Бройката заразени с COVID-19 е притеснителна, но повечето не влизат в болница

Маските намаляват с 30% новозаразените с коронавирус
113
Бройката заразени с COVID-19 е притеснителна, но повечето не влизат в болница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразените е един от изводите на анализ, направен в Канада от българин, съобщи пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Нова тв.

Според него мерките, които са въведени у нас, са достатъчни.

Още по темата

„Трябва да бъдем разумни, за да ги спазваме, тъй като това ще позволи да намалим скоростта на разпространение”,  призова той.

Симидчиев призна, че подобно на шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, през главата му е минавала мисълта, че коронавирусът е създаден в лабораторни условия.

„Нека се концентрираме върху нещата, които можем да променим. Дали е лабораторен вирус, или не, не можем да го променим. Можем да променим нашето поведение – да ходим повече с маски, да спазваме дистанция и да си мием повече ръцете. Тези неща са в рамките на това, което всеки един от нас може да направи. Вместо да говорим за неща, за които не знаем или не можем да променим”, апелира пулмологът.

„За огромно съжаление вече имаме четирицифрена бройка на новооткрити. Добрата новина е, че процентът от тези, които влизат в болница от тази бройка, е по-нисък, тъй като основната част на разпространението е през училищата, където има по-млади хора. Общата бройка обаче е много притеснителна. ”, каза още Симидчиев.

Той сподели, че в МВР болница обстановката е по-спокойна, тъй като лечебното заведение е ведомствено. Той изрази огромна благодарност към екипите, които се борят с коронавируса, за стриктното спазване на протоколите.

„От февруари досега опознахме по-добре вируса. Имаме протоколи, с които го лекуваме много по-ефективно, поради което, въпреки че има повече бройки, част от хората не стигат до болници. Трябва ни повече време, за да изследваме и въздействието на новите медикаменти и ваксините, за които се надяваме да могат да работят”, добави д-р Симидчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и на човека обяснил какво означава - Носенето на маски може да намали до 30% са сложили минуси, представете си каква гмeч живее по тези земи.Дори да му го обясниш като за пpocт, той пак не те разбира, той пак е недоволен...
20
4
 
25
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Хора пазете себе си, близките и колегите. И вярвайте, че зараза има, за да не бъдете неприятно изненадани. От нас, не от Тиквата или някой друг зависи да се опазим. Здравна система няма, болници няма, така че не предизвиквайте съдбата. Болниците са статистически институти, така че не разчитайте на лечение. Маски и дистанция
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съжаляван, че не съм т ъ п!!!"Не плачи, момче. Няма за какво да съжаляваш.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носенето на маски може да намали до 30%До 30% означава от НУЛА 0% до 30%!МОЖЕ да намали означава: ЕВЕНТУАЛНО, т.е. може, но не е сигурно.Съжаляван, че не съм т ъ п!!!
17
2
 
3
 
! Отговори
Ал Капоне преди 3 години
Когато лекарите ги е страх стават сговорчиви.Няма лошо!
16
1
 
7
 
! Отговори
БСП преди 3 години
До пияница мистикИзтрезней и може би ще разбереш.
15
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на фашиста румен радев ветото ВЕДНАГА!
14
12
 
7
 
! Отговори
Пиъекантропъ преди 3 години
Маската се носи под носа за да се диша леко и свободно.На места с концентрация на хора където риска от заразяване нараства се поставя над носа а там където няма риска от заразявяне е по малък и се сваля под носа поради горепосочената от мен причина.
13
6
 
14
 
! Отговори
съвет преди 3 години
До Анонимен 10Ако не ти харесва спазването на мерките, сложи си хлебец във торбичката и се качи високо в планината.
12
13
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Не мога да намеря за сега отговор каква е зависимостта другарете комунисти, фенове на БСП/ДПС, Фигуранта, Мангърчо, пyтин0питеци и харесващи диктатури като в Беларус, Джуджистaн, Венецуела и Северна Корея толкова упорито отричат Ковид-а и отказват да спазват елементарни правила за безопасност и хигиена. Не знам защо е така, но е факт
11
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората извън България казаха, че малкото хора в болница е логично поради факта, че се заразяват предимно млади хора. НО това ще се промени след 2 до 3 седмици, когато те ще предадат заразата на по възрастните и бройката рязко ще скочи. За да се предотврати това трябва се наложат някои ограничение. Ама нашите НИЩО не правят защото ги е страх от народа. Ще чакат до последно народа да го поиска и да кажат Еми добре! Смешна история сме и само на баба Цена може да и минат тия номера.
10
7
 
21
 
! Отговори
д-р Гурко Налбантов преди 3 години
Маски трябва да се носят, не са панацея, но ако в една общност изцяло без маски имаме 100 заразени, а в същата общност, носещи маски, заразените са 80, 20-те заразени по-малко може да се окажат един починал по-малко. Ставате смешни, когато настоявате за най-строги мерки, а си носите маските под носа, като нев ежи пит екантропи.
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са достатъчни ли??? Масово не се спазват никакви мерки, всеки "уж" носи маска, но не където трябва, а за да се каже, че има... В болниците положението е много зле, като няма легла и най-вече лекари и мед.сестри, за къде да ги приемат в болница??? Крайно време е да се предприеме нещо и то незабавно, защото времето ни е на изчерпване вече
8
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-хубавото в цялата работа е че на лекарите ще им запече под здника.Бяха свикнали на рахат.Източваха каси викаха по пациентите от болниците искаха пари за всичко под и над масата гавреха се с болните.Сега почва да ги е страх гиди дъртите и млади мошеници.
7
13
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Бройката заразени с COVID-19 е притеснителна, но повечето не влизат в болница"===Е тъкмо де, за да могат да си заразяват на воля здравите хора
6
7
 
7
 
! Отговори
не преди 3 години
скоро няма да има и къде да влязат, като се препълнят болниците
5
3
 
12
 
! Отговори
до долния преди 3 години
чакай ти от нагъл герберски кадър като гейтака оставка, снощи и наградка взе.. за бройка трупове вероятно
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един българин от Канада направил изследване за една българка от Америка, която го споделила с един българин от Германия и той във Франция го казал на наш Ангелов! Аре бегай с тая сапунка!
3
0
 
15
 
! Отговори
да преди 3 години
До АнонименДебилите на Балканите не подават оставка. Това се случва в цивилизованият свят!
2
4
 
10
 
! Отговори
малииии преди 3 години
Бройката, бройкатаааа.........ах тази бройкаааааа.............