Политолог: Отливът на доверие от ГЕРБ не отива към БСП

"Властта се опитва да умори протеста, но може да има нова вълна"
78
Политолог: Отливът на доверие от ГЕРБ не отива към БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отливът на доверие спрямо ГЕРБ не се обръща в политически капитал за БСП. Това коментира политологът Димитър Ганев от изследователския център "Тренд" пред БНР.

"При спада на ГЕРБ не се вижда ръст на БСП, а на други партии… Много трудно би могло да има конфигурация без ГЕРБ и БСП в следващия парламент", каза още той.

Още по темата
Според политолога, разглеждайки протеста през последните два месеца, се вижда натрупана умора и има щета върху мащаба.

"Организаторите правилно смениха тактиката с великите народни въстания. Ако беше останал ежедневен напън, щеше да се превърне във фоново събитие. Само да не стане с великите народни въстания същото и те да станат безинтересни. Ако този инструмент започне да не работи, организаторите ще трябва да мислят за промяна. Това ми се струва вече изчерпано… Властта се опитва да умори протеста, но ако направи голяма глупост, може да възбуди нова вълна", каза Димитър Ганев.

За ситуацията в БСП той каза, че противореченията няма да спрат, но ще бъдат туширани заради изборите. По думите му в партията е настъпила голяма промяна, за която не се говори достатъчно.

"Имаше една вътрешнопартийна нехомогенна опозиция спрямо Корнелия Нинова. Тя успя да извоюва пълна победа над тази опозиция. Промяната идва оттам, че има вътрешнопартийна опозиция, консолидирана около Кирил Добрев и е единствената в партията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
3
 
! Отговори
Roger WOTERS преди 3 години
Na 16.10.2020 g.(petak),17.00.ch.VELIKO NARODNO VASTANIE 5 !!! Tam sum ! The Wall .
49
12
 
6
 
! Отговори
ТИКВУН-1-ви преди 3 години
Защо ли спорим с недъгави глистиот крадливата шайка от ГРОБ ?!Те са като тартора си Бочко БибочкоСами се питат и сами си отговарят!
48
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На много тук Бойкофили и поддръжници ми се ще да им кажа следното.Алоууу.Бойкофилиии.Объркали сте сайта! Тук Не е Стършел! А БГ Днес! Иронията ви опитвайки се да представите ситуацията уж в " тънък хумор" Не върви!-:) Смешни сте! Или пишете в прав текст това което ви е на сърцеИли просто си трайте! Така както гласувахте последно за бандитчето с бухалка д-р Борисов! Нямате ли срама бре? Той няма! А вие???!-:(
47
9
 
4
 
! Отговори
Барни Ръбъл преди 3 години
Всичките сте като мен,прости и нахалникомуняги гербави *** и дамски буби.
46
2
 
13
 
! Отговори
Рънърса от СЦЗ преди 3 години
Сегашните протести са с някакви шукаритетни лозунги.Уу-ДОЛУ мафия,корупция,олигархия,съдебна система,правосъдие,тикви,каскетии всеки на паветата разцъква последен модел смартфон,не ходят на работа,пречат на останалите граждани и т.н. да не изброявам яйчените им простотии.При Виденов протестирахме срещу нямането,за да си докараме имане.Вие днес проституирате срещу имането,за да ни натресете нямане.Е няма как да стане.как си го представяте вие дето без никакво представителство искате ВЛАСТ??!!
45
5
 
9
 
! Отговори
Велев преди 3 години
Напротив. ГЕРБ отново , че ви бие, но няма да управлява самостоятелно, а със......Е не съм врачка!
44
12
 
4
 
! Отговори
ИЗНЕНАДА преди 3 години
До кьопавите герберуги!Надежда всяка оставете!И за властта вече забравете!
43
12
 
4
 
! Отговори
мхм преди 3 години
бойко трябва да го гръмнат вече, само злини прави, открадна над 200 милиарда
42
5
 
7
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 3 години
У БРЕЕЕ... За сведение на публиката-Участниците във виртуалния протест ще могат да участват в онлайн залагания. Въстаниците по масите могат да гласуват с оценки от 1 до 10 за най-красиво попадение с яйце в каска на полицай най яко наплюване и ритане по топките,а също така за най-добре оформен агитационен материал-лозунг и най-забавен пърформънс срещу властта.На всички пИИичеливши честито!Може да се наведете и хванете за палците на краката си ...останалото е подробност и не е интересно...
41
11
 
4
 
! Отговори
Протестърчо преди 3 години
Това е затишие пред буря, беГЕРБЕРАСТИ прости, даваме сипочивка!Няма отърсване,няма прошка!(пардон отърване) Отивате си!!!...
40
3
 
13
 
! Отговори
Езоп ги възпя преди 3 години
Отровно трио изправи се и изцвили и отрони със сетни сили:ОСТАВКА!На плажа Росенец наш Ристю се затече и се зарече,че Маджо не е негово човече.Бандата на "Боец" на помощ се притече и отзад им го навлече!Кака Мая Костинбродска в унисон с тях рече:Иде време за гювече!пРЕЗИДЕНТА юмручето си вдигна-рече и отсече;"Ронт Фронт дрУгАрЕ!"В прокуратурата Гешев хитричко се подсмихна и каскета си повдигна.А Баце на мисирките троснато им рече:Време е за КЮТЕЧЕ и Конституцията отече!!!автор:ШЕФА ОТ ГОРЕ
39
5
 
11
 
! Отговори
МотоДЕВИЗнановото ОФ преди 3 години
НЕМА ЛЕВИ НЕМА ДЕСНИ ВСИЧКИТЕ СМЕ С ТРЪТКИ ТЕСНИ , ГОНИМ БОЙКО С НАШИ ПЕСНИ И ЦОЦАМЕ ОТ ДУБАЕЦА И ЦЕКО КИНТИ ЧУДЕСНИ!Извод:С приближаване на есенния сезон на тиквите в София, риалити въстаниците ще могат да участват в кулинарни фестивали с парче печена тиква в ръка като организират Масово ядене на тиква пред Министерски съвет, съчетано с раздаване на банички с тиква и боза за силите на реда/МВР и НСО/.
38
10
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
Оставете го това БСП сега.По важното е че групировката на д-р Борисов от армия заблудени хорица държащи към ГЕРБ се събуждат!-:) Нормално е това което се случва! Този човек беше и си остана мутра! Що за хора са тия които му повярваха през годините не знам.Може би са хора които Не помнят развитието му през годините?!-:) Е има и които го помним И няма как да му вярваме на МУТРАТА! ОСТАВКА МУТРИ от ВЛАСТТА! ХАЙДЕ да Ви НЕМА!
37
4
 
13
 
! Отговори
Айляшка опозиция преди 3 години
1-това СА ШВЕДСКОТО Отровно Трио съставено от "млади"-"умни" и Красиви" АНАРХОолигофрени последователи на Истамбулски мурафети2-ЧЕРВЕНИКАВИЯТ дрУгАрЕ Копейкин под вещото ръководство на пРЕЗИДЕНТА и неговото хилаво юмруче3-лодкарят Христо Иванов/по известен с партизанското си име -Пинокио4-сестра Галева подвизаваща се с партизанското име Мая Костинбродска 5-малкия подпръцкващ Жорко от Боец-влашки скакалец,готов да седне наУЯ на всеки който плаща добре/Черепа/...
36
5
 
15
 
! Отговори
Какъв протест ?! преди 3 години
Къде е този прословут Протест, че не можем да го видим ! Анализаторите го анализират, във вестниците все пишат за него, а ние не можем да го намерим този Протест ........
35
3
 
13
 
! Отговори
EU преди 3 години
Няма да се плашите кoмyндeтa *** , Тръмпи оздраве и ще ви разкаже играта на всичките :)))) Идеите на маркузе и калегри отиват в кaнaла.
34
0
 
13
 
! Отговори
ода за ЛУМПЕНЩРАСЕ преди 3 години
Черни сили,подземни сили ,там/ вБулгаристан/ за власт и кокъл мрънкат...Ропот и клетви в пияна ОТРОВНА мъка парадират за демокрация...Скърцане със зъби,неолиберални вопли и сълзи от плажа на Росенец бликат...Гняв и надежда/говежда/ да ги огрее Баце с ОСТАВКА...въстание подир въстание извиват се кат змия в пазва...И нахалос падат от кревата с трясък след наркотичен сън дълбок ...Събуждайки се виждат ,че краката им са отвити...И чаршафите ОПИКАНИ!
33
3
 
11
 
! Отговори
bulgartapak преди 3 години
100% от българите вярват повече на Баба Ванга отколкото на натрапвания от мутренските медии "Свети отец" М-у-н-ч-о с фланелка СССР бутик Болшевик и "Световната революция" на с-о-р-о-с-о-идите.
32
5
 
18
 
! Отговори
възмУУУтен гражданин преди 3 години
ПО-ПРОСТАШКИ протести с толкова долнопробни участници НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ!Отровни ВЪШКАРИ,***,пияници,наркомани,това е шлаката,БОКЛУКАнасъбран за да си демонстрира дебилността си, ПФУууу!ГАДОСТ.
31
1
 
15
 
! Отговори
Въхььь... преди 3 години
.Неолибералната машина за налагане на една единствена и правилна версия за света вече оперира с екстремистките крила на *** от"Боец",*** на червеникавия"Копейкин",ИНВАЛИДИТЕ на сестра Галева и поклониците на катунара дядо Йоло-първожрец на Тангра,готови за сплашване по улиците,заведенията и домовете.Индоктринирани и зомбирани тълпи ходят пред БНТ и Панорама и превъзпитават враговете на "прогресивното"Отровно трио и компания.После защо сме на 111 място....