Комисар Хаджиев: Протестите пред парламента са нерегламентирани

Шефът на СДВР коментира сблъсъците снощи
23 сеп 2020 06:31, Александър Попов
520

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
Протестът снощи, минал под надслов "Велико народно въстание 3", е бил съгласуван със Столичната община. Но той е трябвало да се проведе единствено на площад „Независимост“, както и в района пред БНБ. Това обяви в полунощ директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.
 
Случилото се пред сградата на Народното събрание, където ескалира напрежението, са нерегламентирани действия, а сградата е стратегически обект от значение за националната сигурност. Усилията на полицейските органи са насочени към недопускане на по-нататъшно разрастване на ситуацията и грубо нарушаване на обществения ред, допълни той.
 
Хаджиев уточни, че има един задържан за носене на забранени предмети и призова да се спазва обществения ред.
 
Пред сградата на Народното събрание се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция. Първите опитаха да пробият кордона и замеряха униформените с различни предмети, гръмнаха и няколко бомбички. 
 
Полицията избута протестиращите с щитове. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
5
 
3
 
! Отговори
До 384 преди 3 години
Колко са мутрите, които ти пречат да живееш нормално, май само те си знаят, но примерно те са около1%-2% от населението, т.е. пречат ти около 70000-140000 мутри в цяла България.
356
9
 
13
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До !!!!!!Като сте толкова отворени, които и да сте, що не спечелите избори и да се изправите пред очите на избирателите си, а не да заплашвате с бой от площада? Бой ли предлагате като алтернатива на сегашното управление? От вас - площадната глутница? Ами първо изяште малко от полицията, черепчета продажни - и целувайте зеления чорап по ....
355
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нерегламентирано е всичко, което кара дебелите ушеви да се поразмърдат. То в случая мутрите ги карат да бият протестиращите, а реално няма никаква нужда полиция и жандармерия да са на мястото на протеста и около него на километър-два. Явно мутрите яко ги е страх от любовта на народа.
354
8
 
9
 
! Отговори
Въстаник преди 3 години
За 50 кинта толко.....Ний ги лъжем, че протестираме, те ни лъжат, че ни плащат.Комунисти, какво да ги правиш.
353
7
 
15
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Добре стана,че Бойко не им клекна и да им нарине отново спестяванията на народа,а те да се базикат с него и да се кефят колко са умни и готини!!Видя се истинското лице на преврата!Видя се кой ръчкаше през цялото време и кой си мисли,че ще си играе 30 години на демокрацийка ,ще си муат гушките а ние ,робите,ще продължим да им работим и да им строим,сега капитализма!!Не дрогаре!!Ние по зрелите българи визнаем що за мръсни *** сте!Марш в Масква да продавате там мурафетите си на Путин и Решетков!
352
9
 
6
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
....нерегламентирани!?....Всеки си дрънка каквото му дойде...
351
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 кинта са си 50 кинта, 1 500 лева за ядене и пиене на бири и повръщане по площада.
350
6
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
До !!!!!!"Като сте толкова отворени що не дойдете на площада да ни кажете в очите нещо? Или шубето да не бъдете пребити като мръснигербероурнгелскипсета, не е като да спамиш по форумите.."Защо трябва да идваме на площада, когато вие идвате да търсите работа при нас?!?!?!?!
349
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГневенМа те тия дето ги описа сега са начело на тоя измислен протест и на пишман въстания бе мой, това са го правили комунистите, сега пак целия цирк те го режисират.Преди да обвиняваш някой в геноцид и изтребление, гледай дали не са от вашите.
348
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ли Бабикяната е обещал на тия ***-шарани, че ще управляват?Тия изпростяли балъци кълват на гола кука, много прости.Парата свършва, явно ще се търси конфронтация и ексцесии.
347
12
 
8
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До Анонимен Да,за съжаление управниците ни върнаха в едни много мрачни исторически времена! Когато полиция и жандармерия са разстрелвали деца, рязали главите на убити хора и са ги набучвали на колове,изкарвали насила близките им и са ги карали да плюят върху труповете,избили са много от будните БЪЛГАРИ,които са протестирали срещу мракобесието и гнета на управниците!И тогавашната фашистка хунта е мразила народа ни и го е избивала безпощадно. Приликите със сегашната власт са крещящи! ОСТАВКА!
346
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не е спечелил нито едни избори досега, всичко е с лъжене измами и заплахи. има ги и документално как цветанов носеше на герб чувалите, тия от секцииите ги хвърлят и носят чували от офиса на герб.толкова по легитимността на мутрата и бандит с европейска заповед за задържане за кражба на коли в унгария и десетки убийства
345
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи некъф зад, ник се плюнчеша по мегафона, че му нарушавали конституционното право на придвижване. А кога блокирате улици и кръстовища къде е конституционното право на нормалните хора бре???
344
9
 
9
 
! Отговори
Регламентирано преди 3 години
Е управляващите да ни крадат редовно и в големи размери, и да ни пробутват простотиите си, но да се протестира за това пред старият парламнт е нерегламентирано. Нали?!
343
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агитките взеха по 50 лв, направиха малко панаир и си разотидоха. Това е "протеста".
342
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги ми "възстанници"- вие сте истински кухи *** без грам мозък. Наистина ли някой вярва, че това не е платено!? Колко *** трябва да си да си мислиш, че тия са младите и умните?! Ако е така другите къде ги криете?
341
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2ма на 10 000 човека протестират и го наричат всенародно въстание. А на всичкото отгоре е обикновен метеж срещу законовия ред.
340
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 361Казваш че бандит е узорпирал властта? ББ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ когато ушка Радев ги ОРГАНИЗИРА !ЧЕСТНИ ИЗБОРИ! СЕГА СЕ ДОМОГВАТ ДО ВЛАСТТА РУСКИТЕ АГЕНТИ! ДАЖЕ ПАРТИЯ ЩЕ ПРАВЯТ !РЕШЕТНИКОВ СИГУРНО Е ДОВОЛЕН!
339
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До каква полиция?А вие кой бяхте, драги ми смехурко?
338
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА ОТ КЪРВАВОТО СЕПТЕМВРИЙСКО ВЪСТАНИЕ! КОГАТО ВОЖДА И УЧИТЕЛ ДИМИТРОВ НАПРАВИ БУНТ! КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ИЗЛЯЗОХА БРАТ СРЕЩУ БРАТА УБИЙСТВА ПАЛЕЖИ, РЕКИ ОТ КРЪВ,а др.ДИМИТРОВ ИЗБЯГА В ШВЕЙЦАРИЯ!ТАКА ПОСТЪПИХА КОМУНИСТИТЕ С НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ-ОРГАНИЗИРАТ БУНТ и си живеят живота в чужбина!