Проф. Витанов: В момента 1 на всеки 100 човека у нас е с COVID-19

Според него се задава втора вълна на заразени
Обновена: 7 окт 2020 09:12 | 7 окт 2020 09:12, Ния Христова
138
Проф. Витанов: В момента 1 на всеки 100 човека у нас е с COVID-19
Снимка: Pixabay
"Един на всеки 100 човека у нас в момента е заразен с COVID-19. Когато ходим по улицата и срещаме 100 човека – един от тях е текущ носител на вируса. Съветът ми е – внимавайте", каза математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в ефира на Нова ТВ. 
 
Според него се задава втора вълна на заразени.
 
"От много време говоря, че октомври ще бъде преходен месец. Вече започнахме да виждаме, че той наистина е такъв – между това, което беше август – ниски нива на заболели и това, което ни очаква през ноември", посочи той.
 
"Здравната система трябва да е подготвена за 30 000 заразени в края на октомври. Както виждате обаче, това е малко висока цифра и според мен няма да стигнем чак дотам. Здравната система ще се справи", допълни проф. Витанов.
 
"Ноември ще бъде критичен, защото ще се наложи да издържим, за да изкараме зимата относително добре. Ако там изтървем положението, идват декември, януари и ще бъде неприятно. Ако успеем да издържим обяче – има надежда да минем през зимата с не чак толкова голям брой случаи", коментира още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
1
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Е, и ... А колко вече са със сериозни психични отклонения в следствие на рекламата на въпросното субектче, или както искате го наречете !?
114
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 3 години
Проф. Витанов на базата на какви обективни данни построи това свое твърдение?Защо ми се струва, че това е само спекулативна догадка на математика. Не му отива. Уж учен, от БАН, а тиражира някакви голословни неистини.
113
1
 
9
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Глупости под шипковия храст от проф.Витанов!
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо продължават да говорят за 20-30 000 заразени, като 16 000 от тях вече са го преболедували? За какво да се подготвя системата? За общата бройка или за активните случаи?
111
1
 
3
 
! Отговори
.. преди 3 години
Самно дето 90% от заразените не щъкат по улиците, та да ги срещнем.
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начи искам да срещна кой да е от групичката клакьори продажници и нац. предатели от щабове, мними професори доценти и експерти дето ходят да тролят по тв и новини, и да му се изплюя в лицето! Ако е с маска ще му я сваля с юмрук преди това .. *** бклуците гнусни ..
109
3
 
12
 
! Отговори
Безпартиен преди 3 години
Що никой не говори за процента пчели измрели в България тази година от пръскане със забранени инсектициди. Ако някой си мисли, че това е по малък проблем от един Вирус, който видяхмче, че е алабала. Пускаш жалба, за която си плащаш 1000 лева за проверка и накрая ти казват неизвестен извършител. От кошер който не сме загубили вадим по 7-8 кг, при средно 60 всяка година. После като фалираме Ние и измрат пчелите наистина ще ядете един голям Трибуквен. Пък си говорете за вируси!!!
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е важно колко се заразяват, а колко умират. Стига манипулации!
107
0
 
3
 
! Отговори
Откриха лечение на к преди 3 години
Откриха лечение на ковид 19Киро Брейка замахва с кърпатаи изгонва вирусакиро брейка АМЕРИКАНСКИ ЦЕННОСТИ И ПРАВОСЪДИЕ
106
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак глупости на търкалета....
105
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
грип като грип
104
1
 
6
 
! Отговори
Силви преди 3 години
А аз цял живот вярвах на медиите, че пред науката няма тайни!!!!! Навремето медицината не е разполагала с много възможности и затова са се ограничавали контактите между хората и са се носили маски. Да, след епидемиите животът продължава, но вече е различен.Независимо дали говорим за чума, испански грип или коронавирус. Но малко наивно може би си задавам въпрос: Защо през годините учените отново са на ниво карантина и маски? След като политиците оздравяват бързо и за нас има надежда!
103
6
 
26
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
Кой от вас щеше да разбере за този ковид ако не си пускахте телевизора? По улиците няма яко измрели, аз нямам познат нито познат на познат който да е болен или да знае за такъв. Ситуацията е следната: Излизам навън пече слънце, прекрасен ден няма облаци всичко е отлично. Прибирам се пускам ТВ и слушам, че всъщност няма слънце а градушка порой ураган, който дави всеки дръзнал да излезе. Гледам пак навън слънце но след като са го казали по ТВ значи аз съм се объркал и навън е потоп, ще стоя у дома
102
1
 
22
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
Естествено, че ноември ще е критичен. Ако тогава спечели Тръмп на изборите - ковид ще затихне много бързо до края на годината. Ако случайно загуби , то тогава ковид истерията тук и 'случаите на болни от ковид' рязко ще скочат и на хартия ще почнем 'яко да измираме, докато не зомбират 80% от хората - това саковидиотите пред ТВ '. Ако се стигне до гражданска война в USA, то тогава ковид истерията ще се държи активна но с не много строги мерки - т.е. в позиция изчакване кой ще надделее там.
101
1
 
13
 
! Отговори
АХАХАХА преди 3 години
стига простотии бе хора
100
4
 
21
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
по голяма лъжа не бях чел... там където живея не съм срещал такъв... виж умиращи от рак, инсулт, инфаркт ... по 100 на ден в България... но това измислено нещо дето го дрънкат НЕМА... сигурно бая пари се наливат да го дрънкат...
99
0
 
11
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До Петре 94,Добър избор, нормалните хора да останат нормални. Но колко ли ще продължи тази нормалност? След няколко карантини във времето и стреса.
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 на 1000
97
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви 30 000 бе ? Стига сте плашили хората ! В момента има малко под 6 000 вирусоносители. О тях в болница са около 800 човека ,а в тежко състояние са 30-40. Проблемът е ,че тия 30-40 човека имат шанс да оживеят 50 на 50 . А не както е в Европа .... При нас болниците са леш
96
0
 
20
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До Мария ИгнатоваРазбира се, че ще отмине. Но не е нормално да започваме всеки нов ден с притеснението кой сме срещнали и дали няма да отнесем карантина.След това ще срещнем друг колега или познат и се оказва, че отново сме в карантина.Това е безумие. Години наред карантина. И хората така ще свикнат след време с новото нормално, че никой няма да се съпротивлява.

Спонсорирани публикации