Доц. Околийски: В България мерките не се спазват особено съзнателно

Ако продължат тези темпове, ще има риск за здравната система
10 окт 2020 10:28, Елка Василева
77
Доц. Околийски: В България мерките не се спазват особено съзнателно
Кадър: БНТ

"Не знам защо българските власти не затягат мерките като в Европа. Мерките трябва да се спазват, а нямам наблюдения в България мерките да се спазват особено съзнателно". Това каза представляващият Световната здравна организация в България доц. Михаил Околийски пред БНТ.

"Трябва да се държим рационално и разумно, а не да спазваме превантивно поведение само за пред хората. Ние го правим и плащаме висока цена за това", каза още до. Околийски относно спазването на противоепидемичните мерки.

Още по темата

Според него в здравната системата много добри професионалисти. "До 20% от леглата са заети, има ресурс, който да се използва, но ако продължат тези темпове, ще има и риск за здравната система", предупреди той.

По повод днешния Световен ден на психичното здраве доц. Околийски заяви, че психичното здраве е в задния двор на медицината. "Психиатрията я смятат за недокрай базирана на доказателства наука, което не е така. Трябва да има човешкото внимание и липсата на стигма, а тук има такава. Смята се, че лудите са луди и това не може да се промени", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Какво да кажем повече Ми да ги заклеймим най малкото и да протестираме всички хора по всички страни едновременно.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен До славянинКогато казвам че пишеш на обратно нямам предвид фактологически може да си прав но фактически никой не те взема на сериозно. Стила и метода ти е погрешен но това си е твоя работа.
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представител на сзо. Какво да кажем повече
44
4
 
8
 
! Отговори
Спрете да сравнявате преди 3 години
Италия Испания и Франция с нас. Там живеят нагъсто тука сме нсгъсти само в пет града. Срамота е Белица и Смолян например да да рекордьори. Министър Ангелов или да се постарае повече, и да спре да кани хората да му лягат в леглата, или да си тръгва. А, между другото, е Благоевград и Смолян легла почти няма. Да им закара малко безделника и без това само срича по брифингите, а работа не върши.
43
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От мерките полза никаква. Справка: Франци, Испания, Италия, Белгия....
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 38 от славянин продължаваш да пишеш на обратно но 5 лайка не са достатъчни.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИЕ НЕ БИХМЕ ДАЛИ ЛЮБИТЕЛСКА СНИМКА НА ВЕСТНИЦИТЕ ЗАЩОТО ТЯ ОБИРА МНОГО НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ А ПОЗИТИВНА НЕ СЕ НАМИРА НА ХОРИЗОНТА
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ОТНОСНО ДИСТАНЦИЯТА СИ ПРАВ НО БЪЛГАРИНА СМЯТА ЧЕ АКО Е С МАСКА МОЖЕ ДА СЕ БУТА ДОРИ И САМ ДА Е В ТРАМВАЯ.
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо никой не проверява големите хранителни вериги - тъпчат се като гооведа един до друг, и да искаш да спазваш дистанция, просто е невъзможно. На мен и без ковид ми е гадно някой така да ми се навира, нямам силно изразен стаден инстинкт. Явно колкото повече се бутат, искат да покажат, че са мачовци и не ги е страх, типична балканска история !
38
3
 
9
 
! Отговори
Лудия доцент преди 3 години
Ех, любимото ми, много трупове, обичам ви българи. :))))))))))))
37
1
 
15
 
! Отговори
до 38 от славянин преди 3 години
''Т'ъпако не живееш сам на безлюден остров. Това явно не осъзнаваш с пилешкия си мозък.''Освен това, ''умнико'', страдащите от хронична хипохондрия трябва да се лекуват хронично в специализирани лечебни заведения!
36
4
 
8
 
! Отговори
Ти си за тях преди 3 години
Като се разболеят, почват да звънят на Балтов, Кантарджиев, Кунчев че и на Мутафчийски.. народ от дебилли какво да го правиш.
35
7
 
15
 
! Отговори
до 38 от славянин преди 3 години
''Т'ъпако не живееш сам на безлюден остров. Това явно не осъзнаваш с пилешкия си мозък.''Така е, ''умнико'', затова се затваряй вкъщи или ходи навсякъде със скафандър, за да не пречиш на останалите да живеят нормално!
34
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинТ'ъпако не живееш сам на безлюден остров. Това явно не осъзнаваш с пилешкия си мозък.
33
12
 
25
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Вчера споменах руската поговорка: ''който се страхува от мечки, не ходи в гората'' и по аналогия с нея: ''който го е шубе от заразяване да се самоизолира доживот вкъщи и да не задължава всички останали да ги е шубе като него, защото няма как да стане!''
32
1
 
2
 
! Отговори
приятелп преди 3 години
До до 24 от славянин Има хора као мен които много бързо четем и като пишеш наобратно получаваш лайкове със знак минус но в борбата с *** лайковете са важни разбери
31
3
 
16
 
! Отговори
Валерия преди 3 години
До 17 от АнонименБеше по Коледните и новогодишните празници 2019/2020, когато чух по телевизията потресаващо изказване на Кристин Лагард, че възрастните хора на планетата са много и са голяма тежест за икономиките на държавите и трябвало да се вземат мерки!!!! Не повярвах също, че това беше отминато без коментари, критики и последствия за нея!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно е.Пример за това е вожда.Или ходи без маска или си я слага на очите.Е как и другите да спазват мерките?"Който го е страх,да слага маска".Б.Борисов.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау Момче не те бива за тая работа нямаш никаква ама никаква дарба нахалост са парите ако ти ги дават горките чорбаджии
28
7
 
9
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 3 години
''Некой антиковидовец да ми го обясни какви граждански права и свободи са му отнели ? Да не би да са му спрели въздухот ?''Ти щом още не си разбрал какви права са ти отнели, значи не принадлежиш на човешкия, а на животинския род, а на представител на животинския род да му говориш за граждански права е напълно излишно, той от такива права няма никаква нужда, има нужда само от скотски права - да се наяде, да се изс.ре и да си начеше чатала!!