Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19

Мангъров е бил контактен с водещият Георги Любенов, който е заразен с COVID-19
14 окт 2020 09:00, Ния Христова
221
Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам". Това каза доц. Атанас Мангъров в ефира на bTV.

Преди ден водещият от националната телевизия Георги Любенов, обяви, че е дал положителен тест за коронавирус. В последното му предаване в неделя Мангъров е бил гост в предаването му. Това повдигна въпросите дали и доцентът не е заразени с вируса и кога ще се изследва.

Още по темата
"Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена да е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност - той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано", обясни Мангъров.
 
Той е на мнение, че няма смисъл хора, които нямат симптоми, да се изследват, защото "това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица".
 
По думите на Мангъров в ежедневието си човек контактува със заразени без да подозира. Той обясни, че няма да се тества, защото има пациенти, за които трябва да се грижи.
 
"Тази информация не се предава правилно - колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истниските болни хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се нареди до Божинката, само ръси акъл и го отразяват по някаква причина.
7
4
 
23
 
! Отговори
Хах преди 3 години
До гл. упака, който пита дали съм се изследвал за ХИВ. Нормалните хора нямат безразборни сексуални контакти и не си бият херца с общи игли. Пробвай да осмислиш написаното с двете ти мозъчни гънки
6
6
 
11
 
! Отговори
От 1 до 4 коментар преди 3 години
Абе вие що не си прегледате дуупетата. То явно главите не са Ви много в ред, тех нема смисъл да ги гледате. Ами поне си прегледайте дупките и си купете Вазелин, понеже явно сте готови да го поемете целият отзззззад. Аааа и да не забравя, следваият път като имате проблеми с гастроинтестиналния тракт (за тъпите - корем, черва ит.н.) да не забравите да отидете на преглед при ... не при проф. Мутафчийски (на когото това му е специалността и е много добър), а при гинеколог да речем.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахТи изследвал ли си се за ХИВ?
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мозъка да си види, мозъка
3
3
 
3
 
! Отговори
Коцето преди 3 години
Имаме легла, в София най много.
2
11
 
35
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Този е кръгъл ***.т, все едно ХИВ позитивен да не каже, че е болен, щото в момента няма симптоми.
1
11
 
39
 
! Отговори
Asparuh преди 3 години
А ако през това време заразиш колегите и пациентите си? Къде е РЗИ да хване клъстера?

Спонсорирани публикации