КНСБ иска фонд за финансиране на общини, ударени от COVID-19

Синдикатите искат системен подход за пенсиите
16 окт 2020 15:12, Анисия Иванова
14
КНСБ иска фонд за финансиране на общини, ударени от COVID-19
Снимка: БГНЕС

КНСБ предлага да се създаде специален фонд за дофинансиране на общините, ощетени от  кризата с коронавируса, заяви за БНР президентът  на синдиката Пламен Димитров.

По думите му на много места има безпокойство на кметовете, при това на големите градове.

"Очакванията са за огромни дупки в приходните части. Местният бюджет не може да излезе на дефицит. Той трябва да похарчи толкоз, колкото е събрал. Заражда се едно предложение, което ние ще формулираме към финансовия министър - целеви допълнителен фонд, който да даде безлихвени заеми на всички общини, които имат нужда до края на тази година, и да могат да върнат до края на 2021 година това, което им е дадено като безлихвен заем", обясни той.

Той коментира и предложенията на кабинета за увеличението на заплатите в бюджетната сфера с 10% за възможностите за трайно решение за повишаване на пенсиите през следващата година.

"20% ще получат работещите в общинските администрации, които бяха забравени дълги години. Със сигурност обаче трябва да кажа няколко думи за пенсиите. Ние не смятаме, че от началото на следващата година трябва да продължи раздаването на 50 лева на калпак. Вече можем спокойно да вземем решение за системен подход за едно по-сериозно увеличение на минималната пенсия и на максималната такава – 20% на минималната, за да се постигнат тези 300 лева и 1440 лева на максималната пенсия, с които 27 000 души пък ще получат ефективен размер на пенсиите“, каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези требва да ги закрият,получават пари за нищоправене!!!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси и логиката - най-ниските и най-високите се вдигат а тези между тях - НЕ
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези изхвърляния , един път излез и кажи -КНСБ става гарант за качеството на продаваната храна в БГ ,защото това е Важен Фактор за възстановяването на хората след работа ,край на фалшивите -сирене , хляб , мляко , месо , колбаси , кашкавол ,кисело мляко плодове и зеленчуци ,наблъскани с отрови ...стига с тези Макрорамки ,Грантове , Чифтове и всякакви купешки думи ,на българска почва изпразнени от съдържание ,ЗАЩОТО ГО НЯМА СЪЩЕСТВЕНОТО за съществуването на човека- нормалната храна
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи увеличаваме с 20% минималната, справедливостта изисквала да се вдигне и максималната с 20% а останалите да го духат. Така ли ти наредиха бе Пламине? Справедливостта не изисква ли 20% увеличение на всички?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КНСБ машата на мафията.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска фонд за общините и да крадат от фонда. На този и 5 лв. не бих поверил да ги пази.
7
0
 
4
 
! Отговори
Нарцис преди 3 години
Този май много обича да се гледа по телевизията и да дрънка глупости!
6
0
 
5
 
! Отговори
Контрасиндикалист преди 3 години
Синдикатите играят единствено срещу данъкоплатците. Нсй-скубената и презряна каста в България!
5
0
 
3
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 години
Администрацията най заслужава увеличение. Скоро ще се и покрият по домовете си хоум офис. Електронна администрация - нула. Зиро! Но милиарди те са усвоени!
4
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Синдикалистчетата в БГ са патерица на популизма на управляващите, и като такива абсолютно безполезни. Оставки и разпускане! А този да се пробва в аматьорския бокс.
3
0
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Абе тия синдикати нещо няма ли да си влезат в ролята - например - да се преборят за четиридневна работна седмица - ами - да от 50 години - никакви нови придобивки няма за работещите - само бачкай , бачкай - откакто минахме на петдневна седмица - досега - нищо ново....то и без това заплатите са мизерни... то това ако са синдикати...
2
0
 
7
 
! Отговори
Опалаа преди 3 години
И се почна лапаницата ! Вземи ся, всеки ден по 10 000 души , дори и в общини с по-малко население !
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега много общини ще си завишат бройките за да взимат пари.