КНСБ настоява за ръст на всички пенсии от догодина

Синдикатът е против да се раздават месечни добавки и през 2021-а
63
КНСБ настоява за ръст на всички пенсии от догодина
Снимка: БГНЕС

За увеличение на всички пенсии от началото на следващата година настояват от КНСБ. Водят се разговори с управляващите най-ниските пенсии с размер до прага на бедност да получат най високо увеличение, предаде БНР.

Синдикатът е против и догодина да продължи раздаването на месечните добавки от 50 лева на всички пенсионери. В началото на следващата седмица ще са ясни управленските решения по темата.    

Още по темата
Подготовката на бюджета за 2021 е на финалната права. Очаква се параметрите да се оповестят публично в началото на идната седмица, като ще се дискутират и със социалните партньори.

От КНСБ изчисляват, че при минимална пенсия от около триста лева и максимална от 1 440, след като се повиши и максималният осигурителен доход, останалите пенсии трябва да получат диференцирано увеличение.

"Това са десет процентни пункта. Ние предлагаме два пъти с швейцарското правило да пораснат всички пенсии, които са от новата минимална пенсия до прага на бедност. И с размера на швейцарското правило над прага на бедност до максималната пенсия ще трябва да пораснат с по 5%. По този начин е относително справедливо ще нараснат пенсиите, като дадем по голям приоритет само за следващата  година. Това е нашето предложение за минималните и на по-ниските пенсии", обясни Пламен Димитров.

Предложенията вече са представени на експертно ниво на вниманието на управляващите. Синдикатът е против да продължи и догодина раздаването на 50 лева добавка за всички пенсионери.

"На калпак като че ли е най-несправедливият подход. Този, който е работил повече и е внасял повече, защо трябва да получава същото увеличение спрямо този, който е работил и внасял по-малко", смятат от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: синдикатКНСБпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на КНСБ
10
5
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
номерата започнаха...Сега:-Догодина не се знае кой ще "дърпа конците" в Територията..Знае се обаче,че това нема да е Хунтата на Бокохарем!..За това,слугинажа е задействан УЖ с "добри намерения":-Още от сега настояват за по-високи пенсии..Като оставим на страна въпроса "А КЪДЕ БЕХТЕ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ?",да отбележим:-С МИЛИАРДНИТЕ КРЕДИТИ,които Тиквата засмука за десет години,финансовото дередже на държавата ще бъде доста тежко.Боко ще абдикира,да му мислят тия след него.а "синдикатит
9
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
Не ръст другарю президент на КНСБ,а преизчисляване на всички пенсии,ето един много пресен пример,днес си получих,разпореждането за отпусната ми пенсия от НОИ,за половин век,трудов стаж/48г.8месеца и 3 дена/,ми отпускат 376.45лева
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви всички пенсии нали тези дето изградиха държавата взимат най-ниските защото тогава на толкова се осигурявали нищо че е било на видока заплата за онова време и сега на всички трябва да се изравнят пенсии спрямо дохода ако си се осигурявал на максимален доход за което и да време да вземаш и такава пенсия а не тез които не са работили в по ново време да получават повече от тези дето са се бъхтили в по евтино време Е гаси синдикатите
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пламине така ли ти нареди да говориш правителството? Първото предложение на правителството беше по-благоприятно за пенсионери. Наредиха ти да предложиш това , което е по-лошо за 9да могат да кажат ето това искат синдикатите. Ако имаш чест накарай жена си да напусне държавната работа. Тогава ще си независим. Сега си един обикновен слуга и нищо повече. Жалко за КТСБ.
6
2
 
20
 
! Отговори
работник преди 3 години
Като чуя за КНСБ и първото нещо дето ми идва е да им тегля една работническа попържня...
5
2
 
20
 
! Отговори
Бизнесът преди 3 години
Вие ще увеличите пенсиите с 10%, ама ние цените с 20%. Оправяйте се! Безсмислени гимнастики, които симулират дейност и загриженост за народа...
4
1
 
13
 
! Отговори
Пулев преди 3 години
Тоя не беше ли боксьорчето, дето се бие ще с Каролев в едно студио? Защо сега се прави на синдикалист като нито едното може, нито другото?
3
0
 
13
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Тия да не си мислят че са партия? Или патерица на партия? Какво стана с швейцарското правило за ежегодно увеличение, обвързано със стажа? Или всичко в държавата трябва да е в насипно състояние и на око? И по специално окомера на Борисов - само той и на око да разпределя дажбите?
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя как се охрани само беше мършав като колумбиец много пара изгълта
1
1
 
21
 
! Отговори
Прости сметки преди 3 години
Бакалски сметки без кръчмар!От къде накъде едни ще получат 10%, а други 5%?Това си е чиста дискриминация спрямо тези ,които са работили и внасяли повече в осигурителната система!