Нов локдаун може да сложи край на цивилизацията, каквато я познаваме

Психологическата криза вече е налице, смята Христо Монов
Обновена: 28 окт 2020 13:02 | 28 окт 2020 12:58, Красимир Ангелов
200
Нов локдаун може да сложи край на цивилизацията, каквато я познаваме

Ако бъде въведен нов локдаун дори за два-три месеца, подобно на този през пролетта, това ще доведе до края на цивилизацията такава, каквато я познаваме. Това заяви психологът Христо Монов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Светът все още не е пригоден за онлайн форма на обучение, най-вече България. Дори в София все още има деца, които нямат достъп до подобно обучение. Кризата с Covid ни показва, че всъщност сводобното движение на хора, капитали и стоки има и своите мрачни измерения като проява на тероризъм и разпространение на пандемии."

"Този хедонизъм, на който се наслаждавахме тези двайсет години, трябва да се трансформира в отговорност", коментира Христо Монов

Гостът изказа тезата, че предстоящата психологическа криза от Covid, за чието задълбочаване през зимните месеци ООН предупреди, вече е налице у нас - "градският транспорт в столицата е една социална работилница, където кихане и кашляне се превръщат в предпоставки за изблици на агресия".

"Ситуацията с коронавируса има повече от едно измерение, а не е само това на страха. Трябва да се набляга върху начините за разрешаване на кризата по различните форуми вместо да се коментира само с езика на страха и недоверието. Ниският по интензитет, но продължителен стрес, на който всички подлежим в момента, е сред основните ерозиращи фактори на имунната ни система", категоричен е специалистът.

Целия разговор с Христо Монов вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
8
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
ЖАРГОН НА СЕЛО Е БАНКЯ !ЖАРГОН НА ТИКВА Е ПРЕМИЕР !СЕЛО НАЧИ НА ЖАРГОН ЗОФИЯ !ЖАРГОН Е ЧУЖАЯ ДУМА И ЦВЕТКА Я НЕМА У РЕЧНИКА ! ЦВЕТКА Е МАДАМ ПОМПАДУР *** КАРЖАЛИ !
108
0
 
13
 
! Отговори
до Край преди 3 години
Бездуховното ни и Материално Потребителско общество рано или късно щеше да достигне до тази критична точка на "еволюцията" си.А, що се касае до Грета "Тублерона", ами тя е рекламен продукт на прогнилия глобален елит.
107
7
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Крайят на цивилизацията в познатия и вид е тук.Грета тумберг колкото и да е смешна е права за едно - потреблението на човечеството не може да продължи да нараства както досега.Планетата не може да го понесе.Не може всяко човече да има кола, не може всеки да се снима под айфеловата кула, не може всеки да яда сьомга и стриди.
106
5
 
7
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Прочетете пророчеството на Слава Севрюкова, която казва,че след 2022-2023 година предстоят големи катаклизми по цял свят.Възможно е тогава да е пикът на епидемията.----------------2022-2023 година ще се появи Нов Вирус и този път наистина смъртоносен, а не като "Коронката"!Сякаш Всевишния ни подготвя за наистина страшна и глобална Пандемия с всички съпътващи я "екстри".Що се касае до природни или техногени катастрофи, или дори война... не зная, дано поне това да ни се размине!
105
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете пророчеството на Слава Севрюкова, която казва,че след 2022-2023 година предстоят големи катаклизми по цял свят.Възможно е тогава да е пикът на епидемията.А понеже вирусът е изкуствено създаден, не се знае как ще еволюира с времето.Може да стане по-смъртоносен и по-заразен.Пазете се, хора!Трудното предстои....вървим с големи крачки към разпад на цивилизацията.
104
2
 
6
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....za da niama novo zatvariane ,triabva parvo da se otarvem ot marionetnoto pravitelstvo na Boko -ednoknijnika !!! Nachelo na darjavata triabvat obrazovani i misleshti hora s iziaveni liderski kachestva !!! Boko e prestapni i miastoto mu e v zatvora !!!
103
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правете каквото правят евреите в Израел,т.е. пълен локдаун.Те знаят защо го правят и народът им ще оцелее!
102
2
 
18
 
! Отговори
смешко преди 3 години
Нещо и грипът се изплаши от тоя кови!
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
моля, последния да загаси лампите на цивилизацията!
100
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психолог,удобен на контрапродуктивни медии.Не може карантината да пречи,щом е в интерес на здравето на нацията.
99
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя "психолог" е поредния гьон, който се изказва неподготвен.Хората са адаптивни същества, през вековете са преживявали войни, глад, болести, без да са имали сегашните ресурси и достъп до лечение. Да! 90% са умирали на 40 години, но са оцелели.Един "Локдаун" разбираш ли, няма да доведе до края на цивилизацията.Освен това, не виждам какво общо има свободното движение на хора и стоки с тероризма и пандемията.То все едно преди това не е имало тероризъм и пандемии?Тоя е абсолютен гьон. *** гьон
98
3
 
36
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
много от нещата са направени за да психират хората - не с е поддавайте!! успех!
97
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдаун - в превод ,, карантина,,.
96
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лок Даун?
95
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомняте ли си клипа на Пинк Флойд,"Стената"?Ако не сте го гледали,изтеглете си от от Интернет - много поучителен е и съвсем пасва на нашето време,макар,че изобразява друго такова!Огромни маси от еднакви човешки същества,наредени в редица се движат към месомелачката и мълчаливо падат в нея...и се смилат!Както ни подреждат и смилат сега!!!Спомнете си и финалът на клипа,когато зомбитата се събуждат,изкрещяват и събарят света край тях -ТОВА ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ,ПРЕДИ ДА НИ СМЕЛЯТ!
94
5
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Зомбитата заслужават напълно да бъдат локдаунати!
93
4
 
40
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
Свидетели на Ковид от последния ден - най-новата световна секта!
92
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излизайте на улицата и да слагаме край на тази "цивилизация"
91
10
 
25
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Ми то това е целта на всичко, което се прави! Още ли не сте го разбрали. Следват граждански размирици, хаос и тепърва трупове.... всичко е планирано!
90
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Няма вирус, това е грип" Ами то грипа е вирус.