113 ден на протест: Студенти блокираха кръстовището пред Ректората

Исканията им като на "Отровното трио" - оставка на правителство и главния прокурор
165
113 ден на протест: Студенти блокираха кръстовището пред Ректората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 113-ия ден на протестите срещу правителството група студенти блокираха кръстовището пред Ректората на СУ и настояват за незабавна оставка на Министерския ъсъвет и на главния прокурор.

Организаторите бяха от Юридическия факултет, които са подкрепени от колегите си от УНСС и Техническия университет. Те настояват за незабавните оставки на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

Движението на кръстовището при университета беше блокирано.

"Вчера г-н министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал особено ласкателно за нас - младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е позор, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 млрд. лева увеличение в заплатите на държавни чиновници. На базата на какво? Каква реформа се извърши, за да може те да работят по-добре? Показаха за пореден път своята некадърност, некомпетентност, нецелесъобразност в разходването на публичните средства.  Затова ние сме тук вече над 100 дни и протестираме - за да свалим това правителство и този модел, за да можем да изградим едно по-добро бъдеще", коментира протестиращ пре БНР.

Междувременно започна и протестът, организиран от "Отровното трио".

Към 19,30 ч. студентите вдигнаха блокадата пред Ректората, но движението беше блокирано от шествието на "Отровното трио".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: протестстуденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че Борисов фалшифицира изборите с над милион фалшиви избиратели мъртви души, е най-голямото му престъпление срещу Конституцията и държавността на Република България! Това, че Борисов си пълни чекмеджето с пачки и кюлчета , е най голямото му престъпление срещу българският данъкоплатец! Това, че Борисов не довърши нито една обещана реформа в България, е най-голямото му престъпление срещу членовете и симпатизантите на ГЕРБ! Но най-голямото престъпление на Борисов пред Бог е, че наложи като норма на българите ЛЪЖАТА, КРАЖБАТА и ПРОСТАЩИНАТА! "Наградата" е Ковид-19! За всички в България! Зако
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Окупаторите вън!Ами една шепа народ сме, осведоми ни кои са тези принципни хора, които ще ни поведат към светлото бъдеще :) Не харесвам Бойко, така че с интерес очаквам отговора ти.
64
22
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Борисов със своята безпардонна простотия , отдаване на чест на евролидери , подмазване във всички форми и т.н. ,носи огромни негативи за България!Няма защо да се питаме къде изчезнаха чуждите инвестиции и защо!Тоталната корупция в страната не се "бори" , а се управлява от Борисов!Позор и срам !
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, недей да съжаляваш. И такива като тебе трябва да има. Хубаво ,че не сте мнозинство..;) Затова ние тъпите ще си избираме правителството, щото сме повече, а вие умните ще тряба да живеете с нашия избор.. к'во да правиш.. съдба! Айде , със здраве!
62
15
 
0
 
! Отговори
Таен разговор Ленгли преди 3 години
Момчета как да попълним бюджетите едни програмки от нашите? Лесно COS както винаги ще ги откраднем, ама откъде? От една страна от източна Европа. Ще създадем условия да убием 1,5 милиона души, които ще освободят натрупаното през последните 45 години социална държава и ще го купим на безценица, мое да пооткрадне и от образованието им публичното, силно беше, ама ще минат без него. Имаме и едно наше момче - последното от третия райх, всичко ще им направи той, той сам иска, а пък и като ни усетят...
61
5
 
2
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
До 66:Отчетлив елит има, нацията не го вижда, защото не е популистки, а принципно десен, което не се харесва на социалистическите маси!
60
10
 
2
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
До 65:Не съм демократ, съжалявам - вярата в мъдростта на неграмотните маси никак не я изповядвам, а твоят речник не е точно на човек от столицата, а? Комунистите на ГЕРБ!
59
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Окупаторите вън! 63Протестите се подкрепят от мнозинството българи, проблема е, че го няма този отчетлив елит, който да е като алтернатива :) Ако имаше алтернатива, Бойко отдавна щеше да си ходи, но явно никой няма топките да се представи като отчетлив пред нацията :))
58
2
 
9
 
! Отговори
До Окупатора по-долу преди 3 години
Абе... елитния, по твоята логика правителствата трябва да се избират от малцинство. Не се ли чуваш кви ги блещиш, умник!
57
12
 
1
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
Това правителство въобще не е легитимно, както почти всяко друго след Преврата от 1944 година - то разчита на репресии, манипулации и най-вече на зависимите и необразованите - не е сериозно да се управлява без предприемчивите българи.Пиночет ни трябва!
56
13
 
2
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
Няма нужда "цяла България" да вика - на никого не трябва да му пука за калинките на ГЕРБ и за гласоподаватели им от махалата, важно е някакъв отчетлив елит на нацията да се формира и да управлява - толкова!
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Окупаторите вън!Добре, окупаторите ще ги изгоните ли 20 човека ? Този качествен материал с знаменца ли ще ги изгони ? Само питам :)
54
4
 
9
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
До 56:Кое е по-вероятно, тълпата да е проста, сиреч ти да си просто редом с цялата пасмина калинки, или малцинството да е просто - кои са повече, Нобеловите лауреати или такива като теб? Не ставай смешен, комунисте!
53
3
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Велик протест:):)П):):)100 човека:):):)
52
16
 
2
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
Нормално е да са малък брой студенти, качественият материал винаги е по-малко.Борисов е неграмотен провинциалисти, по-зле е от онзи другия дори.
51
4
 
18
 
! Отговори
До 50 /6 преди 3 години
"Цяла България" , ти коя България визираш, тая дето е в минералните ти видения ,А?! Я не обождайдай и не принизява до нивото си милионите нормални, трудещи се българи ,които игнорират и се дистанцират от безполезните търтеи на тия жалки манифестации. Ние народът ще решаваме кой и как да ни управлява на редовните избори до година.
50
3
 
20
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
Ти нормален ли си бе ,приятелю? "Цяла България", вика? Вече не знам смешни ли стееее , жалки ли стеее, ненормални ли сте? Като си с тях, *** ги подкрепи! 20 човека на кръст ,не са Цяла България, дрюгарю..
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6После кой, най лесно е да изриташ някого, после кого ще поканиш да наглее :) Ако имате предвид БСП, те се държат като пубертети, не виждам нищо зряло в тях, Слави е нямам коментар, той си живее в собствения свят за други не се сещам :))
48
33
 
4
 
! Отговори
6 преди 3 години
Всички други форми вече са изчерпани ! Остават само и единствено решителните масови протести и блокиране на държавните учреждения !От нищо друго не разбират тези наглеци .Действайте смело и до победен край ! С вас сме цяла България !
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да ме обвините че съм гербераски ***, верно е че сайта е мантра за такива :) Кажете кой да ни управлява, избор голям сигурно, то е ясно че сегашното управление не струва, но посочете кой :))