От днес - задължително с маска на открито при невъзможност за дистанция от 1,5 м

Кои са изключенията на противоепидемичната мярка?
22 окт 2020 06:44, Александър Попов
106
От днес - задължително с маска на открито при невъзможност за дистанция от 1,5 м
Снимка: БГНЕС

От днес, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., всеки трябва да носи маска или друго средство, покриващо носа и устата - кърпа, шал, шлем и др.

Още по темата


Изключения се предвиждат за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и по време на изказванията им; водещите и гостите в телевизионни предавания.

Маските на открито не се изискват при децата до 6-годишна възраст.  

Със заповедта на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се предвижда лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
prac преди 3 години
нешу ни разбрах може ли пак пръц
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 месеца кабинетът се разпорежда незаконно с еврофондове около вирусаПарламентът е пропуснал да удължи извънредните правомощия при управлението на евросредствата и сега придава обратна сила на закона
4
47
 
20
 
! Отговори
Тигър преди 3 години
Стига сте ревали. Ще носите маски навсякъде. Няма заради *** като вас да заразя себе си и семейството си.Мислете с тези празни глави.Вашият живот не е по-важен от живота на другите.
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърниците от ГЕРБ как точно го сметнаха тоя 1.5 м , след като в цял свят минимално препоръчаната дистанция е 2 м.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Ще си седя само в кръчмата, защото не обичам да нося маски, а там е разрешено без такива. Сега сериозно, ако до петък спасителят на бял кон, Тиквата не излезе пред медиите, и не премахне сам тази разпоредба ще се е цяло чудо. Така действа герб. Създава безпорядък, а после на бял кон тиквата решава проблема. Пример глашатая от АПИ
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маски на открито, а в класните стаи без маски. Има ли нормални хора в тази държава? Изоглавеният образователен министър но обясняваше вчера, че това било ефекта на "пашкула".