COVID-19 покоси учителка в Търговище, цял клас отказа да влиза в час

Само за няколко дни жената е развила пневмония и е починала
56
COVID-19 покоси учителка в Търговище, цял клас отказа да влиза в час
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учителка по география в Първо средно училище "Св. Седмочисленици" в Търговище загуби живота си от коронавируса само за два дни. 58-годишната Руми Радославова се почувствала зле миналата неделя, направила си тест, развила скоротечна пневмония, а във вторник е починала. Това съобщи за Dariknews директорката на училището Севдалина Зафирова.

Още по темата

"Това е прекрасен учител, много човечен, много обичан от учениците, има много класирания на олимпиади на нейни възпитаници. Изключително мила", описа директорката починалата преподавателка по география, която е била и старши учител.

Учениците от 8 "г" клас, на които Радославова е била класен ръководител, са много разстроени от загубата и се обърнаха с молба към учителите си да учат дистанционно.

Децата се обвиняват, че са заразили преподавателите си и не желаят повече да ги разболяват. Това е и основният им мотив да откажат да се върнат в клас след само два дни карантина.

"Днес класът не е на училище. Имат подадено заявление. Те са много емоционален клас, много им се събра. В четвъртък беше погребението на класната им Руми Радославова. След това и тяхна съученичка се оказа контактна на положителен родител. При нас стресът е огромен, имаме трима учители в болница", каза директорката.

Други 14 преподаватели отсъстват по различни причини, някои са в карантина.

В училището учат 1200 ученици. Немалко от тях са със симптоми, но родителите не ги изследват за коронавирус.

РЗИ дава предписание за карантина само при положителен тест, обясни директорката. Никой не може да задължи родителите да го направят на децата си. Ако родителят е лекар или работи в РЗИ, сам прави теста на детето, но останалите родители в повечето случаи не, допълни Зафирова.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Къде са доказателствата, че учителката е умряла от коронавирус? Човек може да развие пневмония и от обикновен грип или от вътрешноболнична инфекция
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са доказателствата, че учителката е умряла от коронавирус?
50
0
 
2
 
! Отговори
Абе Вълчев! преди 1 година
Извади си главата от пясъка. ОСТАВКА!
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вирус има и е опасен, НИКОЙ да не се мисли за Безсмъртният Дънкан Маклауд/от клана Маклауд/, разберете
48
1
 
8
 
! Отговори
до 47 преди 1 година
ИСКАМЕ НОРМАЛНО АДЕКВАТНО И МИСЛЕЩО ПРАВИТЕЛСТВО, А НЕ СТРАХЛИВЦИ ЗА ПОСТОВЕТЕ СИ, НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАТЕ И ТОВА, БЕ гербаджичета и пи ари
47
1
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 1 година
А ти как разбра, че нормалните хора са ревали, че им отнемат правата да плюскат агнешко по Великден?
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ви бяха затворили, ревяхте че ви отнемат правата да плюскате агнешко по Великден. Сега ревете, че не са затворени училищата. Какво точно искате? Питам нормалните хора, а не малолетните платени отровни драскачи.
45
3
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
На децата не им пука от вируса, докато не се случи нещо подобно и загубят човек, когото обичат и уважават. Тогава разбират какво не е трябвало да правят и че с вируса няма шега, но е късно.
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При грипна епидемия учениците излизаха във ваканция, а сега при тази епидемия, много по-страшна от грипът, децата са на училище, а не учат дистанционно. Поредната некадърност на правителството на мутрите.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво "психясване на деца" става дума? Та те масово не спазват мерките - нито в училище, нито в градския транспорт. Може би защото имат самочувствието на безсмъртни. Да, при тях има по-малък риска да зе разболеят, но това не значи, че изобщо няма такъв. А осъзнават ли, че са преносители и са риск за другите? Осъзнават ли, че правилата трябва да се спазват? KовиДиoтите не осъзнават, но защо трябва и децата да са като тях?
42
1
 
7
 
! Отговори
Не се тревожете преди 1 година
МОН нали направи "банка" за учители - тоест ако някой се разболее / умре, ще дойде друг на негово място. Поетът отдавна го е казал: "Аз паднах. Друг ще ме смени и толкоз. Какво тук значи някаква си личност."Да му мисляи само семейството на починалата учителка, а и нейните заразени колеги - май 26 на брой, и техните семейства...
41
5
 
6
 
! Отговори
офф преди 1 година
Трябва да си голям и..., да психираш така децата!
40
7
 
8
 
! Отговори
офф преди 1 година
***! Защо психясвата децата и ги обвинявате за смъртта на болната учителка?
39
4
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Момент, кой психира народа, не е ли *** сложен за министър, който призовава да се бием с хората неносещи маски, кръв ли иска да се лее по улиците тоя неадекватник? Децата го чуват също и понеже с училище да без маски, се чувстват виновни. Или тъпотията, че имало легла.Как ли се чувства една баба с диабет като властта й каже че я чака легло в студената болница????????
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо никой неписа,че преди по-малко от месец почина и детска учителка заразена с корона вирус ,от детската градина в село Оризово,общ.Братя Даскалови?За съжаление там децата са малки и немогат да споделят в социалните мрежи!
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От статията си правя един извод - лесно се психират хора, най-лесно -деца.Спрете се с простотиите. Крайно време е да ви се потърси отговорност за разпространяване на невярна и застрашаваща псичиното здраве информация! Сега и вина на децата тръгнали да вменяват, недомчаслени кухи ле йки такива!
36
3
 
5
 
! Отговори
Браво на тези деца преди 1 година
Те са по-умни и по-добри от всички министри, депутати и всякакви политици. Те са прекрасни същества.
35
3
 
14
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Като гледам управляващите са се обучавали присъствено, но не виждам да блестят с остър ум и грамотност, пък и имайки предвид, че вожда ни е едникнижник, едва ли ще е голям проблем ако и днешните младежи не са присъствено.
34
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете се вече! От известно време в България, а и по света, се умира само от коронавирус. Не хвана много дикиш и сега всеки лекар, който е починал, задължително е починал от Ковид-19. А че хората останаха без препитание, а че психиатриите с препълнени...? А че се вменява вина на тийнейджъри, че нали, видиш ли, те били преносители? Ми то лекарите непрекъснато да с маски! Значи маските не помагат! Подлудихте хората! Къде ще ги занесете тези пари, които са ви обещали?
33
3
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
Е, тиквени-бойковчета, още ли ми слагате минуси, задето съм критикувал Господ Бой Боййко за тва, че "децата требе д аучат";))) Абе, не е задължително д аучат;))) Бойко бил учил? А, учил? Според думите му, той е бегал по зелената морава с филия с мас в ръка, цъкал е по цял ден мачлета, накрая е прочел една книга, но правилната книга, какс е става Вожд, забелязвате ли;))), а именно "Винету" и вече 10 години ви управлява, че и президент, ще ви стане!