Оживление на пазара на имоти, селските къщи са хит

Все повече стават сделките с плащане в брой
20 окт 2020 20:30, Елка Василева
117
Оживление на пазара на имоти, селските къщи са хит
Снимка: архив, БГНЕС

Сред купувачите на пазара на имоти в момента се отличават хората, които придобиват имоти с пари в брой, и българите, които се връщат от чужбина. В момента пазарът на имоти е доста активен, кризата като че ли е останала зад гърба ни. Поне това показва поведението на пазарните участници. Като цяло оживлението при сделките с имоти е голямо, пише „Труд“.

“Оживление се наблюдава както в София, така и в останалите градове на страната. Работим с цените от преди кризата. Хората видяха, че работата по имотните проекти не спря”, коментират от компания за недвижими имоти.

“Купувачите се активизираха в цялата страна. В момента пазарът е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като имаме активизация и във ваканционните имоти, и в селските къщи, които се оформят като хита на 2020 г.”, заявиха брокери на имоти.

“В момента 70% от купувачите на пазара търсят имот за собствени нужди. Тези хора не се интересуват от това какви ще са цените на имотите след 5 г., тъй като те искат да разрешат своя жилищен проблем сега”, коментираха от компания за недвижими имоти. Същевременно жилищата са най-достъпни за последните 15 години.

Още по темата

През последните години доходите на хората нараснаха по-бързо от цените на имотите. Освен това лихвите по банковите заеми са изключително ниски.

След COVID-19 част от купувачите започнаха да се оглеждат за сделки извън големите градове, където цените са доста по-ниски. Тенденцията да бъдат купувани извънградски имоти е характерна не само за района на София, но за районите около Варна, Бургас и Пловдив.

Интерес има предимно към къщи с двор, които дават възможност децата да си играят, докато родителите си правят барбекю на двора. Покупката на къща може да се окаже много изгодна инвестиция, защото имотите винаги поскъпват в дългосрочен план - 10, 20 или 30 години. Затова българите обичат да инвестират парите си в имоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
29
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не един и два пъти го написах под статия- купих си вила близко до Драгоман м. април. Софиянец съм, имам къща в Симеоново и апартамент в центъра. В селото, в което купих, се продадоха общо 4 къщи все на млади хора. За нашите джобове къщите са без пари (по 10-15к евро). Моята още не е годна за живот, има доста да се реновира. Който, каквото иска да си говори. Имаш пари, купуваш. Вместо да се радвате, че младите отиват в селата, плюете. Тъжно. Ама май, май някой сам слага минуси и плюсове от злоба.
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните имотни лишеи с платена статия опитват да хванат някой баламурник, за да го нашият с ексклузивен договор и неизгодна комисионна.
11
1
 
23
 
! Отговори
Брокер Цвъко преди 3 години
Нищо подобно. Най-търсени са апартаменти с асансьори, наполовин цена, а също и такива - с тераси на покрива!
10
0
 
35
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хахахаа не ви ли омръзна да пускате поръчкови статии вярно сте много алчни, продажници ***.
9
16
 
16
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Програмягите си купуват някакви кирпичени коптори за по 50к ойро, дето да си продължават да си смърдят както у тях си, само че без баня. За такива социопати може и в пещерата, само интернет да има - да жулят ютуба им порнхъба, правейки се че работят някакви кодчета...
8
5
 
40
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Програмист друг път, гладно брокерче без комисионни, м.айка ти е мъж, тр***верс сгърчен.
7
9
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Доста жалък опит да си слагаш сам плюсове, беднякo.
6
4
 
48
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Чета и падам:Тия пишат,доходите нараснали повече от имотите,оня па едно си земал като една заплата къща...Все по-безумни стават статиите за имотите.
5
49
 
12
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Програмист съм, беден глyпaкo. И селата до София ги изкупихме именно хора от сектора, за да работим от там. Вече сума платформи има за работа от вила.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоо новите селяни купете си инструменти за обработка на земята!Всеки гледа кефа си!Работете!
3
46
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Точно вили се купуват и то яко. Цените им скочиха тройно.
2
13
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не купува, поредната фина сирана от брокерчета статия.
1
52
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече е истина. Пролетта взехме вила, лятото- още една. В офис не сме стъпвал от март, няма и да стъпим. В София имаме огромно жилище, чудесни тераси, но доскучава. Вилата е друго нещо. Без пари са по 1 заплата, реновираш и си караш кефа. Една вила на цената на половин наем на офис на месец.