
1
 
! Отговори
Златена преди 3 години
До само да попитамА ти какъв си им на българите, че се интересуваш от тях?Що не си гледаш в твоето си канче?
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ЕК обявиха,че започва преразпределението на милиардите евра за най-засегнатите страни от коронавируса в ЕС и веднага крадливите мутри от правителството на Тулупа и придворните му медии като този сайт започнаха да раздуват отново истерията с измамата Ковид-19
49
8
 
13
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Преди малко се връщам от покупки в Лидл. Зад мен на опашката при касата стоеше баба с внуче на 5- 6 години. Беше без маска. Касиерът, младо момче й направи забележка, че няма да я обслужи ако няма маска. Бабата извади от чантата си маска и я сложи, но преди това сигурно е била поне 10 -15 минути в магазина без маска.Не виждам какво усилие е пазаруваш с маска, но трудно се дисциплинират хора, които от малки знаят, че закона е врата у поле и само б.удал.те минават през нея.
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не разбирам тия дето не си мият ръцете щото било вредно и им изсушавало кожата, що не вземат направо да спрат и да се къпят! То и това е същото, пак сапуни някакви пълни с химия, дето им изсушават кожата, пък и докато се къпят ще вземат случайно да си измият и ръцете и да отмият свещенната мръсотия, която толкова си обичат... Направо да приключват с къпането и това е!
47
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои си правят шега с вируса, но нека да ч.укат на дърво вместо да се присмиват както Радев направи това на 3 март на Шипка!Не се подигварайте на вируса-той е реален.В Испания където брат ми работи в една болница-два месеца след излекуване някои от пациентите са получили много странични ефекти от заболяването.Има случаи на хора със запушени кръвоности съдове и пръстите на ръцете и краката вече са ампутирани.Положението не е никак розово.Пазете се!Не мислете конспиративно!Мозъка също се уврежда.
46
3
 
5
 
! Отговори
само да попитам преди 3 години
До Златенаа умните и мноооого интелигентни българи,които по всичко са най най най и тяхната територия била центъра на вселената особено столицата им,те били откривателите топлата вода и около тях се въртял светът?!?!?....тааааа същото това иначе толкова Ентелегентно стадо дали ще схванат иронията и срказъма дали поне мааалко разбират значението на тези две думи!!!....:)))))))))))))