Част трета: Велико народно въстание в София

Големият протест е в Деня на Независимостта на България
116
Част трета: Велико народно въстание в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Организаторите на антиправителствение протести от т. н. "отровно трио" обявиха, че са избрали 22 септември - Денят на българската независимост, за трета част на т. нар. "Велико народно въстание".

Още по темата

"За нас Борисов е не просто диктатор, не просто зло. Борисов е миналото, вече миналото. Именно заради това на 22-ри септември ще чуете петте приоритета, които според нас, са необходими за изход на България от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов", обясни адвокат Иван Хаджигенов от триото.

Арман Бабикян допълни, че преговори с Борисов няма да бъдат водени.

"Може би осъзнал, че на площадите на България не е мафията, а са гражданите! Длъжни сме да дадем точен и ясен отговор - преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори и то с българския народ".

Исканията на хората остават непроменени – оставка на кабинета и главния прокурор.

Снощи протестът премина спокойно и без напрежение. Хората хвърляха яйца и ябълки по сградата на Народното събрание.

Последва и обичайното шествие към "Орлов мост". Кръстовището остана блокирано за час, но към 22:30 часа вечерта движението беше възстановено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: протествъстание
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставката на Борисов и Гешев не я иска протеста.Те са неадекватни и не знаят ,какво искат.То е ясно.Оставката я искат разните там олигарси на ,които им припари под г.за ,защото им се потърси сметка за далаверите им.
48
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов днес може да се уплаши и да се хвърли под влака...този толуп ще обърне влака и може да загинат невинни...но той е такъв стрхливц,че по-скоро ще се хвърли зад влака...
47
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат оставка на Бойко и Главният прокурор, а хвърлят яйца по Парламента ...тези са не миналото, а изметеното от обществото.
46
2
 
13
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До До 49kakvo shte kajesh za 1 miliard evro vurnati na bulgariya tochno za zemedelskite fondove
45
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите досега не са постигнали нищо друго, освен да създават работа на институциите да почистват след тях. Не знам какви наакани памперси има властта, но протестиращите оставят всекиден по един наакан памперс в центъра на София - друг да им го почиства.
44
2
 
12
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонименa na drugite drugari s hoteli nyama li da gi vzemete .mnogo ste izbiratelni neshto
43
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
0 1до 55И какво!?Да не искаш някой да смени крадливите серсемие все едно да не искаш да си смениш памперса защото пак ще се наакаш!Да ти имам логиката!#####Проблема ,другарю е че тези които искат да сменят "крадливите серсеми "са в пъти по крадливи. Този филм сме го гледали неведнъж. Колкото пъти БСП са управлявали ,толкова пъти са се оси ра ли и са фалирали държавата.Не искам пак заплата от пет долара .
42
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, Гешев, Пеевски и малка компания още си мислят, че ще отърват затвора, ама няма как да стане. Други като Валери Симеонов, Марешки, Фандъкова, Спас гърневски още не знаят как държавата ще им вземе всички апартаменти, къщи, хотели на деца, на майки, на любовници, всичко купено с откраднатите пари на народа. Всъщност те не знаят какво ги очаква, но ще им пращаме тези на които плащат по форумите да ги подмиват безплатно.
41
35
 
11
 
! Отговори
Народът ще преди 3 години
Победи. Герб ще падне.
40
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицата от протеста не са алтернатива за т. нар. народ и затова протеста си остава малоброен. Ако имаше там хора с визия и авторитет, които могат да предизвикат оптимизъм за бъдещето, да. Но такива няма. А никой не иска от глупост да загуби и това, което досега е постигнал.
39
3
 
31
 
! Отговори
До55 преди 3 години
55Анонименпреди 15 секунди 0 1Значи всеки който е против управлениетото на ББ е другар!?Сменете опорката- много е елементарна!ама на елементарни хора това може да роди главатаКато Вожда ви!########Другар си ,защото с този протест освен да докарате БСП на власт, друга опция няма.
38
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи всеки който е против управлениетото на ББ е другар!? Сменете опорката- много е елементарна! ама на елементарни хора това може да роди главата Като Вожда ви!
37
7
 
43
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До СМЪРТ НА ТИКВАТАААААНали знаеш, че който нож вади от нож умира и, че който гроб копае другиму сам пада в него. Превратаджиите още от самото начало призовавате за смърт, издигате бесилки и разнасят ковчези. Също като някаква сатанински секта издигнала смъртта в култ.
36
16
 
14
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
49Анонименпреди 5 секунди 0 1До 45На някой им ги спират , даКакво ще кажеш за 200 и кусур милиона които ги спряха на България заради оФцaтаТанева!?Калинките на Бокича са безобразно прoсти########Когато,другарите от БСП построите поне една трета от това, кое то е направил Бокича,тогава крякайте. А сега си мълчете ,защото знаете само да крадете и да ви спират фондовете.
35
11
 
42
 
! Отговори
Абе кретени преди 3 години
Бойко никога не е бил от СикЧовека с много труд и честност е постигнал всичкоВие сте банда червени леви *** и друга банда от зомборани *** с промити мозъци от кликата на решетниците.Не ви е срамЩе си получите заслуженото....ИзродиДобре че народа не е изперкал като вас и не вярва на компромати недоказаниЩе избере Борисов отново
34
6
 
50
 
! Отговори
Оставка на Мутрите преди 3 години
Оставка на Трите Отровни МутриОставка Фигуранта - мутраОствка на мутресата ИмпексоваОставка на мутресата сестра Галева
33
4
 
25
 
! Отговори
До46 преди 3 години
46Анонименпреди 20 секунди 0 0До 45В грешка си !Аз съм господин-другари са ти овцете в селото където си расъл!########Господин ама друг път.Че се другар си личи от км.
32
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45На някой им ги спират , да Какво ще кажеш за 200 и кусур милиона които ги спряха на България заради оФцaта Танева!?Калинките на Бокича са безобразно прoсти...
31
8
 
29
 
! Отговори
И преди 3 години
Той Бойко си строи и ич му не е за платените типчета.
30
30
 
3
 
! Отговори
едно време преди 3 години
Като са правили въстание са палили къщите на всички да няма какво материално да губят и тръгват ..... Тука хората станахме доволни от това да можем да сипем в чашката и да има нещо за мезе ,а младите да имат пари да идат поне два пъти на нощно заведение ! С такъв народ който се е примирил ,че това ще бъде и това е истината в живота работата няма да стане....защото въстаника е човек решителен ,човек който власта ще нарича *** ,провокатор , ,агресивен....