Здравният министър: Неглижираме ли мерките – в един момент ще стане късно

Очакват ни тежки зимни месеци, предупреди Костадин Ангелов
27 окт 2020 21:25, Красимир Ангелов
103
Здравният министър: Неглижираме ли мерките – в един момент ще стане късно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сериозни опасения за разрастването на епидемията от коронавирус у нас изрази здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
Според него ако нещата продължават по този начин здравната ни система няма да издържи на многото болни.

"Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно“, предупреди здравният министър от своя профил във Facebook.

"Затова предложих допълнителни мерки, които да гарантират социалната дистанция. Само чрез нея можем да прекъснем веригата на разпространение на вируса“, категоричен бе Ангелов.

"Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Медицинските специалисти в болниците и в спешна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически предел.

От нас като общество зависи дали ще им помогнем, за да помагат те на нас", написа проф. Ангелов.

Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Вторник, 27 октомври 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината 69 Интересен факт за свинския грип , в доста широки граници са параметрите от 700 млн - до 1,4 млрд заразени А починалите - докладваните случаи от 12 000 - 18 000 , а в най=широки граници ,между 150 000 и 575 000 Данните за Ковид -19 ги знаеш , сравнявай и решавай , кое по-тежко ПС - Като беше епидемията от свински грип , случайно да беше чул ,че здравните системи дори на най-развитите държави са пред колапс , а у нас ? Нямам спомени за подобно нещо А как е сега при Ковида?
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
знаете ли какво е да искате да поръчате 200 чувалаа да ви дадат 100поне за пойко дано иматой е от избраните
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината 69 САРС по страшна от Ковид ???? Интересно Как се казва вирусът причинил САРС от 2003та SARS-CoV, или SARS-CoV -1 А на сегашният как е ? SARS-CoV-2Прилики ли виждаш ?С две думи , сегашният е баткото , усъвършенстваната версия на този от 2003. Той е заразил над 8000 души , от тях близо 800 умират, вилнее 9 месеца и изчезваДанните за сегашната версия на вируса ги знаеш предполагам . Ти си решавай , кой от двата е по-тежък
68
1
 
8
 
! Отговори
Опасявам се... преди 3 години
Опасявам се, че Бил Гейтс се е възприел за Избрания и се е заел да спаси света от злини.Замислете се... на 20 години ставаш мулти-милионер. От 20 до 50 живееш във измислен фантасмагоричен свят, създаден от излюзиите, които подклаждаш с книги в самотния си живот.И изведнъж ставаш на 50 и яхваш психопатската идея, че трябва да "излекуваш" някого и да го "спасиш", защото ти знаеш много повече.Този въпрос обаче е повече от спорен. Така са създадени ИДИЛ, Кръстоносните Походи и всичко зло.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете яслите и детските градини!В градината днес в група от 26 деца 4 кашлят и се давеха от сополите си. Не са заспивали нито за една минута.Като се обадихме да дойдат когато е възможно по-рано и да ги види лекар-родителите изпаднаха в истерия, че няма да ги пуснат от работа. Това при 2 от децата. Другите 2 ги взеха преди 16 часа и ги заведоха на лекар.Преди седмица други 3 деца кашляха до задавяне. Не знаем от какво кашлят.Съжаляваме и родителите..но децата имат нужда от грижи.Спасете ги!
66
3
 
9
 
! Отговори
Нов закон преди 3 години
Ако не потърсим сметка на Бил Гейтс и Марк Зъкърбърг за тази масова истерия, следващата им стъпка е да поробят Земята в стил Оруел 1984-та.А той Били чете много книжки. Разбира ги нещата. :)2-*** човека ви направиха на маймуни. Ама щом толкова ви е акъла... имало да става.
65
3
 
17
 
! Отговори
Истината преди 3 години
За 20 години минахме през 4-5 епидемии и всяка една от тях, бе по-страшна от Кови-19.Свински грип, Птичи грип, Ебола, Сарсове, Марсове, П*тки м*йни... ама тогава немаше фейсбук.
64
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите са толко тъ пи , че изпуснаха положението. Учениците не трябваше въобще ДА СТЪПВАТ В УЧИЛИЩЕ !!! Сега какво прайм ???
63
4
 
8
 
! Отговори
Хаш 5 Ен 1 преди 3 години
Птичия грип (куш гриби) бе по-опасен от Кови.Свинския грип пък беше тотал щета за населението.А за Еболата, да не говорим... там те хваща и умираш прав и здрав, БЕЗ придружаващи заболявания..Как ли сме оцелели тогава? ? ? ? Ще ви кажа как - тогава я нямаше фейсбуката
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вече е късно, а мерките са ви половинчати. Да обобщим: вирусът хваща само гимназисти, по-малките ученици и учителите им - не; не влиза в моловете и кръчмите. А за спазването на мерките не съм виждал някой да следи. Театралните изненадващи проверки заедно с тв репортери и камера, не ги броя.
61
1
 
7
 
! Отговори
Оруел преди 3 години
добре че е Мутафчийски да ни предупреди. 100 хиляди години човечество - не е имало епидемии и болести.Това е първата епидемия :)))))
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вече е късно особено в София.Преди да пуснете учениците присъствено в училище и да се бутат по градският транспорт имахме 4%. Днес гоним 30%Очевидно е, че проблема го има в цяла Европа. Вече има и научно доказателство, че училищата са голям проблем ако искаш да контролираш разпространението на вируса.В крайна сметка пожара вече гори.
59
2
 
12
 
! Отговори
CIALOTO GERB преди 3 години
Този "уважаем" господин трябва да бъде съден за насаждане на масова психоза.Защо, между другото все още няма нито един осъден, за насаждане на масова психоза? Аз ако изляза и почна да ви меля всеки ден, че някоя банка ще фалира, ще ме погнат на третия ден и ще лежа поне 4 години.Защо за Кови не се прилага същото?
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57"Заради половинчатите мерки единствената логика която намирам е, че не искат хората да им вярват, че има пандемия. Не зная защо го правят и какъв е крайния замисъл, но е много странно. Загледайте се в новините, всяка новина си противоречи със съседната."Вирусът е лабораторно създаден за някакви цели. Студената война си върви, както всички забелязваме. Ние играем за някой, каквото ни кажат, това правим. Играта е много по-голяма от нас.
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и тази новина е нелогична спрямо действията на министъраНеглижираме ли мерките - в един момент ще стане късно и после казват, че малките ще щъкат в градския транспорт и в училище, но хората трябвало да носят маски на открито?!!Как ще ограничим разнасянето на вируса от учениците с носенето на маски на открито?Или някой умира от смях или ще ни въвеждат робски правила. Залагам на второто.
56
3
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Визждал съм болни от сърдечна недостатъчност,боли от цироза,болни от заушка,от сърдечна недостатъчност,от камъни в бъбреците,камъни в злъчката,високо кръвно,запек,синузит,летен грип,зимен грип,морска болест и при всички спимптомите и болките са еднакви и реални ,смърт на ковид терористите
55
2
 
10
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
На ковид тероризма трябва да бъде пречупен гръбнака
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради половинчатите мерки единствената логика която намирам е, че не искат хората да им вярват, че има пандемия. Не зная защо го правят и какъв е крайния замисъл, но е много странно. Загледайте се в новините, всяка новина си противоречи със съседната.
53
5
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ако ЗАСТРЕЛЯТ Бокл.ук Борисов Банкя-лията, ще се оправи и проблема с Китайския вирус и Африканската Чума. Щото ще изгоним арабите, китайците и не.гр.ите, които Бокл.ука пуска да ни ЗАРАЗЯВАТ с вируси и да ни ОТКРАДНАТ Бизнеса, Работата и Парите на българите. и ще се отървем от АРАБСКИТЕ маски... и ще изгоним и всички МОШЕНИЦИ, които са му дали ПОДКУПИ да стават шефове на Данъчното и Митницата и техните роднини в Полицията.
52
2
 
1
 
! Отговори
2 преди 3 години
Боклу.к Б.Б. разболява цяла България с РАК и Левкемия с турско- не.гъ.рските фирми А1(ЕМтел) и Вииваком, а тръгнал да принуждава хората да носят АРАБСКИ маски..