Проф. Витанов: Над 500 заразени на ден и влизаме в турбулентния сценарий

У нас масово не се спазват мерките срещу коронавируса
215

23-ма починали от коронавирус в България през изминалото денонощие. Ще се окаже ли ноември критичен за България?

"Когато през септември казах, че октомври здравната система трябва да се готви за 30 000 случая, веднага полетяха заявления, че трябва да бъда арестуван за насаждане на страх в населението. Можем да се простим с оптимистичния сценарий, с който се прощаваме всеки месец", каза проф. Николай Витанов за "Денят ON AIR".

Още по темата
Той подчерта, че в България масово не се спазват мерките срещу разпространението на коронавируса.

"В края на октомври може би ще са около 30 000. Винаги съм казвал, че ноември ще бъде критичният месец, там ще се сложи тенденцията, каквото ще бъде през зимата. Октомври е преходен месец, но 300-300+ може да се очаква на ден. Ако имаме над 500 на ден - влизаме в турбулентния сценарий, а той много трудно се контролира", коментира още проф. Витанов пред Bulgaria ON AIR.

Експертът посочи, че в момента има няколко клъстера.

"Те ще бъдат хванати. Но ако тогава сме над 500 - ситуацията ще стане неприятна. Няма здравна система, която да е издържала повече от 3 седмици на число над 1,3. Това означава много бързо увеличаване на активните случаи, което се наблюдава и при нас. Има елементарни мерки, които не се спазват. Правилото, че в градския транспорт трябва да се носят маски не се спазва", категоричен бе той.

Проф. Николай Витанов смята, че трябва да има контрол не само в градския транспорт, но и в магазините.

"Моите изследвания и статистиката показват, че смъртността от този вирус бавно намалява. Кога ще стане достатъчно слабо вирулентен, не мога да кажа. Избягвам да казвам числа, защото хората не са готови. Но ако сега ви говоря за 30 000 - ноември ще ви говоря за 40 хиляди. За мен вирусът е една съвкупност от числа", допълни професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 114СПИН е съборена имунна система от ваксина. Ти защо не познаваш болни от СПИН? Нали "върлува" вече 20-30 години.
94
1
 
1
 
! Отговори
Счетоводителя преди 3 години
14% положителни. 785 случая от 13.10.2020
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Странна Работа... 101 скоро да си срещал някой болен от СПИН ?Ако - не , СПИН не съществува , или е изчезнал ?Как мислиш ? ПС - Мога да дам пример с хиляди заболявания , ако това не те устройва Ти си на принципа , ако човек не е виждал такъв с определено заболяване , следователно заболяването не съществува??? Така ли ???
92
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На дядото му казали че маската ще го спаси и той вярва като католик. Деде, това е само камуфлаж, та политиците да кажат че правят нещо. Ако маските помагаха нямаше да има 1500 заразени медицински служители у нас.
91
7
 
4
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ВАЖНО! преди 3 години
Носете си маските. Утре ако катастрофирате на Тракия или някой ТИР ви се обърне върку МПС-то, трябва да имате маска.
90
3
 
10
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
Имам роднини. На снахата родителите и сестра и задено с децата. Бяха на кръщенка в Мадрид. От над 90 човека на кръщенката 49 са положителни. Бащата на снахата вече зле. В болницата във Валенсия е. Снахата е испанка. Само брат ми и жена му не са успели да присъстват от родните. Сега им носят храта пред вратите. Положението никак не е добре. Снахата е отчаяна.На другата и сестра съпруга е дал проба с антитела изградени преди 3 мес.Не е разбрал как е изкарал вируса-банкер е.Работи далече от сем.
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "професор" мяза на супер изпаднал сорocоид на грантаджийска хранилка.
88
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страната на професорите - всеки трети професор, всеки втори доцент - останалите научни сътрудници 1 и 2 ра степен с 5ти диоптър. Всички смятят неща които Коши и Ойлер са ги решили преди 200 години! А те се мислят за много умни....
87
3
 
10
 
! Отговори
Истината 2020 преди 3 години
На държавата не и пука за здравето на хората.Ако и пукаше, щеше да взима мерки за повишаване на здравето на населението, което 90% мре от сърце, рак или катастрофи.Да сте чули или видяли да се взимат мащабни мерки за предотвратяване на катастрофи? Щото аз не съм нито чул, нито виждал.
86
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Странна Работа...Естествено, че никой не познава хора болни от това нещо. Обичат да се психират, защото на повечето живота им е скучен.Ако не бяхте пускали телевизора и не бяхте чели новини една година, щяхте ли да знаете, че има "пандемия"?
85
2
 
6
 
! Отговори
ffffffffff преди 3 години
днеса, напишете новинатапреди около 15 години, ченгетата на страната начело с бойко сралли в някакъв кладенец в Силистра, така че от чешмяната вода да потекат лайнна, тиквата си трила гъзза с листенца от близкия клон на дървото и пускала омазаните в лайнна листенца на пода. по стената на кладенеца близко до височината на гъзза имало оцапано в рядко лайнно и това било лайнното на тиквата, явно тиквата яко е напънал да серре
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той подчерта, че в България масово не се спазват мерките срещу разпространението на коронавируса"-----Че то и мерки ли имало срещу короновируса у нас Като гледам всичко е самотекСъс страхлив премиер като Бобчо и задаващите се март месец избори , никакви мерки няма да се наложат Да не сме като нормалните държави , където се действа спрямо броя на заразените , брой на пол.проби , числото на заразяемост при нас всичко се определя от това , дали някой ще ревне срещу определена мярка .
83
12
 
6
 
! Отговори
Странна Работа... преди 3 години
Ако се абстрахирате от новините и медиите, има ли някой около вас, или поне да сте чули да има някой около вас болен от КОВИ? Щото аз - не.Виж, за катастрофи, болни от рак - това често. Но Кови - не.
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 81Стига напъни за психоанализа която е удобна на лудия който си я съчинява. Знаеш ли, че тези които носят маска са страхливи и са винаги готови да станат предатели? Живеят в колективна реалност, защото са ужасени от мисълта да се справят сами. Който се привлича от колективното е ОП (органичен портал) и няма толкова силно развита душа.Истинския българин винаги е със силно развита душа и явен индивидуалист и творец.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стареца с VPN не се спря да блъска минуси. Лягай бе дъртак, това е вярно за мелатонина, дори на Тръмп даваха да го излекуват.Маските няма да те спасят.
80
3
 
6
 
! Отговори
Dark Lord Cthulu преди 3 години
Да бе да... ще ти давам по 10 лв всеки ден за маски.. знаеш ли кога?Маските са само за украса - и за да мълчим.
79
4
 
8
 
! Отговори
Гипс преди 3 години
Целия този фарс е супер смешен математици изчисляват вируси коремни херурзи анализират вируси
78
3
 
6
 
! Отговори
Пералня Сълза преди 3 години
От кога не сте си прали маските?Аз моята от 3 месеца. :D
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха верно респиратор - извинявам сехаха това не е смешно... но направих лапсус и е забавен
76
2
 
2
 
! Отговори
До 86 преди 3 години
Не мога да разбера ти на интересен ли се правиш или си просто първеню ,А ?!

Спонсорирани публикации