Проф. Витанов: Над 2000 случая на ден застрашават здравната система

Какви са сценариите за разпространението на заразата?
27 окт 2020 09:05, Ния Христова
116
Проф. Витанов: Над 2000 случая на ден застрашават здравната система
Снимка: Pixabay
"Оптимистичната прогноза за ноември месец е 68 500 регистрирани COVID-19 случая. Както знаете обаче, оптимистичните прогнози се надхвърлят. Според мен има числа и карти, които не бива да се показват, за да не се паникьосват хората. Регистрирането на над 2000 случая дневно сериозно застрашава здравната система в страната". Това каза математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в ефира на Нова ТВ.
 
Професорът обясни още, че при достигане на тези 68 000 случая, 8000 легла за COVID-19-болни ще бъдат достатъчни. Базовото репродуктивно число, което вече е 1,56 – т.е. 100 души оздравяват, 156 души се заразяват, е пристеснително, посочи проф. Витанов.
 
"Сега активни са де факто 160 000 случая – 20 000 активни по официална статистика, умножени по 8. А средно един такъв човек е контактен със 7-8 души. Реално заразените в страната са около 320 хиляди души, като официалните регистрирани са около 40 хиляди", обясни математикът.
 
Проф. Витанов е мнение, че присъствената учебната година не е била грешка. Важно според него е учениците да използват предпазни средства, а учители да се пазят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доообре. Утре също ще чакам компетентните ви прогнози, професоре.
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Важно според него е учениците да използват предпазни средства, а учители да се пазят."----- явно вирусът не го е разбрал това
83
2
 
15
 
! Отговори
Представете си преди 3 години
До Анонимен 83Проблема тук е че голяма част от персонала вече е заразен и няма свободен такъв, за да обслужва болните! Една болница която няма медицински персонал, който да обслужва пациентите е просто една сграда със скъпо оборудване.От години ни обясняват че няма лекари, напускат държавата, но когато поискаха увеличение на заплатите всички писнахте, че това противоречало на хипократовата клетва! Даже се изненадах че всички вкупом не напуснаха след като дойде заразата в България!
82
4
 
9
 
! Отговори
Карантина преди 3 години
До Анонимен 84Нали сте наясно, че:1. Няма как да пуснат екипи на телевизията в заразно отделение!2. Здравното състояние се води лична информация и никой няма право да я разпространява без изричното съгласие на болния! Вземете прочетете Конституцията и ще разберете защот нещата които сте написали са супер незаконни!
81
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тенденциозно тълкиване - положителен резултат от тест, предвиден да прави ДНК анализи, обаче използван да търси РНК (какъвто е вируса) . Признат от създателя си за неефективен за това за което го ползват. Това са "случаите". 95% и повече от тестваните са безсимптомни, което означава че не могат да заразяват т.к. имат прекалено малко вируси в тях казано на народен език. Това е чиста манипулация и участниците вече не ги псуваме вече - ПРОКЛИНАМЕ ГИ - АНАТЕМА М'ЪРШИ ПРОДАЖНИ!
80
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Годишно за здравната система даваме по 5-6 млрд, и ако срещу тези пари получаваме система, която се задъхва от 100-200 на изнтезивно лечение, то тогава си взимайте системата и ни връщайте осигуровките, НАГЛЕЦИ !
79
7
 
13
 
! Отговори
стига глупости преди 3 години
До Някой 62 и всички които мислят че сегашната зараза е грип. Добре би било да прочетат нещо различно от Винету, ковида не е толкова бърз като грипа, засяга всички органи, а в някой вътрешни (черва) се загнездва. Кога сте чували за грип в червата или мозъка ? Е изпуснахме възможноста да го премахнем като в Чина и ще плащаме за това.
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
79, косвено сами си го правим, защото им играем по свирката, да. Обаче не учителите нагласиха нещата така, учителите просто са се уплашили и се движат по зададената треактория. Защо обаче бяха накарани да действат по този начин, така че да се стигне до този резултат? Като това което виждаме в момента, разбира се, не е крайната цел, а само етап до постигането й. Значи какви са следващите етапи и каква е крайната цел?
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувалите явно ще влязат в употреба... Докато трае тази "пенсионна реформа"...
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 75Ами всъщност сами си го правим. Учителите ги уплашиха, че ще си загубят работата, ите са толкова наплашени, че са готови да умрат, ама да се правят на палячовци с маски и шлемове, докато децата си препускат по коридори и дворове свободно. Ама те са си деца. А те носят заразата без да пострадат много.
75
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, Няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус
74
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74Това с училищата го правят нарочно и е планирано.
73
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До противоречияНикакви ваксини няма да ни набият, най- много ние да ги набием.
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
73, да няма, така че обясни ми целта на това мероприятие, дето ни спретнаха да се заразим масово? Наистина не разбирам.
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата! Там е заровено кучето. Много добре знаят, че там е инкубатора, но имат политическорешение да си мълчат, защото се страхуват. Ама и народът е един "умен, умен.." на квадрат.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До противоречияНяма стаден имунитет доказан при Корона.
69
4
 
3
 
! Отговори
противоречия преди 3 години
И да се чуди човек защо ни бутат към стаден имунитет след като вече са договорили ваксините и знаем, че ще ни ги набият. Странно е! Хем уж трябва да спазваме мерки, за да няма много болни и да не натоварим здравната система докато се появят ваксини - нали такава беше тезата? Обаче в същото време ни натикаха в сценария за стаден имунитет? Защо? Много противоречиво на официалната информация действат?!? ..Освен ако бoклyчавите им ваксини няма да могат да си изпълнят пъклената роля при незаразени?
68
4
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 3 години
всички ще умрете скоро и Европа ще бъде заселена с чистокръвни китайци арийци! време да освободите тази територия за новите й завоеватели!!
67
5
 
4
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Затваряне на всичко, пълен блокаж и глоби по 1 000 лв за нарушения му е майката. За 2 седмици ще спадне заболеваемостта на 0.0001%.Действайте защото после ше е късно
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за логика? Всички щели сме да умрем рано или късно. Ами тогава да се самоубием по-добре.