Политолог: Отливът на доверие от ГЕРБ не отива към БСП

"Властта се опитва да умори протеста, но може да има нова вълна"
78
Политолог: Отливът на доверие от ГЕРБ не отива към БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отливът на доверие спрямо ГЕРБ не се обръща в политически капитал за БСП. Това коментира политологът Димитър Ганев от изследователския център "Тренд" пред БНР.

"При спада на ГЕРБ не се вижда ръст на БСП, а на други партии… Много трудно би могло да има конфигурация без ГЕРБ и БСП в следващия парламент", каза още той.

Още по темата
Според политолога, разглеждайки протеста през последните два месеца, се вижда натрупана умора и има щета върху мащаба.

"Организаторите правилно смениха тактиката с великите народни въстания. Ако беше останал ежедневен напън, щеше да се превърне във фоново събитие. Само да не стане с великите народни въстания същото и те да станат безинтересни. Ако този инструмент започне да не работи, организаторите ще трябва да мислят за промяна. Това ми се струва вече изчерпано… Властта се опитва да умори протеста, но ако направи голяма глупост, може да възбуди нова вълна", каза Димитър Ганев.

За ситуацията в БСП той каза, че противореченията няма да спрат, но ще бъдат туширани заради изборите. По думите му в партията е настъпила голяма промяна, за която не се говори достатъчно.

"Имаше една вътрешнопартийна нехомогенна опозиция спрямо Корнелия Нинова. Тя успя да извоюва пълна победа над тази опозиция. Промяната идва оттам, че има вътрешнопартийна опозиция, консолидирана около Кирил Добрев и е единствената в партията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
17
 
! Отговори
САМО ДА ПИТАМ преди 3 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ИСКАЛА ОСТАВКА, А ГЕРБ ИСКАЛИ ДА УМОРЯТ ПРОТЕСТИТЕ- ГОСПОДА, МАРТ ИМА РЕДОВНИ ИЗБОРИ, АКО ОТНОВО ИЗБЕРЕМ ГЕРБ ПАК ЛИ ЩЕ НИЩИТЕ МАСАЛИ - ИЗЛИЗАМЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА- ПРЕДЛАГАМЕ НАША ПРОГРАМА И ВИЗИЯ, ГЕРБ УНИЩОЖАВАТ ДЪРЖАВАТА, КАК ТАКА ЩЕ РАЗДАВАТ ПАРИ НА КАЛПАК- ДРУГАРИ, ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЖАЛКИ И СМЕШНИ СТЕ..ВИЕ ЗАЩО НЕ РАЗДАВАХТЕ ПАРИ НА КАЛПАК- ГАДОВЕ.
29
1
 
16
 
! Отговори
лумпенизация дооткат преди 3 години
Лудостта се разлива в триъгълника на властта.Протестърската урина щедро се лее в Орловия град.Лумпенизирана градска периферия с леви уклони от анонимни ботове се вихри в луд несвяст в интернет пространството. Морални присъди пристигат от върховете на тъй наречената градска ***"ЕнтелЕгЕнцИЯ".Галопиращата глупост ни обрисува мрачната клиничнакартина на протестърите,които в самоубийствен режим,изгубили ума си в ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО и намразили ритуално всичко българско и родно,оплюват и обругават държавата и народа си пред Брюкселските ЛГБТ чиновници,винаги и навсякъде преди,сега и
28
2
 
17
 
! Отговори
истина преди 3 години
Не е коректно да се показва снимка с най голям брой протестиращи от преди 85 дена, когато протестиращите още не бяха разбрали, че престъпници през президентството готвят и финансират преврат. Сега се събират около 30-40 пиан дета и нар комани. Явно парите на Божков отиват към медии, затова няма пари за протестиращите буда ли.
27
1
 
18
 
! Отговори
анаЛизатор преди 3 години
Парализираща улична пропаганда,мазохизъм,умопомрачен либерализъм,улично насилие и унизителни изяви на яйчена революция от катунари и *** водени от Шведската тройка на ЯнБибиян.ОТРОВНА тирания в името на либерализЪма и катунарска олигофрения блокира улици и площади три месеца.Простотията се трансформира в претенция.
26
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател от ООН преди 3 години
Протестът се СПИХНА...спаружи...кат пръдня в ***...
25
4
 
13
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 3 години
Въстания с мъже,които скубят веждите и епилират краката си не се прави!!!По скоро ми намирисва на ГЕЙ ПАРАДИ!!!!И лека полека таз ГМО Лумпениада логично приключва в жалка Клоунада.Метежът умря и страх Отровното трио скова,защото Черепа за рапорт ги чакат в Дубай и отчет на яйцата безкрай.....
24
2
 
17
 
! Отговори
Павел Вежинов преди 3 години
Тримата от запаса е български игрален филм/комедия,полувоенна въстанническа драма/от 2020г.на режисьора Васил Божков,по сценарий на пРЕЗИДЕНТА Фърчилко Фърчилков,оператор е Ристю Иванов/Пинокио/от Драгалевската лабораторияза ГМО продукти на неолиберализма.Сюжет: Ян Бибиян,хаджиГЕЙЧО и светлинМИНЕТКОВ са наскоро мобилизирани български протестъри-*** ,пратени на площадите от Черепа да се бият с вятърните мелници на ГЕРБ.За смях и съжаление ШВЕДСКАТА ТРОЙКА е напълно непригодна за въстания!!!!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бсп и дпс са винаги +/- 5%: те не могат да надскочат себе си, а % им варира от това:1.колко от нас няма да намерят време и сили да гласувати до някъде2.колко автобуса ще минат през Кап. Андреево3.кой ще даде повече кебапчета на братята роми4.колко активни борци са останали
22
0
 
11
 
! Отговори
п преди 3 години
До Анонимен 4Цвъки познава местните, така ли? Вярно, че подаде документи за регистрация на партията чак сега, ама защо все пак не каза на частичните избори структурите на ГЕБ да си правят пас? Защото влияние той има, но САМО НА ГЪРБА НА ББ. Ще видиш, че няма да прескочи бариерата. Ама как никой знаяч не си дава имейла и телефона да заключим 5 000 лв. на бас при нотариус? Много "знаете", а бягате като мишки от такъв бас!
21
3
 
12
 
! Отговори
Сидни Полак преди 3 години
"Уморенит коне ги убиват нали?"-хамерикано-българска драма .Действието се развива по време на "ВЕЛИКИТЕ"всенародни въстанийца на Шведското трио и разказва за яйчения маратон на *** протестъри ,които са толкова разочаровани от неуспеха си да свалят Баце и в безпътицата в живота си,че предлагат на Брюкселските ЛГБТ -та да им да им бъркат по дупките на воля без никакви задръжки като им говорят цинизми на македонски език...
20
13
 
5
 
! Отговори
БИДОНА ЧАО преди 3 години
Тиквата, Шкембе Воевода, Шиши, Каскет , П. кърджалийска П. и още много като тях - ДОСВИЖДАНЕ!!!
19
2
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Новата ни политика е поредица от нови месии: царя, ББ ... сега е на ред и чалгаря
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КАРАКАЧАНОВАко Нинова стане премиер тогава ще разберете какво значи ЕМИГРАЦИЯ.
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да се умори протеста, а и не това е най-важното. Най-важното са изборите. Аз живея в чужбина и не мога да протестирам, но със сигурност ще гласувам срещу ГЕРБ на изборите, когато и да са те. По-мотивиран не съм бил.
16
1
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До КАРАКАЧАНОВГосподин-Другарю (тя и Нинова не знае каква е!), даже няма да ти цъкна минус, защото на (психо) болните дължим уважение. Човешко е. Само не забравяй хапчетата.
15
12
 
2
 
! Отговори
Суджук преди 3 години
Оди пеша Бе!Просветената Кърджалийска Пратка оди пеша и ще царува още 100 години!
14
15
 
2
 
! Отговори
12 тона фурми преди 3 години
Гербги очаква съдбата на т.н. цар, но трябва да се сърдят на себе си: с тази лакомия и с тези калинки
13
2
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До Анонимен 9Да добавя - не само Костов, но и цялото Прокопиево котило, които са ултра леви по своя генезис и скрита природа, а "десни" само на приказки. Забележете, че и те (като Костовото СДС и ДСБ) работят не за дясното, а за разцепление и унищожение на дясното в полза на червената олигархия, която се опитва да се отърве от десницата, която беше принудена (от външни фактори) да създаде.
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите престъпници е вероятно и да не успеят да съберат 4%.С любезното съдействие на дъртото ченге Цвък.
11
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и ад е следващото правитество, ще е нелигитимно, защото ще е избрано с купен *** вот, контролиран турски и 5% българи.