Политолог: Отливът на доверие от ГЕРБ не отива към БСП

"Властта се опитва да умори протеста, но може да има нова вълна"
78
Политолог: Отливът на доверие от ГЕРБ не отива към БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отливът на доверие спрямо ГЕРБ не се обръща в политически капитал за БСП. Това коментира политологът Димитър Ганев от изследователския център "Тренд" пред БНР.

"При спада на ГЕРБ не се вижда ръст на БСП, а на други партии… Много трудно би могло да има конфигурация без ГЕРБ и БСП в следващия парламент", каза още той.

Още по темата
Според политолога, разглеждайки протеста през последните два месеца, се вижда натрупана умора и има щета върху мащаба.

"Организаторите правилно смениха тактиката с великите народни въстания. Ако беше останал ежедневен напън, щеше да се превърне във фоново събитие. Само да не стане с великите народни въстания същото и те да станат безинтересни. Ако този инструмент започне да не работи, организаторите ще трябва да мислят за промяна. Това ми се струва вече изчерпано… Властта се опитва да умори протеста, но ако направи голяма глупост, може да възбуди нова вълна", каза Димитър Ганев.

За ситуацията в БСП той каза, че противореченията няма да спрат, но ще бъдат туширани заради изборите. По думите му в партията е настъпила голяма промяна, за която не се говори достатъчно.

"Имаше една вътрешнопартийна нехомогенна опозиция спрямо Корнелия Нинова. Тя успя да извоюва пълна победа над тази опозиция. Промяната идва оттам, че има вътрешнопартийна опозиция, консолидирана около Кирил Добрев и е единствената в партията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
18
 
3
 
! Отговори
КАРАКАЧАНОВ преди 3 години
НИНОВА Е НОВИЯТ ПРЕМИЕР КОЛКОТО И ДАНЕВИСЕ ИСКА.НОАЛИЦИЯ САМО С НЕЯ.ГЕРБПОТЪВА..
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов е мръсен комунист.
8
1
 
2
 
! Отговори
3 преди 3 години
Така е и в нормалните държави,залитат на жълти и зелени напоследък. пък ни сме си все така
7
3
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
МОЖЕ ЛИ С ФАКТИ? Не с мнения, а факти? Частичните избори не показаха ""отлив на доверие" (червена социологическа опорка), а ТОТАЛНА ДОМИНАЦИЯ НА ГЕРБ. Не ви харесва? Мразите ББ? ОК, можем да спорим, като разменяма мнение, но ЧИСЛАТА И ФАКТИТЕ СА СИ ЧИСЛА И ФАКТИ. ТОЧКА. Резюме за по-недосетливите: ето какво ще се случи и на редовните избори през март. Алтернативата е бесилки/ковчези/чували за трупове.
6
7
 
17
 
! Отговори
--------------- преди 3 години
комунягаИска ти се да има отлив от ГЕРБ, в следващият парламент ГЕРБ ще има повече депотати от 95 сега, ще бъдат 120
5
2
 
23
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
На Позитано 20 социалистите се ръфат като кучета. Ако вземат властта, ще се избият за властови позиции.Тези ли ще ни оправят ? Нали вече три пъти ни оправиха.
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Придворните социолози въртят сучат и все за БСП приказват. Ни дума за Цвъки който руши гербавите структури като дървояд. Гербавите са като в небрано лозе, Цвъки по-добре от тях познава феодалите по места от които зависи всичко по малките населени места и досега работеха за тях, но вече са готови да сменят яслата.
3
17
 
8
 
! Отговори
2 преди 3 години
Толкова е противен Борисов че no comment
2
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мутрите!Съд и присъди за шайката!Оставка на поръчкоратурата!
1
6
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
И как точно се опитва "да умори протеста"?"Властта" буквално не прави нищо, за да не се поддава на провокациите на "протестърите"