9 от 22-ата починали без други заболявания, сред тях мъж на 42 г.

Близо 300 са новите случаи на заразени с коронавирус в София
Обновена: 20 окт 2020 10:21 | 20 окт 2020 10:20, Елка Василева
120
9 от 22-ата починали без други заболявания, сред тях мъж на 42 г.
Снимка: архив, БГНЕС

1008 са вече починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус. 22 от случаите са от последните 24 часа.

9 от тях са без придружаващи заболявания. Те са мъж на 42 г., жена на 56 г., жена на 85 г., мъж на 66 г., жена на 66 г., жена на 78 г., мъж на 74 г., жена на 63 г., и мъж на 70 г.

Починали са още и жена на 59 г. със сърдечно заболяване, диабет и затлъстяване, мъж на 66 г. с диабет, хронично белодробно и онкологично заболяване, мъж на 51 г. с хронично белодробно заболяване, , жена на 66 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 71 г. с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на 76 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 91 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 71 г. с онкологично заболяване, мъж на 76 г. със сърдечно заболяване, мъж на 70 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 66 г. с диабет и сърдечно заболяване , мъж на 72 г. със сърдечно заболяване, жена на 63 г. със затлъстяване.

Още по темата

1024 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за изминалото денонощие. През последните 24 часа са направени 4406 PCR теста. Това показва Националната информационна система.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 60; Бургас - 63; Варна - 56; Велико Търново - 20; Враца - 27; Габрово - 18; Добрич - 15; Кърджали - 18; Кюстендил - 13; Ловеч - 7; Монтана - 10; Пазарджик - 14; Перник - 12; Плевен - 13; Пловдив - 109; Разград - 17; Русе - 41; Сливен - 39; Смолян - 15; София област - 13; София град - 292; Стара Загора - 53; Търговище - 37; Хасково - 17; Шумен - 29; Ямбол - 16.

Доказаните случаи на новия коронавирус в България са общо 30527. От тях 12366 са активни. Излекуваните лица са 17153. През последното денонощие са регистрирани 210 от тях.

С потвърдена коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират 1562-ма пациенти, от които 88 са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че у нас COVID-19 е констатиран при 1622 лица-медицински служители. 71 нови случая са регистрирани през изминалото денонощие. 23 от тях са установени при лекари, 36 - при медицински сестри, 6 - при санитари, 2 - при фелдшери и 4 - при друг медицински персонал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Аз затова си купих къща в село Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света.. няма вирус,няма заразени, има фитнес,кино,ресторанти,клиника,детска,училище и биопазар.. нищо общо с миризливата софия..
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виросъ дойде дюшеш на банкянския крадец. Сега усвоява (краде) като див,под зоркия поглед на булонката на пеевски от гешовия род.
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Все едно по цял свят са герберски новини. Вдигни глава и виж, че не си сам на света. В Западна Европа трябва да се носят маски и по улиците даже
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опасността е в това, че вирусът е лабораторно създаден за биологично оръжие. Това не е обикновен грип или т. нар. инфлуенца. Остава неясен въпроса колко от преболедувалите ще имат трайни увреждания на белия дроб и колко след няколко години ще се нуждаят от белодробна трансплантация (т.е. са пътници).
26
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безхаберието е тотално.Тази сутрин влизам в Лидл и уж всички имат маски, ама на половината са смъкнати не под носа, направо под брадата. И част от тях говорят високо, кашлят, кихат.Мила родна картинка!А иначе властта щяла да затяга мерките?! - Затяга , ама друг път!
25
11
 
10
 
! Отговори
У БЕ! СУС! преди 3 години
Когато Бойко Борисов и депутатите започнат да спазват мерките, тогава мога и аз да се замисля леко дали да ги спазвам. До тогава, това НЯМА КАК ДА СТАНЕ!Парламента да не е застрахован от Кови, че вътре да не си носят намордниците? А?Ще ги носят не, ами ще им плющят ушите. За какво взимат мерки за защита, след като сами не могат и не искат да ги спазват?!?!?!?!??!?!?!?У БЕ! СУС БЕ! ОВЧО СТАДО! УУУУУ!!!
24
8
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Трябва веднага съвместно с властите да инспектираме болниците за откриване на терористична техника подържаща това оръжие.При анализ на блници в момента се чуват включени поне 19 подобни тежко терористични системи.Атакуват от дистанция до центриране на жертвата за убиване.Подобни са снимани в рекламираната болница в Ухан .След доклад до Китай .Там ликвидираха проблема веднага.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Напротив, властите в развитите държави глобяват яко.
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статистиката е изключително изчерпателна и не се изисква особен интелект за да серазбере има ли вирОЗ или няма и колко е опасен.проблема е че 99% от българите не притежават необходимият интелшкт за да обработят постъпващата информация.А истината е че вирус ИМА и той е доста опасен дори за хора на средна възраст (35-50).Друг въпрос е какво може да стане ако се появи мутация която да се насочи към групатапод 30 години както се е случило през 1918г.Това е положението СЕГА!!Утре?!
21
3
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
На фона на цялата ситуация у нас и в Европа, ние не мислим за никакъв контрол на мерките. Казвам контрол, защото ако се спазват мерките, ще се ограничи разпространението. Но голям % въобще на спазват мерки никакви! Трябва да се затворят и баровете, да се даде компенсация на изрядните платци към персонала си и държавата, другте да се оправят! Ученици над 5 клас дистанционно! Така за две седмици ще се стабилизират нещата. Ама не му стиска на ББ, а и материала е много зле...
20
3
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Коя здравна система бре...Герберастите я рухнаха отдавна, като изгониха лекарите и медсестрите от общинските болници, които са тотал щета... Тука има само частни болници източващи здравната каса и нелекуващи ковид...
19
5
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Тестове проведени от мен в долници вкл полеви и по заснети репортажи доказаха изпозлване на дигитално холограмно оръжие за убиване на пациенти.При активиране се чува слабо бръмчене.Уврежда тежко жертвите с обемно облъчване.Block life suport systems..Оръжието е засечено от мен през February 2001 по време на проувания за`убиване на войници вкл от НАТо и България в Косово с ново обемно проникващо облъчващо оръжие..
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме потенциал другата седмица да минем 5000 случая на ден. Тогава вече на практика всеки ще познава някой с коронавирус и спорът дали съществува такъв вирус най-накрая ще приключи. Ще остане спорът какво да правим сега и също какво трябваше да направим досега. И кой е виновен, разбира се, няма да се установи.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавите които не разрешават на населението си да притежава огнестрелно оръжие са робовладелски държави.Купете си брадва и мачете, скоро няма да има куриери да ви ги доставят. Умират неподготвените.Германците преди 2 месеца предупредиха населението си да се запасят с храна за 6 месеца. Мислете бързо, имате най- много месец и ще се редите за храна срещу ваксина.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени- учители- ученици- доктори- мед.сестри- чиновнициВаксинирани и никога заразени- кауф ланки- ли де л ки- це ка бейики- уни кредитки- и все печеливки частни бизнесиНачи има ваксина, а?
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тея цифри сигурно идват от статистическа агенция Барометър , любимата агенция на праспрес боко и фирма герп
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРЕШНО9 от тях са без придружаващи заболявания.ПРАВИЛНО9 от тях са без УСТАНОВЕНИ придружаващи заболявания.Не е ли задължителна аутопсията в тези случаи?Или караме на око???
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой иска ли да се обзаложим, че утре ще има над 1300 заразени?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До края на седмицата здравната система ще рухне!"Ти пък. Супер Коце нали я обикаля, въртейки кръгчета? Няма да рухне. Александровска рухна ли? Не. Само е 76 милиона назад. Е, здравната система ще е със 7.6 милиарда назад, но това са детайли. Епидемия е все пак.
11
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
почнаха вече да всяват новите страхове:- без придружаващи заболявания- фитнес инструктори също умират- много доктори умират- дори да си го прекарал, пак ще го прекараш- известни личности също се разболяват (но не умират)- бебета и деца също се разболяват (вече не само възрастни)- вируса няма слабо място- бройките се покачват драстично със всеки изминал ден - тези без маска са почти сигурни мъртъвци понеже вируса нищо не може да го спре

Спонсорирани публикации