Борисов: Кризата с коронавируса ще отмине, затова не спираме да строим

Скоро ще бъде изграден ГКПП Рудозем-Ксанти
Обновена: 18 окт 2020 16:49 | 18 окт 2020 16:47, Веселина Йорданова
180
Борисов: Кризата с коронавируса ще отмине, затова не спираме да строим
Снимка: Facebook

Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали, заяви премиерът Бойко Борисов, който е на обиколка в Родопите днес.

Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде изградена. Това е дългоочакваният ГКПП „Рудозем-Ксанти“. През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места, посочи той.

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект "Подобряване на трансграничната достъпност". В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв.

Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма, изтъкна Борисов.

Новият ГКПП "Рудозем-Ксанти" ще бъде завършен в началото на следващата година. По думите му това е огромен инфраструктурен обект, който създава условия за бързо и лесно преминаване между България и Гърция.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
5
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
До НикойТи наистина си Никой!
95
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб дават пари по 30 ? на седалка на английските наркомани . А пенсионерите ги лъжат че нямало пари за македонски пенсии ;) Освен дето преразпределят несправедливо блага ,ами и вземат 20 % ддс на храните въпреки че в Европа не е повече от 10 % .На кво одгоре герб искат да преразпределят два пъти повече пари на народа от колкото по богатите страни в Европа ??? Къде е Хелзинският кометет ,еврогейския съюз и международния съд ?
94
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътища на бедняци за какво са им? 90% от българите са бедняци. Защо не строят с тези пари заводи да произвеждат стоки, те пътищата после сами ще си дойдат. Всичко е за да усвоят парите от ЕС, които ни връщат от парите които ние внасяме, но не можем да строим с тях заводи и да развиваме технологии, само балетни зали и стадиони по безлюдните села и магистрали!
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само.вече ми не казваите че пари не се разиграват тука сумата е с висока летва очаква се нагоре да скочи
92
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътищата не са за хората, строят се само определени пътища за да минава натовската техника в случай на война с Русия. България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника, каза в рамките на парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството. Целта е по тях да може да мине техника на НАТО, при нужда.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи тия като не мислят за работа в хотела дефакто болницата може да е по-добре а
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На път е да идем в болницата и карти да играем тръгнали сме затам ми дано лудите се на лудуват
89
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което има в България днес е построено при социализма - да си пуснеш тока, от социализма, дето казват режим на тока имало, да пуснеш водата пак от соца, топлото пак от соца, всички пътища, над 200 електроцентрали, язовири, жилищата са 90% от соца. За 30 години капитализъм и американско парнтьорство нищо не е построено, няма един български завод в България, всичко е запани "аутсорсинг" или работят на ишлеме за западни фирми.
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как двама от наи богатите в Ловеч са заразени с коронавирус и то единия държи аптекарските складове да се смееш или да плачеш
87
12
 
10
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Жалко,че сме станали народ от хейтъри, на български-мразещи хора. Всички се имаме за интелигентни и учени а сме оставили сърцата да станат каменни.Никога не съм гласувал за Герб,защото не удобрявам европейско/американският васалитет, от там идат основните злини, джендърсйи идеологии и т.н. Обаче..., Г-н Борисов в момента е моят Премиер, такъв си му е маниерът но мисли за народа. За мен е важен повече Премиер, мислещ за това как малко да помогне,където е най-нужно,отколкото някою костюмар.
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бре богатите също плачат
85
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата ще си отиде далеч преди короната.
84
9
 
19
 
! Отговори
30 загубени години преди 3 години
За 30 години демокрация и западно партньорство не е построени нищо, а много от това което беше построено преди 1989та се съсипа или се продаде на безценица на западняците.
83
5
 
14
 
! Отговори
ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ преди 3 години
Затворихме пътя Ботевград -Мездра. Подлудиха шофьорите на тежкотоварните коли по обходни маршути Петрохан и Своге, непригодни за такъв трафик.Вече има и доста жертви.Често минавам по този път Ботевград - Люти дол и не виждам никакво строителство за цели седмици. Свършената работа за една година може да я свъши един съветски трактор Белорус с две цистерни гориво. Оформя се строителство за десетилетие както тунела на Хемус при който ако са работили поне 5 човека отдавна да е забравен
82
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо ти ще"отминеш"а последствията от твоето управление и кризата дълги години ще ни морят!
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2007 г. Щрабаг прави този път и гърците ги мързеше от тяхна страна да го продължат и направят. Много ще ме извинява Г-н Примиер ама нещо не ми се връзва. А и по Нова тв го даваха преди години този път и как това е най скъпия път в България, а хората там си правят съборите и празниците. Значи мързелите гърци са направили най накрая от тяхна страна, а ние след 13 г. ще кажем че пак го правим.
80
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЪЛ Е!!!БИЛ ГЕЙТС КАЗА, ЧЕ ДО КРАЯ НА 2021-ВА НЯМА КАК ДА ОТМИНЕ!!!НА БАЙ БУДА ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА БИЛ ГЕЙТС
79
9
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Яжте банани и си бършете *** със тоалетна хартия. Едно време комунистите не даваха да се ядат банани и да си бършем *** със тоалетна хартия, а сега е демократично и могат да се ядат банани и да си бършем *** и то със тоалетна хартия.
78
10
 
10
 
! Отговори
реджеб иведик преди 3 години
една умна приказка от бате ви бойко той знае спектакъла знае че цирка с "жестокия корона вирус"ще отмине!!!..значи ако си останат така мерките както са си днес 18.10.2020 година с дете ръце ще гласувам за бате бойко!!!..стадото си мисли че ако друг циркаджия дойде на власт ще е друго...за обикновения човек по лошо може да стане по добре..едва ли..бате бойко за разлика от досегашните политици поне говори на езика на народа дамек разбираемо!!!...ако мерките останат същите догодина гласувам за него
77
5
 
11
 
! Отговори
Според световни преди 3 години
Експерти, ковид ще има до 2022. Боко да ст(р)ои дотогава, НЕ МЕРСИ. ОСТАВКА ВЕДНАГА!