Ден 81 на протести: Музика на Орлов мост вместо скандирания пред МС

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество
27 сеп 2020 20:54, Нели Христова
342

Снимки: БГНЕС

В 81-ия ден на протести на Орлов мост се провежда митинг-концерт под надслов "Бъдеще за България-бъдеще за младите". Провеждането му наложи промяна в движението в центъра на столицата - улиците в района са затворени.

Ограничение ще има до 24.00 часа по бул. "Цариградско шосе” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "П. К. Яворов”, по бул. "Цар Освободител” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "Васил Левски” и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. "Ген. Гурко” и ул. "Оборище”.

В района са се събрали десетки хора, има и полиция. 50-метровото знаме от честването на 6 септември в Пловдив отново е част от протеста. Целта на събитието е да обедини младите.

Музиката наруши обичайната програма на протестите и вместо в Триъгълника на властта недоволството започна на Орлов мост. А целта на организаторите е да бъде показан добрия пример на младите артисти.

Един от участниците в концерта е и 15-годишната Марина. Казва, че е нужна промяна, която да даде шанс на младите артисти у нас, цитират от Bulgaria ON AIR.

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество

А събието обедини младите хора да поискат едно: бъдеще в България.

В митинг-концерта участват групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг" и др. Краят на събитието е в 22:00ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урановите мини се нуждаят от работна ръка, най-подходящи са герберастките ***!
17
8
 
20
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
16Анонименпреди 7 секунди 0 1Гербавата твар мре! Колкото и да не ви се иска на платените ***. Миризмата на леш и корупция се носи навсякъде.Свърши безконтролното крадене!###############Толкова си прозрачен,че няма накъде повече. Един и същ коментар с дни наред.Толкова ли нямаш мозък да измислиш нещо друго!?Явно нямаш.
16
7
 
13
 
! Отговори
Честен българин преди 3 години
Другите партии са чесни и не крадат, само ГЕРБ краде, значи требе да смениме ГЕРБ с некоя друга партия и да ни дигнат доходите да взимаме големи серезета и мерезета и да караме само джипки джиели 4матик купе защоти ние българите сме честен народ и заслужаваме добър стандарт на живот.
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество##############################Защо не виждам думата оставка!?Значи можело да се държат нормално ,като европейци.
14
4
 
8
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 3 години
във Фейсбук: "Твърдо за ЕС и НАТО"!
13
6
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Системата ни убива:):):):)
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Концерти, плакати, хора с искания за промени. Едно нещо само липсва - лидер! Утре кой ще е отговорен ако нещата пак си тръгнат по същия начин?!
11
10
 
25
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Те вече на разхождащите се хора започнаха да казват протест ! Само дето хората не знаят, че протестират !
10
7
 
28
 
! Отговори
ЕС и САЩ преди 3 години
ЕС и САЩ подкрепят ГЕРБ и Бойко Борисов.
9
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо протестират? Всяка друга политическа сила е алтернатива на ГЕРБ, всички са европатлантици и натовци, твърдо за ЕС и НАТО и ако дойде на власт ще изпълнявва заповедите на господарите от Брюксел и Вашингтон. Каква полза да се сменя ГЕРБ? Това няма нищо да промени. Ама ГЕРБ крадат! Е другите няма ли да крадат?
8
10
 
35
 
! Отговори
Сбирка преди 3 години
И тази сбирка се оказа тотален провал, кото и предходните. На концертът щели да бъдат световно известни групи ....Кои бяха А ?! Днес в парха хората бяха в пъти по вечеЖалка историйка, но най жалко е,че протестърите не схванаха, че оставка няма да има, че за милиони българи това фиаско е не съществено и не значимо . Кой и как ще ни управлява ще решат нормалните, трудещи се хора на изморите в края на март 2021 година, а не шепа кресльовци по кръстовища, улици и площади.
7
7
 
21
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
До 6. Е заради такива коментари като твоя хората пак ще изберат ГЕРБ. Дано да разбираш посланието ми.
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, да сваляме лошите и да идват добрите и след 30 години пак!
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този протест, вместо да променя статуквото в държавата, стана част от статуквото в държавата. Нали уж щяхте да въведете пряка демокрация, като в Швейцария, какво стана? Не знаете как да гласувате с двуцветни картони над главите си ли? Белия картон за ДА, червения картон за НЕ на дадено колективно решение. Вие прости ли сте, или просто сте платени протестиращи?
4
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и участието на легендарни групи не може да събере нужната маса от народ. :))))))Смятай колко са я закъсали от Отровното трио. :)))))))))Поне да кажат какви са били хонорарите им, както се полага за политическа агитация :))))
3
6
 
27
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Е това е, така трябва да се протестира - интелигентно. Но ако младите искат да поемат нещата в свои ръце да намерят начин да направят партия. Иначе сега хубаво пеят и танцуват, но после в листите и в парламента ще са същите стари мутри.
2
9
 
37
 
! Отговори
Бау преди 3 години
наблягам на "десетки хора", не стотици не и хиляди :D
1
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А такаааа... Музика на Орлов мост!!? А една тиква се търкаляше към МС.....