Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19

Мангъров е бил контактен с водещият Георги Любенов, който е заразен с COVID-19
14 окт 2020 09:00, Ния Христова
221
Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам". Това каза доц. Атанас Мангъров в ефира на bTV.

Преди ден водещият от националната телевизия Георги Любенов, обяви, че е дал положителен тест за коронавирус. В последното му предаване в неделя Мангъров е бил гост в предаването му. Това повдигна въпросите дали и доцентът не е заразени с вируса и кога ще се изследва.

Още по темата
"Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена да е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност - той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано", обясни Мангъров.
 
Той е на мнение, че няма смисъл хора, които нямат симптоми, да се изследват, защото "това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица".
 
По думите на Мангъров в ежедневието си човек контактува със заразени без да подозира. Той обясни, че няма да се тества, защото има пациенти, за които трябва да се грижи.
 
"Тази информация не се предава правилно - колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истниските болни хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двамата бяха на разстояние един от друг.Едва ли се е заразил от него
27
9
 
13
 
! Отговори
Хах до псевдобиолог преди 3 години
Що не отидеш доброволец в някое ковид отделение без предпазни средства, бе смелчага. Не вярвам някой да те върне. Такива *** като тебе първи циврят като се случи нещо.
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно. Ясно.Форумните Златени са много отговорни.Тези дето не носят маска са безотговорни.тая плоча я слушаме вече толкова месеци.нещо ново да кажете?
25
3
 
12
 
! Отговори
боко боко преди 3 години
какъв таралеж си вкара в гашите, такъв като мангъра няма никъде по света, фейсбук пълен с конспирации и работещ в държавна болница, издържана от данъците на всеки един българин, лекуващ деца тцтцда ви светна, по света лекарите с конпсиративни теории като мангъра НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАТ ДО ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ
24
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преосмисли глупостите, които наговори вчера и днес с малко по-различен, но отново особено нагъл тон заявява как, ако имал симптоми, щял да се изследва или, ако някой му НАРЕДЯЛ. Мале, мале... Колко нагъл човек. Тотално неуважително отношение към колегите му лекари и учени по цял свят. Докато те правят изследвания за милиони и доказват едно, той, базирано на знания от 1970-та обяснява как то не е вярно без дори да е виждал вируса в лабораторни изследвания. Абсолютен престъпник и самозванец!
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра доста е изплискал легена вярно. Заприличал е на изтърват от египетска гробница бацил :)
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КвинтесенцияНе всички са напълно образовани като теб.Тва е положението.Свиквай сополчо.
21
8
 
6
 
! Отговори
Биолог преди 3 години
До дeбила Хах, ми върви се изследвай за превенция, кво те бърка. Бръкни се с по 100 лева и се изследвай колкото и искаш, кой те спира. Баси, верно тоя вирус трябва да мутира да избие 80% *** на тая територия, барабар с Вожда и щаба им...
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангър, тоя път я втаса.
19
3
 
9
 
! Отговори
Квинтесенция преди 3 години
на овластената и полуобразована българска npocтотия. Медицинско парвеню.
18
4
 
8
 
! Отговори
айде преди 3 години
Да видим сега Мангъра суха съчка ли е!
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да си прави PCR. Не е забранено.Както и който иска да си носи маска.
16
10
 
5
 
! Отговори
Паро от Париж преди 3 години
Премиерът тайно се съветва с Мангъра, вслушва се, и затова в момента нямаме мутафчийската пролетна драма-блокирана държава при пет заразени.
15
4
 
2
 
! Отговори
Незнайко преди 3 години
До хахКакъв херц си биеш?Много интересно?
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТарикатМай много го закъсахте в тва ваше село, а?Чак тр0лове вече наемате.
13
4
 
19
 
! Отговори
Имам пациенти, преди 3 години
които просто съм задължен да заразя.Отиде му частната практика. Кой е луд да ходи при контактен лекар?!
12
0
 
8
 
! Отговори
Хах до биолог преди 3 години
***. л, за превенция чувал ли си?
11
7
 
15
 
! Отговори
Биолог преди 3 години
До Хах, човекът ти го обяснява като на кръгъл ***. Ако той е бил с контактен преди 2 дни, тестът му ще бъде отрицателен. Защото има инкубационен период. А що е туй "инкубационен период" - ми четете бе, образовайте се!
10
3
 
11
 
! Отговори
Хах преди 3 години
До 6, Мутафчийски е корем хирург, не е гастроентеролог. Реши да се направиш на запознат и умен, но късна колко си п. ост :))
9
10
 
10
 
! Отговори
Тарикат преди 3 години
Аз си продадох апартамента в софия за 250 000, защото всички знаем, че след година ще струва 150 000 и си купих къща в с. Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света.. няма римляни само млади хора, детето ходи на детска и има биопазар и вече ям канцерогените на кауфланд и останалите вериги, които продават отрова,вместо храна.. цените на имотите за 1 година тук скочиха с 80% имотбг ipark.bg ;) и си работя хоум офис