Какво ни очаква? Ресторантьори посрещат зимния сезон със страх заради COVID-19

Тази година липсват заявки за корпоративни партита
11 окт 2020 16:35, Красимир Ангелов
105

През изминалото денонощие в страната е регистриран по-малък брой новозаразени - 448 положителни проби при направени 3795 теста. Въпреки това процентът на заразените сред тестваните остава висок - около 11%. Най-много от случаите са регистрирани в София, Благоевград и Варна.

Още по темата
В началото на втората вълна на вируса от ресторантьорския и туристическия бранш посрещат зимния сезон със страх. Тази година липсват заявки за корпоративни партита, както и новогодишни тържества.

"Мисля, че браншът няма да устои на още едно затваряне или ограничение, или каквото и да е. В момента много трудно се намират и служители в нашия бранш, тъй като хората се преквалифицираха, избягват го този бранш, води се за несигурен и едно подобно нещо вече би съсипало вече доста орязания бранш", заяви председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

У нас към момента са потвърдени общо 24 319 случая на новия коронавирус, от които активни са 7610. Излекуваните лица са 15 818, от които 105 са регистрирани през последните 24 часа.

1189 са пациентите с доказан Ковид-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 59 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
43
 
! Отговори
Яя преди 3 години
Я го гледай, "българският" Конан Варварина...пак излезе да се жалва.
43
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше цяло лято да се подготви, да измисли варианти за да привлича клиенти в безопасна среда, а такива има много. Намалиха му ДДС то, държавата пое и осигуровките на служителите му, но тоя нае огромно затворено помещение в мола, който и без ковид зимата си е развъдник на всякакви вируси и бацили, а сега реве.
42
1
 
26
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Защо само реве ли ?!Щото след всяко реване, държавата и байганьовците му пълнят гyшата !Защото *** и Пульо печелят бързи пари ... и на кръв защитават далаверата с кръчмите си.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спрете се с тея.. *** не е кафета и ресторанти. Смешно е вече, дори трагично.
40
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и без мерки едва ли някой ще стъпи. Никаква дистанция, никаква хигиена.Проверките от контролните органи се изразяват в хубаво хапване и пликче под мишницата. Няма заведение в София да е затворено или глобено поради неспазване на хигиени мерки.
39
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе излезте и вижте, ресторантите и кафенетата са пълни! Ако на тоя ресторантите са празни то със сигурност не е от някакви мерки, а най-вероятно поради високи цени.
38
1
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Защо лъже всички ресторанти са фул българина като за последно ходи не вярно че има криза яко поръчват като за последно само ревете за помощи ли незнам
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тия ли децата се изпонадрискаха? Около училищата е пълно с лафки, които не работеха 8 месеца сега обаче каквото искате правят! Децата се изпонатровиха от застоялата им стока! А ние родителите какво да правим като ни свършиха и болничните, и отпуските? Ейй всеки терикат с лафка да продава на лапетиите вафли с изтекла годност!
36
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ричи, хората избягват вашия бранш, защото сте селски тарикати, укривате осигуровки и данъци и каквото плащате, е напълно унизително като размер. Така че тия 600 лв. които даваш за 12-часова смяна, може да си ги сложиш в джоба на скъсаните дизейнерски дънчици, и да се хващаш да сервираш сам.
35
2
 
41
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Само тоя е вечно гладен, без работа, без клиенти... Ми измисли нещо бе, доставки по домовете.. или Айдибегай. Ще ангажира цялата държава с неговото ядене и пиене!!!
34
1
 
28
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Сменяйте професията. В строителството има работни места за готвачи и сервитьори.
33
1
 
39
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Ричард Алибегов, е онзи, който беше посочен за свидетел за свитедетел от Сумиста по делото "Килърите".Сумиста казваше по време на делото, че е кум на Алибегов. Това е същият човек, който искаше да изкорени дърветата на Витошка преди време-мисля 2015 някъде беше.Пречели му кестените да разпъне една тента.Изкорени кестените - после ги върнаха от общината. Това е един циркаджия... Представя се за председател на Българската асоциация на заведенията. Инициатор на смъкването на ДДС на 9% в бранша.
32
2
 
10
 
! Отговори
140 г руско иго преди 3 години
Фабриките за файтони и камшици как ли са посрещнали появата на автомобилите?
31
1
 
15
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ЕИИ ЧОВЕКО: ФИЗИОНОМИЯТА И ДУМИТЕ ТИ ТЕ ИЗДАВАТ КОЛКО СИ????!!!!.... ЗАМЪЛЧИ. САМО ПЛАЧЕШ. РАБОТИ...
30
2
 
18
 
! Отговори
:) преди 3 години
Веднага Боцко да им даде едни милиони, да не ги е страх хората!
29
1
 
17
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Кой беше тоя Приемат.
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли тоя бе.. други ресторантьори в България няма ли бе? Тея медии едни и същи хора си ги подхвърлят за интервюта.
27
1
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
БЧЖ да се чете БЦЖ
26
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Началото на края наближава - сещайте се за кое.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пак полази ефира...