Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Соца вече е на боклукъ на историята. Спестете си коментарите за миналото, ами помислете за бъдещето, как ще плащате тия милиарди на банките..???
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабите сега не работят в ТКЗСто за 1.20 на ден, сега ровят в кофите за отгизки от храна защото 200 лева пенсия едвам стига да си платят парното и тока на американските тецове.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба ми работеше в ТКЗСто и имахме отделно "място" за лично ползване - градина в която всеки отглеждаше каквото реши. От ТКЗСто ореха и наторяваха и напояваха безплатно дори и частните "места", и всеки имаше частно.
99
5
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Соца беше най-лошата система и тогава са живееше зле, но хората които са живяли тогава са прости и ги е хванала деменцията и са забравили колко беше лошо, за това сега хвалят соца.
98
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При соца имаше истинанска храна и месо,---Баба ми работеше в текезесето за 1,20лв на ден, за да ядеш твоите евтини и истински продукти. Гадна червена твар.
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрацията има свобода. Всеки е свободен да работи като животно на чорбаджията капиталист, а ако не му харесва да напусне и да ходи свободно на Запад да мие улиците, да проси, да работи в каница, а жените да проституират. Свободата Санчо е най-висшето благо дадено на човека, демокрацията ни даде най-висшето благо.
96
5
 
2
 
! Отговори
Млад джанго преди 3 години
Браво Баце, обичаме те!
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При соца имаше истинанска храна и месо, сега плодовете и зеленчуците са пластмаса, а месото е като сготвена джапанка. И всичко е вносно.
94
0
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Какви млади семейства? защо пак Лъжеш? ти ги даваш на своя Електорат; Роми, ***, и плъхове.
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А младите семейства занаят ли?
92
0
 
14
 
! Отговори
ОТ КЪДЕ преди 3 години
От къде са отделени, от чекмеджето ли?
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата на ужасите.Това сме ние.Да погребваш жив човек,или през ноща да ти разбият апартамента гдбоп да те спукат от бой и накрая да се окаже че мапс.бг и навигацията са виновни.А иначе само за милиони говориме.Къде са тези милиони,аз не съм видял и една стотинка.Всичко е предизборно.Ясно е и на децата в детските градини.
90
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Соца беше ДИКТАТУРА на така наречения пролетариат, водени от комунистите. Пише го по книгите, който е забравил или го е хванала деменцията от пролетарийте.
89
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 3 години
Можем да помислим, че за последните няколко месеца България толкова се замогна, че всеки ден гл. *** може на раздава на всеки. Не е предизборно? Не, ама да. Ако не бе страх от протести заради мерките, щеше да ни затвори панически, а иначе, обстановката е спокойна, нали? Болен мозък е тоя.
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, ако искаш да помогнеш, затварай училищата. Е, вярно, че тогава няма да се изпълни плана да има много болни след 3 месеца и да направите ваксините на Бил Гейтс задължителни, ама пък като се замислиш колко малко ще спечелят от продажбата на тия ваксини у нас, все пак сме доста малки, няма да загубят толкова пари, даже няма и да усетят. Така че по-добре предпази народа си, вместо да участваш в маркетинговата стратегия на някви, дето не им пука нито за нас, нито за теб.
87
9
 
4
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ БОЙКО !!!!
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите от бюджета и заеми се раздават щедро- но кой ще ги връща ?
85
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина на тоз загниващ,вмирисан материал много даваш!Не заслужава!
84
10
 
7
 
! Отговори
Соц мизерия ! преди 3 години
Проблемът на соца беше не, че няма банани и тоалетна хартия, ами нямаше и месо, олио и захар и тока го спираха на всеки два часа, и беше забранено да се пътува в чужбина и имаше софийско жителство и ако не си надежден - без връзки не те приемат във ВУЗ и мизерията беше пълна, и улиците без осветление - сиви и тъжни ......
83
1
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Одете пеш.