Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
11
 
5
 
! Отговори
Maja Maeva преди 3 години
Ами какъфто матриала такъф и дръжавата. Не че нещо ама човешкия материал на 89% и повече не става бе. разберете го. Батко ви ви дава пари вие кво давате ? Г.вна. Квот такоа.
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По колко пъти ще я пускате тази новина?
80
1
 
13
 
! Отговори
Бисмарк преди 3 години
Най-много се лъже след лов ,по време на война и преди избори !Бойко стара песен пееш ,ама вече и мисирките в двора на баба вече не ти вярват.Вече си стара градска изпята песен ,часовника тиктака и катурването ти е нагласено до тази Коледа !Шампанското е в избата студено само чакам точният момент!
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне трабвало да застрелят поне няколко дърти комунисти- престъпници. Или е нямало такива?ПС не съм бил роден, за да се боядисвам.
78
10
 
3
 
! Отговори
КОРНЕЛИЯ НИНОВА преди 3 години
САМО БОЙКО, САМО БОЙКО! САМО БКП!
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО НЕ СЕ ПЛАШИ, НИНОВА ТЕ ПОДКРЕПЯ ЛИЧНО! БКП Е С ТЕБ!
76
2
 
7
 
! Отговори
Вазов "Моите пе преди 3 години
И аз на своя ред ще си заминетрева и мен ще никне над рахаЕдин ще плаче,друг ще ме проклина,но мойте фро стотии все ще се четат...
75
9
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
При демокрацията и капитализма живеем добра, ядем банани и после си акаме и се бършем с мекичка тоалетна хартия. Стига с тоя соц, при соца живеехме зле, нямаше банани и тоалетна хартия.
74
2
 
3
 
! Отговори
Ковид-20,21,22,23... преди 3 години
Ще има излишък от човешка стока на пазара на труда. Цената на човешката стока на пазара на труда ще продължи да пада. За едно работно място ще се състезават поне по 100 човека да го спечелят.-----Ние ще помогнем.
73
9
 
1
 
! Отговори
Малко смешно нали ?! преди 3 години
Брей, Много калпав този Ф-16 , пък руските и съветските изтребители не са успели да свалят Нито Един досега !
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя соц бйе! Нашите спестявали 20 г за жилище и накрая им взеха всички спестени пари. Най-голямата мафия беше на комунистите, но и сега не е много по-малка
71
1
 
11
 
! Отговори
Непозната преди 3 години
Като чета на кого ще се дават тези пари, явно поредната държавна помощ за ромските семейства.
70
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има излишък от човешка стока на пазара на труда. Цената на човешката стока на пазара на труда ще продължи да пада. За едно работно място ще се състезават поне по 100 човека да го спечелят. А тези имат щастието да спечелят работно място ще работят до изнемогване като товарни добичeтa на капиталиста за добив на печалба, и ще се тресат от страх да не загубят работата си зашото децата им ще гладуват а банката и топлофикация ще им продадат жилището и ще останат на улицата на произвола без препитание и без подслон.
69
1
 
10
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
На ги ли видя по телевизора!?Ухилена до ушите получателка,цялата окичена със злато получава помощите и вика на развален български-туй Бойку много добро човек и дава помощи,за него ши фърлям пак изборите!
68
2
 
5
 
! Отговори
страшни времена преди 3 години
"Такава страшна криза идва, такива страшни времена..."Бойко Борисов по телевизията.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При соца никой не можеше да забогатее.Работа имаше за всеки,(Панелно) жилище - за всеки,"Лада" - за всеки,Първокласна медицинска помощ - за всеки,Образование на световно ниво - за всеки,Парно отопление, струващо 8% от заплатата за всеки,Почивка на море ежегодно за всеки,Детски градини за всеки,Евтино детско облекло за всеки,Всеки има семейство с две деца.Но колкото и да работиш, при соца не можеш да имаш яхта, да станеш капиталист, да назначаваш и уволняваш хора, да се гавриш с безизходицата им.
66
2
 
2
 
! Отговори
Тато преди 3 години
Мда, фки, мефки, преди без интернет лесно се се лъжеше народа, ами сега трябват вируси и карантини, за да влезе малко ред в кочинката.
65
2
 
3
 
! Отговори
F-16 преди 3 години
F-16 може да излита само от специални писти, изключително капризен самолет. А в България такива писти няма. Самият командващ на ВВС заяви, че в България дори да бъде доставен около 2025 година, не може да бъде експлоатиран защото няма писти, а и българските пилоти не са луди да летят с такава стара машина, чиито модернизации са само на хартия и не са тествани.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СОЦА- ха сеГА, КОГО ЩЕ ЛЪЖИШ- КОЛА ЩЕ ИМАШ СЛЕД КАТО ПАРИТЕ ТИ ПРЕСТОЯТ В БАНКАТА ИМА НЕМА НАЙ МАЛКО 5 ГОДИНИ, А ЗА ЖИЛИЩЕ ПАРИТЕ В БАНКАТА МЕЖДУ 10/15 ГОДИНИ- ТА ТОЧНО ТИЯ ПАРИ ОТКРАДНАХА ВИДНИТЕ КОМУНИСТИ НА РУМЕН ГЕЧЕВ КАТО МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ 1995Г/1997Г В 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ РАЗДАЛИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ НА НОМЕНКЛАТУРНИТЕ СИ КАДРИ- НА ВСИЧКИ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ- НЕ ЛЪЖИ, МОЛЯ!
63
10
 
3
 
! Отговори
Бойко го обичат ! преди 3 години
Догодина пак Бойко ще спечели изборите, защото Народът не е глупав и вижда кой какво прави реално за него (Бойко) и кой само приказва празни приказки (Фигурантът начело на БСП ) !