Доц. Околийски: В България мерките не се спазват особено съзнателно

Ако продължат тези темпове, ще има риск за здравната система
10 окт 2020 10:28, Елка Василева
77
Доц. Околийски: В България мерките не се спазват особено съзнателно
Кадър: БНТ

"Не знам защо българските власти не затягат мерките като в Европа. Мерките трябва да се спазват, а нямам наблюдения в България мерките да се спазват особено съзнателно". Това каза представляващият Световната здравна организация в България доц. Михаил Околийски пред БНТ.

"Трябва да се държим рационално и разумно, а не да спазваме превантивно поведение само за пред хората. Ние го правим и плащаме висока цена за това", каза още до. Околийски относно спазването на противоепидемичните мерки.

Още по темата

Според него в здравната системата много добри професионалисти. "До 20% от леглата са заети, има ресурс, който да се използва, но ако продължат тези темпове, ще има и риск за здравната система", предупреди той.

По повод днешния Световен ден на психичното здраве доц. Околийски заяви, че психичното здраве е в задния двор на медицината. "Психиатрията я смятат за недокрай базирана на доказателства наука, което не е така. Трябва да има човешкото внимание и липсата на стигма, а тук има такава. Смята се, че лудите са луди и това не може да се промени", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля ви махнете картичката и служете служебна снимка много добре разбирате за какво става въпрос за зомбиране по начин възможно най лош.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази снимка на този човек от къде е взета от неговия личен архив ли ми тя като картичка...
25
4
 
1
 
! Отговори
приятел преди 3 години
До славянин Въпреки че имаш и някои верни неща макар и на повърхността не можеш да получиш оценката която заслужаваш защото много неща подценяваш, например забележки които са ти отправени в прав ред но ти не се поучаваш и други заблуждаваш...
24
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 3 години
На иgиот кой би обяснявал?
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 11 от славянинидея си нямаш за какво става дума!
22
8
 
9
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 3 години
''аз го преболедувах и то особено тежко! така че определено не искам да го повторя! лошото е, че "умните "селяндурчици" се осъзнават когато влезе в сила принципа "акъл дошъл, ама г*з отишъл" и почва едно реване...!''Значи, затваряш се в дупката си, слагаш скафандъра и поръчваш на някой балък да те храни и да ти плаща сметките доживот! Така ще бъдеш предпазен от ново заразяване!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 8 от славянин за не знам си кой път ти казвам че така объркваш читателите и те ти слагат погрешни лайкове но за разлика от дир тук лайковете не могат да се променят а те са важни защото ако не са важни няма защо да ги манипулират когато решат например.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките със затварянето на градовете бяха да дадат пари от Европа за крадене сега като не дават няма мерки
19
5
 
6
 
! Отговори
хах преди 3 години
Аууу, явно идат чувалите с трупове, така ли бре доценте???
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин НЕ Е СТРАННО НО ДОРИ И ТИ НЕ СЪВСЕМ НАМИРАШ ПОАНТАТА ТЕЗИ ХОРА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА НИТО ЗДРАВЕТО НИТО ПАРИТЕ ДРУГА Е ЦЕЛТА
17
9
 
3
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 3 години
''защото основния принцип на *** е "кой бе, той ще ми каже какво да правя"?! както и "аз не искам да съм добре, аз искам другия да е зле"!''А основният принцип на короназомбираният грую е: ''щом мен ме е шубе и съм се ос.ал до козирката, трябва и всички останали да ги е шубе и да са се ос.али до козирката, плюс да разрешават да ги третират като *** както мен ме третират, как така ще си позволяват да отказват всичко това!?
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупави хора.След 2-3 месеца ще има поне няколко ваксини те се бутат кой първи да фане короната.. Много,много деградира населението..
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от 8минусите ясно показват, че съм прав!
14
3
 
11
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 3 години
След всяка една изкуствено създадена криза се наблюдава един феномен. Той е психическа атака, в която обвиняват масите, че те са виновни за случващото се. Те много овце без доходи повярваха, че аджеба те били виновни за унижощението на планетата, та какво остава да ги убедят, че те са причината за някакво вирусче. Чудя се колко безработни клошари повярваха, че те задействаха финансовата криза преди 12 години.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА КАТЕГОРИЧНО НЕ Е ВЯРНО МЕРКИТЕ СЕ СПАЗВАТ. ЗАПОВЯДАЙ ОКОЛИЙСКИ НА НАШИЯ ЦЕНТРАЛЕН МОЛ И ЩЕ ВИДИШ ЧЕ ВСИЧКИ СА С МАСКИ НО ВИЕ ИСКАТЕ ХОРАТА ДА НОСЯТ МАСКИ НЕ ОТ СТРАХ АМИ ДА ВИ ВЯРВАТ НО ДОРИ ДА МЕ ЗАТВОРИТЕ ИЛИ УБИЕТЕ АЗ НЕ ВИ ВЯРВАМ И ОТ ОНЯ СВЯТ ЩЕ ТВЪРДЯ ЧЕ ВСИЧКО ТОВА Е ЛЪЖА И В АДА ЩЕ ГОРИТЕ ЗА ТОВА ЛЪЖЦИТЕ
12
4
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Не ви ли прави впечатлрение, че глобалната мафиотска власт особено много ни пази от естествено заразяване и особено много държи да ни зарази изкуствено с ваксините!? ''Странно'' защо!?
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз го преболедувах и то особено тежко! така че определено не искам да го повторя! лошото е, че "умните "селяндурчици" се осъзнават когато влезе в сила принципа "акъл дошъл, ама г*з отишъл" и почва едно реване...!
10
1
 
7
 
! Отговори
:-) до Бау преди 3 години
Ти да не си светил на всички гости и журналисти, че да знаеш? Плюс това тестът е 100 лв. По колко теста месечно могат да си позволят?
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с паникьосването на народа!
8
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защото основния принцип на *** е "кой бе, той ще ми каже какво да правя"?! както и "аз не искам да съм добре, аз искам другия да е зле"!