Доц. Кунчев: Трябва да се счупи кривата, иначе мерките ще се удължат

Има вероятност и малките ученици да минат онлайн
28 окт 2020 09:38, Александър Попов
226
Доц. Кунчев: Трябва да се счупи кривата, иначе мерките ще се удължат
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в страната става все по-трудна, някои болници вече изпитват затруднения.

Мерките ще се затягат, особено ако хората продължават да не спазват предписанията на властите, предупреди главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред bTV.

Той смята, че двуседмичното затваряне на барове и дискотеки и минаване на гимназисти и студенти на онлайн обучение може да се окаже по-дълго, ако не се обърне кривата на заболеваемостта.

Кунчев обаче не е привърженик на локдауна на населени места.

Още по темата
"Възможно е допълнително затягане на тези мерки без да се стига до локдаун на населени места – това не е кой знае колко ефективна мярка. Вечерният час според мен не е от най-ефективните, създава затруднения на гражданите, но в общини, където е твърде голяма заболеваемостта, властите го правят", коментира Кунчев.

Според него е ""много вероятно" и най-малките ученици да започнат онлайн обучение, въпреки позицията на МОН, че при тях ефективността на тази форма е най-ниска и има най-много трудности.

"Проблемът със смесването на медицина и политика е едно от най-вредните неща в случая. Заведенията смятат, че са нарочени и някой ги мрази; училищата смятат, че ги ограничаваме", коментира експертът.

Според него има голяма вероятност извънредната епидемична обстановка да бъде удължена, но не се ангажира с конкретни прагове на заболеваемост.

Кунчев, който е в самоизолация след контакт с болния премиер Борисов, коментира изненадващата оставка на начланика на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. По думите му това е станало докато вече е бил под карантина, но, от това, което знае по случая, "най-вече заради свалянето на карантина на президента и на министър-председателя се е стигнало до това решение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
1
 
! Отговори
Без пощада преди 3 години
процента на неспазвалите мерките сред болните е значително по-голям от този на спазвалите. Основната мярка е дистацията. Така, че всички да си ходят на домашно. Пък ако някой невинен си замине- господ ще познае своите.
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 111Не успяха да намерят баланса, златната среда. Люшкат се от една крайност в друга, което кара хората да не им вярват. Не може един ден да ти втълпяват едно, а на другият ден - друго.
107
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 115Не зависи от нас лиии?Излъсках дулото на пушката аз!Ше видим дали не зависи от нас?!!
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз личноТя тая работа не е баш тъй, може би за СПИН, или Хепатит - да, но не и за Ковид, защото ти може да се пазиш, ама някой без маска като ти се изсекне, изкашля, или пръдне отгоре ти и ще се заразиш.
105
1
 
0
 
! Отговори
Мутафчийски-Бенатова преди 3 години
Продължаваме Напред!
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе това е пародия.Никакви мерки вече няма да сработят.Шведите си живеят нормално няма такива да ги плашат с черни униформи генерали и други.Никой не им набива мерки,затягане,диктатурни форми като в Северна Корея.
103
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че има вирус-има.Но че има големи манипулации-никой не може да отрече.Не е без причина.Те си знаят.
102
10
 
3
 
! Отговори
Аз лично преди 3 години
ако съм лекар няма да приема за лечение нито един пециент с ковид. Щом се е заразил - значи не е спазвал. Щом не е спазвал защо аз трябва да се заразявам и умирам заради него или да заразявам и умират моите майка или баща заради него... Да се спасява както Мънгаров му е казал с аспирин на домашно лечение и това е. Ако неговите хора из къщи се заразят и измрат - той ще им е виновен.
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 91Подобни хад мерки в БГ ще имат ефекта на Италия в момента. Пролетта ги терориха,и сега масово из странат азапочнаха бунтове,до пролетта ще вдигнат революция. Хората като се изнервят,и останат без пари ще пометат всичко. Трябва баланс.
100
4
 
7
 
! Отговори
сина преди 3 години
Не си правете тестове, защото ако са положителни сте обречени да си стоите вкъщи и никой лекар няма да иска да ви прегледа. Така ще се влошите без адекватно наблюдение и лечение и ще стигнете до болница. Положителния тест е присъдата ви. Ако не се изследвате, може да ви преглежда личен и друг лекар, може да си правите снимка, да се лекувате, иначе с положителен тест ставате затворни вкъщи до влошаването ви - това искат Статистика и нарастване на случаите от НОЩ !!!
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 100Ти може да си стоял 20 дена аз стоях 6 месеца!Отказвам да стоя повече!!!!
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито и меки да се взимат вируса не изчезва,просто се правиха по-малко тестове лятото заради туризма. Карантината не работи защото по вашите думи вируса не се влияе от никакви мерки,климатични и географски особености, пробвахме пролетта. Къде се бави сезонния грип,който октомври обикновено шестваше преди? Да не би сезонен грип да има?
97
1
 
2
 
! Отговори
Кофражист преди 3 години
Ами те и кофражистите не могат нищо да направят срещу вируса, защо не се оставят хората на кофражистите да ги спасят от ковид 19
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязахте ли как някои магазини вече пуснаха коледата, познайте защо и какво точно ще е положението на 25.12.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицината за 1 година нищо не можа да направи, пълен провал. Но нека и дадем още шанс още няколко месеца да спрем всичком и ако медицината пак се провали ще и даваме пак шансове за по няколко месеца ще въвеждаме карантини докато медицината ни спаси.====Това е, друг шанс нямаме. Без медицината в случая сме безсилни.---Да, мединицанат не може нищо да направи, но да се оставим в ръцете и.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До wПоне аз не виждам паника, разхождат си се хората без притеснения, както млади, така и възрасни :)Но ако наистина има голяма опасност, трябват мерки, вижда се че маските имат плацебо ефект, може да предпазват от кихане и разни микроби но за вирус не вярвам :) Затова затворете училища, молове, дискотеки, барове и т.н и тогава говорете колко е безотговорен българина, както и той е виновен за всичко :)
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89Кой ги спазва мерките?!Ония, от протеста, дето си палиха маските на жълтите павета?Или оня снощния вандал, който в автобуса наплюл жена и и ударил шамар след забележка да си сложи маската?На тях ли ще прилагаме шведския модел?!Плюем по управниците ни, че ни психясват и плашат, но май при българчето само тези методи работят.
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сме равни, но някои са по-равни и за тях не важи карантината. Това е все едно да пушиш пред детето си докато му обясняваш колко са вредни цигарите, смешници начело с главния *** на държавата.
91
1
 
4
 
! Отговори
сина преди 3 години
Кунчев, взе да ми ставаш антипатичен с ненормалните си мерки.1. Знаеш ли защо болниците се пълнят - защото ако човек е със симптоми и положителен ПиСиАр тест не може да излезе от вкъщи, не може да го прегледа, преслуша доктор, не може да си направи рентген - тоест принуден е да се влоши значително сам вкъщи и после като няма на къде да постъпи в болница. Това е вашата организация.2. Призовавам всички със симптоми да ни си правят ПиСиАр, за да могат да се лекуват, иначе са обречени сами вкъщи
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо вируса не се появи пакс втора вълна когати имаше протести и масово събиране на хора ами сега? От тези мерки няма никаква полза.