Ден 81 на протести: Музика на Орлов мост вместо скандирания пред МС

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество
27 сеп 2020 20:54, Нели Христова
342

Снимки: БГНЕС

В 81-ия ден на протести на Орлов мост се провежда митинг-концерт под надслов "Бъдеще за България-бъдеще за младите". Провеждането му наложи промяна в движението в центъра на столицата - улиците в района са затворени.

Ограничение ще има до 24.00 часа по бул. "Цариградско шосе” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "П. К. Яворов”, по бул. "Цар Освободител” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "Васил Левски” и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. "Ген. Гурко” и ул. "Оборище”.

В района са се събрали десетки хора, има и полиция. 50-метровото знаме от честването на 6 септември в Пловдив отново е част от протеста. Целта на събитието е да обедини младите.

Музиката наруши обичайната програма на протестите и вместо в Триъгълника на властта недоволството започна на Орлов мост. А целта на организаторите е да бъде показан добрия пример на младите артисти.

Един от участниците в концерта е и 15-годишната Марина. Казва, че е нужна промяна, която да даде шанс на младите артисти у нас, цитират от Bulgaria ON AIR.

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество

А събието обедини младите хора да поискат едно: бъдеще в България.

В митинг-концерта участват групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг" и др. Краят на събитието е в 22:00ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 Да, така е, но групата мислещи и интелигентни хора, са създали нещо значими за човечеството, вместо да се търкалят в палатки, да безделничатда и крещят"Оставка", два месеца.
37
19
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Твърде много заприлича на 2013 година. Изглежда, че Баце овладя протеста с много подкупи и малко кютек! Хубавото, че днес БСП изрита джендъра Станишев, които назначи Пеевски за шеф на ДАНС и тогава протестите започнаха, спонтано и справедливи, после бяха овладени от Баце, вероято пак с покупи. Няма революци с пиана. На революциите са нужни бойни тръби!
36
5
 
16
 
! Отговори
До Гошо Тъпото преди 3 години
38Гошо...Тъпотопреди 1 минута 0 5Разбраха и в Папуа Нова Гвинея,че...премиер Тиквун е крадец на...държавни средства,рекетьор и най...обикновен мошеник..Ако отиде на...официална среща там,ще го отрежат.Все пак протеста има смисъл.###########Гоше ,името ти напълно съответства на името ти.
35
1
 
13
 
! Отговори
izh преди 3 години
Ами то гласуването на Позитано свърши и сега е ред да се отпразнува събитието. То и чалгаджиите са хора а напоследък рязко им паднаха доходите. Старите милионери ги попритиснаха и завързаха кесиите, а на управляващите не им пука за чалгата. Та за доходите е думата, де. Чакаме "Тайсън кючек" да реши въпроса с производството, доходите и културното ниво на нацията
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабаджан да не се записа доброволец в Армения ,че нещо не се вижда!?Нали се бори за правда и свобода.Ама май само на думи и където има кеш,без риск за жалкия му животец.
33
24
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Разбраха и в Папуа Нова Гвинея,че...премиер Тиквун е крадец на...държавни средства,рекетьор и най...обикновен мошеник..Ако отиде на...официална среща там,ще го отрежат.Все пак протеста има смисъл.
32
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тай като скандиращите оредяха, организаторите обявиха"без скандирания", за да привлекат повече хора.Орлов мост, музика, но не за промяна, каквато бе в началото на 90-те,просто едни другари искат те, да раздават порциите/Данови компания/.
31
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местни избори днес в с.Киченица Разградско Герб-169 гласа ДПС-141 гласа БСП-21 гласа "социолозите" да си скъсат дипломите !Явно "въстанниците" ги чака пълен провал !
30
6
 
33
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко направо ги уби с биволско спокойствие:):):):)
29
5
 
28
 
! Отговори
:))) преди 3 години
Очаквам следващия концерт да е на Слави, белким съберат повече от 1000 човека
28
20
 
1
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
На какво се радвате? Дават ви 3% от тоеа което сте ОТКРАДНАЛИ... СРАМ И ПОЗОР. Ако работите нормално ще имате ппвече....
27
17
 
6
 
! Отговори
Знайко преди 3 години
Никога не се съмнявайте, че малка група мислещи, ангажирани граждани, може да промени света. Всъщност, само такива хора са го променяли. Маргарет Мийд
26
6
 
32
 
! Отговори
Дилън преди 3 години
Няма как да съберат хора и правят концерти!Между другото Платеното трио са големи хитреци и мисля че плащат на психолози, които ги съветват как да манипулират хората и как да се запази интереса към протеста!Божков е хвърлил много пари а резултати няма и това ги принуждава да мислят все нови и интригуващи неща!
25
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв протест ,другари.Има няма 500 човека.Интересното е ,че забравиха ,думата оставка.Едва ли е им дошъл акъла в главата. Вероятно КЕША свърши или значително намаля.
24
3
 
23
 
! Отговори
Ало,Бтв преди 3 години
В Армения е обявена мобилизация и военно положение! Интервюирайте чрез великата Канна Рачева големия патриот Бабикян, дали няма да се отзове на призива на Родината? Ала там не се стрелят с яйца,домати и тоалетна хартия... Ех, Арман и ти си един армаган.. "..от винаги храбър народ мъченик"Дано нито България, нито Армения не дочакат героизъм от теб!
23
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къдсе е Тиквата бе, отдавна не съм го виждал?
22
6
 
24
 
! Отговори
Няма ги ! преди 3 години
Къде се скриха Пинокио, Фигуранта, Мая и други метежници ? Няма ги !
21
3
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Не знам да има друга държава в света с по-голяма свобода и слободия от България, ако във Франция, Англия или Германия се появяха едни вандали, цапащи с яйца, свински ушички, червена боя и други нечистотии сградите на институциите и блокиращи възлови кръстовища в пикови моменти в големите им градове, полицията щеше да ги помете с цялта строгост на закона, а после щеше да дойде ред на съдът и прокуратурата...Да не говорим какво би се случило с тези елементи в страни като раССия, Турция или Беларус
20
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти, ще ви вземем служебните автомобили. Ще одите пеш бе! Това е положението!
19
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо бяха стотици хиляди, после десетки хиляди, после станаха хиляди, после стотици, а сега десетки. На туй се вика прогрес.