Ваксина срещу коронавируса в България – около Нова година

Има договорени дози от 2,5 млн. от препарата за рисковите групи
24 окт 2020 07:38, Елка Василева
230
Ваксина срещу коронавируса в България – около Нова година
Снимка: архив, БГНЕС

Оксфордската ваксина срещу COVID-19 ще е в България около Нова година. Най-напред от нея ще се възползват безплатно рисковите групи - хора с хронични заболявания и възрастните. Това съобщи пред “Труд” зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

“Силно се надявам по Нова година ваксината да е в България. Фирмата е изключително отговорна и се полагат всички усилия за пълна безопасност на препарата, който предстои да бъде регистриран от Европейската агенция по лекарствата. България има договорка да получи 2,5 милиона броя от препарата основно за рисковите групи - с придружаващи заболявания и възрастни хора”, каза още Пенков.

Още по темата

Попитан дали в Бразилия след смъртен случай на 28-годишен мъж тестването на ваксината е спряно, той съобщи, че вече има доказателства, че мъжът е бил от плацебо групата.

На 28 август ЕК съобщи, че е подписала договор от името на страните членки с британския фармацевтичен гигант AstraZeneca за доставката на най-малко 300 милиона дози от нейната ваксина срещу новия коронавирус. Споразумението предвижда опция за купуване на 100 милиона допълнителни дози, които да бъдат разпределени според населението на страните членки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
5
 
! Отговори
до Чичо преди 3 години
Пожелавам ти много здраве след ваксината.
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичо каза да се наредите на опашка да ви инжектират като крави. Слушайте и се подчинявайте, толерасти мръсни LOL LOLEEeeeх, на времето какъв шоколад имашеее!
108
8
 
5
 
! Отговори
Съдията дред преди 3 години
Бъдете спокойни 👑 вирус няма Това са пълни измислици и ако ще те вярвайте Няма кой да ви помогне ,първо трябва да има те Здрава имунна система и най важното да бъде те спокойни и най вече без баничка ,сега оставам Ви е да вземе те решение
107
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичка, ова ли ти е представата за "умен" - някой, който трябва да го ваксинираш и чипираш?хах знаех си, приятно прекарване с кравите, тогава, можеш и да научиш нещо умно от тях
106
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оправи си защитата на сайта. Някои слагат колкото си искат лайкове през VPN.
105
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя истина в коментара за Джонсън и Джонсън не ви се понрави, та сте натракали толкова минуси? Всяко едно твърдение може много лесно да се провери - направете го, вместо да се цупите.
104
9
 
16
 
! Отговори
Чичо до 107 преди 3 години
Развесели ме и ми даде идея. Верно ще ида на село ама вместо *** ще взема да гледам такива като теб - по-лесно управляеми. Кравите ми идат много умни - ще трябва да ги ваксинирам, чипирам. Пък вас ще ви пусна по поляната ще полегна и само ще се усмихвам хахахахахахахха яко
103
24
 
18
 
! Отговори
$$$$$$$$ преди 3 години
Целта на ковид ваксината е да ви уврежда здравето и да сте постоянно в аптеката. Фармаиндустрията трябва да печели.
102
4
 
24
 
! Отговори
Хйкк преди 3 години
В тази държава ,никой не знае какво прави
101
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичка, аре разкарай се, няма ваксина против туберкулаза на Запад, там даже няма задължителни ваксини, прочети и на сайта на СЗО какво пише за БЦЖ - неефективна, туберкулозата е болест на бедността и трябва да се работи в тази насока, за да се изкорени - това пише. Нямаш представа, колко официална информация съм прочел на пет езика, това правя от 5 години насам. Ходи да манипулираш ортаците на село с предположенията си.
100
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те даже поръчаха 500 млн. дози на зелено ваксина от Джонсън и Джонсън - компанията, която слада азбест в пудрата за бебета от 1970-та година, причинило рак на хиляди деца, компанията, която трябваше да спре продажбите си в САЩ тази година, защото я осъдиха да плати милиарди долари обезщетения на пострадали! Тази същата "отговорна" компания ще доставя други половин милион дози непроизведена ваксина в ЕС! Компания за козметика, която не може да произведе една безопасна бебешка пудра!
99
2
 
31
 
! Отговори
БС2003 преди 3 години
Вярвам в полезността на ваксините. Плаши ме, обаче, това, че сегашните ваксини против коронавируса бяха създадени набързо, без да има време да се установи как действат дългосрочно - колко продължителен имунитет създават и имат ли опасни въздействия върху човека. Сякаш целта са повече продажбите, а не да се спасяват хората.През 2009г. във Великобритания създадоха прибързано ваксина против, май, свинския грип, която причини мозъчни увреждания у някои хора и я изтеглиха от употреба.
98
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, ако четеш и мислиш за здравето си повече отколкото партията позволява - вече си тесногръд - разбрах, аре бегай
97
8
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Решавай си, просто искам да ти видя лицето за да знам как изглежда един тесногръд и силно ограничен индивид. Според мен личи и външно
96
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, вие виждате ли колко глупости има на едно място?"Оксводската ваксина" още не е регистрирана, нещо повече, не е минала небоходимите тестове, но вече е поръчаниа и ще се доставя! "Фирмата е сериозна и отговорна" - това е коментар на министър, нали?Човек бил починал от нея - ама той бил с плацебо....ЕК, от името на ДЪРЖАВИТЕ, купува "на зелено" нещо което го няма??? Аз не съм давал съгласие, някой от мое име да купува нещо!Що за откровен фашизъм се налага в ситуацията????
95
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичка, аре малко по-спокойно! Бегай при кравите да се вайкаш с някой себеподобен колко по-хубав е бил шоколада през 70-та година и какво ти е ставало от него, а пък сегашния... пфффф фалшив толерастки шоколадХаресва ли ти или не - колелото на живота се върти.
94
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 89Иронията си я запази за вкъщи и за жена ти, след като се съблечеш. Може и за мъжа ти, ако си от новата гвардия транслуди.Тези които подхождат с ирония и шикалкавене ще са същите които ще са най- агресивни срещу неваксинираните и ще призовават за насилие, не ги подценявайте.Запомнете - всеки ваксиниран ще е токсичен и ще ръси вируси/токсини и тогава ще започнне пандемията.После вървете и обяснявайте, че вирус няма, защото сега ВИРУС НЯМА.
93
18
 
10
 
! Отговори
до Чичо преди 3 години
Чичка, можеш да си ваксинираш говедата на село. Всеки сам решава как да си живее живота и дали да си слага ваксина.
92
5
 
25
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Ковид пропагандаторите да се нареждат първи за ваксината. Тъкмо ще са спокойни че няма да се заразят.
91
13
 
22
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Толерастията и псевдодемокрацията ви е в повечко и сте силно затъ пели. Едно време като не е имало такива технологии за изследвания и проучвания да не би да не са се ваксинирали? Ваксините минават 500 етапа преди одобрение. Благодарете Бога че живеете я тия времена и имате информация иначе щяха да ви инжектират като крави.