Художник с две трансплантации на опашка за PCR тест

Ако съм заразен, може и да е фатално за мен, заяви той
28 окт 2020 17:45, Ния Христова
44
Художник с две трансплантации на опашка за PCR тест
Снимка: БГНЕС
Пациент, който е с трансплантиран бъбрек, диабет и астма, чака с часове на опашка, за да си направи PCR тест.
 
Художникът Димитър Анастасов е с остра кашлица, която той отдава на сезона и на това, че по това време на годината астмата му се задълбочава и той решава да отиде на преглед.
 
"Личният лекар ми каза, че трябва да си направя първо PCR тест. Попитах го има ли направление за тестовете. Каза ми, че трябва да си го платя и да отида в частна лаборатория. Пред едната аборатория имаше 50-60 човека по едно стълбище вътре в сградата. Отидох пред друга лаборатория, където навън имаше кордон от хора. Аз лично чаках 32 човека да минат. Около час и половина ми отне, беше доста студено. В тези лаборатории приемат от 10 до 14 ч. за PCR тестове", обясни Димитър пред bTV.
 
Първоначално се надявал да получи помощ от диспансера по трансплантация, но оттам му казали, че не се занимават с това и го препратили към личния лекар.
 
Личният му лекар обаче го изпратил за PCR тест за негова сметка. Димитър Анастасов сподели, че преживяването му е било като преминаване през деветте кръга на ада и споделя, че се притеснява.
 
"Ако бъда заразен с COVID-19, това ще бъде фатално за моето състояние. Няма да мога да се преборя с това заболяване. Хората като мен трябва по друг начин да бъдат преглеждани или да им се предоставят отделни грижи. Да не бъдем смесени с всички други пациенти, които посещават тези заведения", обясни още той.

44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Що не вземете да прочете още веднъж статията и чак тогава да давате квалиификации кой какъв е и защо такъв е. И не сте вие тоя дето ще определя дали човека заслужава или не дарените му органи. Малко срам и уважение нямате ли????? И се молете и чукайте на дърво вие или ваш близък да не попадне в такава ситуация или да се нуждае от орган, друга песен ще запеете. Нямате и ни най-малка представа какво изживявят тези хора, както и близките им и колко е ценна капчицата живот
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наистина опашките пред лабораториите са ужасно дълги в момента и
заради дистанциите са главно на открито.
-------

Декември ако пак така кесите пред лабораториите от любопитство дали не сте болни, пневмониите са ви сигурни и без ковид.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората с трансплантирани органи пият един тон хапчета за подтискане на имунната система, за да не отхвърлят трансплантирания орган.
Една ковид инфекция почти сигурно ще е фатална за тях.
--------

И ако вече е хванал вируса, какво ще го излекува?
40
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е това се казва у род, който не цени живота.
Не заслужава трансплантаците и шансовете, които са му подарили.
Вместо да си гледа подарения живот, той зависнал да си губи времето по опашките!
Трижди мало умник!
Ей заради такива никога няма да стана донор!
39
3
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 2 месеца
по добре да не се стига до пневмонии,затова се прави ПСР навреме за да вземеш мерки.Или при най малките симптоми карантина.Проблема е ,че без ПСР няма да получиш обезщетение,няма как на своя глава да решиш,освен ако си контактен.Общо взето всеки симптом на настинка е вероятен ковид, а и до пневмония се стига бързо .
38
3
 
3
 
! Отговори
999 преди 2 месеца
Погрешно е насочен от личния лекар
Да го сменя!!!! Има по- евтини тестове - антигенни, към 20лв. И защо не го е прегледал? !?!
37
2
 
6
 
! Отговори
О хо хо преди 2 месеца
АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНО Е ДА СИ ПРАВИТЕ ПСР ТЕСТ - ПАРИ НА ВЯТЪРА. ЛЕКУВАЙТЕ СЕ НАВРЕМЕ !!!! ПСР - САМО ПРИ ПНЕВМОНИЯ!!!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всъщност Ковид освети идиоотите около нас.
Аз си изградих безотказен къс тест за интелигентност.
Питам балъка кво мисли за Ковид и като чуя “Нема вирОЦ” му бия шута в трета глуха.
Включително елиминираха доста познати и “приятели” по този модел.

Ето затова много си го харесах този вирус.
Свърши ми страхотна работа.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До българин
Това го разправяш от 10 години и все си валат.
34
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
До 30 Тази " приказка" свърши господине/ госпожо!-:) Никога повече няма да се случи! Ерата " Борисов" е в историята! Просто Не желаете да го приемете! Събудете се вече! Нещата отдавна са други!-:) И трщепърва ще се променят в движение още и още!
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прав е човека, но няма да стане.
Мутрите окончателно ликвидираха българското здравеопазване.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Личния лекар изглежда не е много личен.Не им ли отпуснаха направления за ПСР ?Само,че е сложно в тази обстановка на множество желаещи да се тестват ежедневно.Може да определят дадена лаборатория за хора с придружаващи заболявания или трансплантирани органи,но едва и там ще са по малко.Изведнъж стана фул,което не е добре,и то основно заради учениците които не спазват никакви мерки камо ли дистанция ,вървят на групи и си прехвърлят зарази,мангърчета,без да мислят за останалите и възрастните
31
0
 
0
 
! Отговори
До 29: преди 2 месеца
Зад океана и знам какво значи трансплантация на органи там.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да си луд да си правиш ПСР тест.
Време и пари на вятъра.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 27
Ще изтърпиш и 4ти мандат и тогава.
Иначе всеки мрази много работи ама търпи.
Това е животът.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Математик

Държавата изпълнила задълженията си? На кой свят живеете и каква дрога вземате? В България цари пълно безхаберие!!!!!
27
2
 
9
 
! Отговори
Геле преди 2 месеца
Към *** пишещи глупости по-долу: Хората с трансплантирани органи пият един тон хапчета за подтискане на имунната система, за да не отхвърлят трансплантирания орган.
Една ковид инфекция почти сигурно ще е фатална за тях. Явно в тая смотана държава никой не мисли за нищо, като се почне от смотания му личен лекар.
26
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
А ние те зовем д-р Борисов.Подай я вече тази ОСТАВКА! Стига си се правил че нещата са същите както преди година време! Мразим те вече бе човек! Надминаваш д-р Живков защото И той не управляваше толкова еднолично както Ти вече 10 г! Стига си демонстрирал че " разбираш" от всичко бре! Времето ти бивше борче някой от които те помним просто изтече! ОСТАВКА д-р Борисов! И нищо друго! Пандемията няма да те спаси! Ти си Лицемер! Върви си вече!
25
10
 
7
 
! Отговори
Математик преди 2 месеца
Моите уважения към художника, обаче аз не смятам, че по някакъв начин трябва да има привилигеровани в тази криза. Всеки, обаче е свободен да си направи теста в частна клиника много по-бързо. На тези опашки се редят хора с подобно на неговото здравословно състояние.
И смятам, че държавата си е изпълнила задължението, с моите съжаления за разбитото му здраве, ако живееше в бленувания САЩ само за бъбречната си трансплантация трябваше да плати огромна сума и за американците.
Дано се оправи!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 15

Стига де, този път хейтът е излишен. Очевидно не е богоизбран, щото иначе щяха да кръжат около него, да го занесат на ръце във ВМА и да се погрижат за него, и изобщо да няма такъв проблем, че да се оплаква. И като художник е добър. Така че давай да си хейтим в подходящите за това теми, а на човека като не можем да помогнем по-добре поне да не пречим.