Трудът на полицаите бил недооценен, готвят протести

Гневени са от системното пренебрежение към тях, каза Илия Хрисимов
30 сеп 2020 11:15, Анисия Иванова
80

Полицаите се готвят за протестни действия. Какво разгневи служителите на МВР и защо те искат трайно увеличение на заплатите?

"Успяхме да постигнем компенсирането на извънредния труд на колегите - това касае оперативни работници, районни инспектори и голяма част от колегите. Досега те ползваха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин", заяви Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР в ефира на "България сутрин".

По думите му трудът на полицаите остава недооценен.

"Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР с въпросното постановление, с което бяха увеличени заплатите на въпросните 34 агенции с 30%. Искаме да видим какво е състоянието в МВР. Основната заплата на един полицай е около 900 лв. с миналогодишното увеличение. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от около хиляда лева. Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв. Съботно-неделният труд е изключително лошо заплатен - 10 стотинки на час", коментира Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той увери, че служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях и подчерта, че те са готови за протестни действия.

"Стигне ли се до протести, категорично ще разграничим нашите искания от тези на сегашния протест. Вътре в МВР няма вътрешно напрежение. Но това отношение на държавата към служителите ги разгневи. Нашите адмирации към служителите на МВР, които обслужват гражданите през тези тежки месеци на коронакризата. Не мисля, че тези хора трябва да бъдат поставени под отрицателен знак", каза още заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От март месец кьорав лев не могат сгънат миличките милюцайчета. Корони, морони, кпп-та, протести, глад голям. Отделно фирмичките им, които се водят на близки роднини, не вървят. Абе страшничко си е. А банката не чака. Отделно жена, деца, любовници, лов, риболов, три таралясника на паркинга, вили, къщи, пара трябва ей. Това с една заплатка не се прави. Сега пък ще трябва да се бият и с татуираните нещастници от дрога, на борисов и булонката на пеевски, застъпниците. Ей съсипаха я тая държава.
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде пак ченгеджийски номера.
6
3
 
19
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Няма какво да организират. Просто правят "кръгом" и готово ;)
5
4
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Хахахахахаха - дали ще се присъединят къмм другия протест? Майтапа на страна, но точно сега е момента да изнудят Боко за още кинти, щото са го хванали за топките.
4
4
 
17
 
! Отговори
a преди 3 години
Хайде, хайде. До къде я докарахме щом и най-големите рушветаджий щели да протестират...
3
2
 
24
 
! Отговори
Литекс-София преди 3 години
Уважението се заслужава с подходящата визия, адекватност, език, физика, ценности, проактивно поведение, действия, резулати, еднаквост при прилагане на закона и още. Тогава има уважение, дотогава има пренебрежение. Ама условията, заплатите, системата били лоши...ами, що чините там, бе или държавната службица е едно, а помежду им още немалко други "работи"? Щом не ви харесва, да бяхте проучили къде отивате, какво ще правите, какво ще искат от вас. Сега мрънкат и искат...покажете, че ставате!
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми да ! Винаги съм се чудел какво са ги запазили толкова тия в парламента. Да се обръщат с гръб към протестиращите и да тръгват срещу парламента!
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще бъде интересно. Биячите на известната охранителна фирма ще трябва да пазят политиците от полицейската Любофф...