Туристи от Украйна с масови резервации за море през октомври

Те ще пристигат за комбинирана почивка у нас и в Турция
26 сеп 2020 09:16, Елка Василева
21
Туристи от Украйна с масови резервации за море през октомври
Кадър: БНТ

Туристи от Украйна масово резервират хотели и къщи за гости по Южното Черноморие. Първите групи за комбинирани почивки у нас и в Турция тръгват още през октомври.

Според туроператори украинците ще почиват по два дни в България и още толкова в Истанбул, като по този начин ще удължат сезона, предаде БНТ.

Очакването за удължаване на сезона дойде след първата резервация на украински туристи. Тя е планирана за средата на октомври, а летовниците ще бъдат настанени в няколко хотела по Южното Черноморие.

Обичайно летният сезон приключва в края на септември. Заради прогнозите за хубаво време тази година туроператори, работещи с прибалтийските държави, отчитат засилен интерес към родното море. Резервациите от Украйна пък вече са факт, а първата от тях е за 14-ти октомври.

Още по темата

"Ще имаме двудневно посещение в град Бургас, съответно с екскурзия до Несебър, Поморие, дегустация на вино, спа процедури и двудневен шопинг в Истанбул. Това ще бъде програма, която ще стартираме и ще се постараем да я приложим до настъпване на летния сезон", каза Иван Кирязов, туроператор.

От бранша планират да удължат сезона, като посрещат чуждестранни туристи и в българските спа курорти.

"Спряхме се на Хисар. Преди 3 дни бяхме с нашите партньори като рекламен тур. Ние имаме уникални места, не само море, така че сме оптимисти", каза Кирязов.

В същото време от бранша вече са започнали и преговорите със скандинавските страни и здравните каси на Германия и Белгия за следващият летен сезон.

"Имаме договори за следващия сезон с всички туроператори. Колко записани ще има и колко анулации ще има, зависи от разпространението на коронавируса", каза Пламен Копчев, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Туроператори ще предлагат и коледно-новогодишни пакети на преференциални цени за чуждестранните туристи. Дали обаче през следващите месеци новите идеи ще имат сполучлива реализация, зависи единствено от противоепидемичните мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Преди две седмици джаснах украйнка,даже вчера ви се похвалих ,че са налазили самички или с приятелки в последния месец!Почерпих мацката и тя се отчете,ама по-вашата логика сега да чакам ли да ме вкарат в статистиката!?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На път за Турция ще се прекачват в България с почивка за една нощ.
15
0
 
7
 
! Отговори
мхм преди 3 години
пълни манипулации, никой няма да дойде..
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То отсега нестава камоли октомври. Ама няма лошо да платят там някоя нощувка
13
3
 
11
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Това са едни от най-смотаните туристи.Но хотелиерите са алчни,да им сърбат попарата.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да пълните морето с турсити от други държави,и да разпространявате ковид 19. Изобщо не се следи там какво е положението с вируса,само в училищата се следи вируса. Защо октомври е толкова необикновенно топъл вече години наред? Дали това не е свързано с туризма,и не се вреди така на природата?
11
3
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
След като закриха промишлеността Украинците се отдават на заслужен отдих и туризъм. Кой им плаща неясно. Сигурно еврофондове за развитие на администрацията.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми хич не ги понасям рускоговорящите -противни са ! сега ,ако и на спа курортите плъзнат ще рева - брррр ,с баба раскиня в минералния басеин -гняяяяс !
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм си резервирал за декември на Слънчака! Още се оглеждам за бански, ама има време дотогава и все ще намеря нещо. Нали и Ангелкова ни казваше, че тая година щяло да има дълъг сезон, тъй че вЕрваме и
8
0
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
Гладна кокошка просо сънува ! Вместо да положат кански усилия ( да свалят цените , да се научат на любезно отношение и т.н.) , за да привлекат българските туристи това лято , те седнали да чакат плажуващи на снега !!!!!
7
4
 
12
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Сезона свърши за алчните и прости, мързеливи байганьовци !Ще работим и Октомври.Доволни сме и от скромна печалба !
6
0
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
През деня на гроздобер.През нощта - дегустация на гроздови продукти с градус
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През Банско няма да ли да минат, че и там много реват.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕДНАГА ПОВЯРВАХ
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези маси от туристи, един рейс ще напълнят ли ? Или други маси внасяме от Украйна, пластмасови например.
2
4
 
12
 
! Отговори
Отчаяна хунта ГРОБ преди 3 години
През цялото време си мислех, че това е някаква официална информация, а то било думите на някакъв Кирязов от "тур бранша", т.е. въздух под налягане...
1
1
 
15
 
! Отговори
Зимен плаж преди 3 години
Новите туроператорски пакети "на плаж по Коледа" изглеждат доста жалки и отчаяни.