Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства

Премиерът обяви, че още 40 млн. лв. са заделени за църкви и манастири
Обновена: 18 окт 2020 12:34 | 18 окт 2020 12:34, Ния Христова
265
Борисов: Над 500 млн. лв. отделени в помощ на млади семейства
Снимка: БГНЕС
Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция "Фокус". 
 
На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
"504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата", каза премиерът. 
 
"Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места", допълни той. 
 
Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.  
 
"Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират", заяви премиерът. 
 
"За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило", допълни Борисов. 
 
Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. "ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно гледам Митьо Пищова-"Давам 300 кебапчета,200кИфтета за старите хора.5 каси шампанско и 3кила ягоди на младите булки да ги поря като риби и да ги мажа със сметана в джакузито!"
41
0
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Болницата в Златоград е стартирала кампания за намбиране на помощо под формата на храна, дърва, консумативи и тн. Седи *** и лъже най-нагло народа
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали знаете на кой се дава жълтата фланелка,според българския фолклор? ПР-те му доста пари са изяли на родителите си ама...напразно.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За помощ на млади тъмнолилави семейства от гербавия електорат! Да се множат и да раждат още много гербави гласове!
38
1
 
8
 
! Отговори
6 милиарда за F-16 преди 3 години
6 милиарда са отделени за остарели американски самолети F-16 модернизирани само на хартия, три милиарда вече са платени предварително а самолетите вероятно никога няма да бъдат доставени.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В социалната мрежа Фейслук хахаха, сладури сте! Но не се забелязва-след като са отделени пари за помощи и печалбата ще е голяма, все пак се разиграват 500милиона.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толуп ти как не разбра ,че пожарникар държава не може управлява ! Пий си лекарствата , за които Цветанов говори и почивай
35
6
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- А-а, да помислели! Помислете, щото това - "Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места"? - това в България от 76 години не се е случвало, камо ли пък да направят нещо...
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За никой не е тайна че ГРОБ предвождан от Б.Б.обявява всеки ден колкото се може повече починали от ковид,тъй като иначе няма да се усвояват средствата отпускани от ЕС за държавите засегнати с най много болни от пандемията.
33
10
 
4
 
! Отговори
Реални резултати преди 3 години
Бойко работи и има реални резултати, а БСП, начело с Фигуранта Радев само приказват празни приказки и кухи фрази !
32
1
 
4
 
! Отговори
Колчо Слепеца преди 3 години
До Анонимен 41Аз НЕ!
31
2
 
6
 
! Отговори
ццццц преди 3 години
"Представи си онези хора на времето как са орали с Белчо и Сивушка, а гледай сега какви неща има", това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на поредната си визита из страната.
30
8
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ейййй много загубени хора ... Парите са от Европа за подпомагане по време на коронакризата. Не са заем и няма да ги връщаме. Само и само да се мрънка, пък подробностите - мaйнaтa му :D
29
2
 
10
 
! Отговори
Раздавач преди 3 години
Раздава народни пари,те не са негови,а наши ,подхвърля ни някои ле а той си трупа кюлчета.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво следва след като свършат парите от последния заем.Теглиме нов.Толкова е просто.Така пари винаги ще има.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, народа търпеливо чака да го поведеш към клaнницата.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е глупав селски тип. Даваш му 50лв и вече е доволен. Не си дава сметка обаче, че тези 50лв по никакъв начин не му решават проблемите.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не свършиха безлихвените кредите бе Бойко?
24
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
купуване на гласове по легален начин следващото правителство ще завариедна празна хазна и тогава хората ще излезнат по улиците заради мизериятатова ли е задачата в момента да опоскаме всичко и след това да гледаме сеир
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов много добре знае, че няма да спечели другите избори и в момента се опитва да се покаже като много социален и после следващите ще се чудят как да продължат тази система без реална икономика. И Бойко ще се опита да се върне на бял кон и да каже аз давах пари вие ги спряхте. Толкова е глупав горкия.