Главното мюфтийство с остра позиция срещу "Шарли ебдо"

Макрон бил тръгнал към неофашистки начин на водене на политика
29 окт 2020 09:20, Александър Попов
84
Главното мюфтийство с остра позиция срещу "Шарли ебдо"
Снимка: БГНЕС

Главното мюфтийство в България излезе с остра и осъдителна декларация по повод последните публикации на френското списание "Шарли ебдо".

"Корицата на последният брой на списание "Шарли ебдо" удари дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на незачитането на човешките права и достойнство с този дързък опит на провокация. Свидетели сме на всичко това благодарение на окуражителните постъпки на президента Макрон, който е тръгнал по стъпките на неофашисткия начин на водене на политика и реторика.

Още по темата
Остро порицаваме това сатанинско списание, което антагонизира нашия свят и пречист пратеник Мухаммед (с.а.с). Мюсюлманско изповедание в България заявява своята категорична позиция против всяка проява на посегателство на религията, нейните светини и човешкото достойнствo.

След оскверняването на пратеника Мухаммед (с.а.с) с публикуваните карикатури, този път списание "Шарли ебдо" e взел на прицел и президента на Република Турция господин Реджеп Таййип Ердоган. Мюсюлманско изповедание в Република България остро осъжда този отвратителен опит за разпространение на расизъм и омраза. Така наречените карикатури са гнусни и лишени от чувство за човешко благоприличие и хуманизъм. Това е гавра с личността и достойнството на хората.

Мюсюлманско изповедание още веднъж подчертава, че свободата на словото и на печата трябва да бъдат в рамките на човешката етика и отговорност, да не погазва правата и свободите и да не накърнява другите. Ние следва да сме чувствителни към темите, които остро погазват личността, защото това е в основата на толерантността и доброто съжителство между различните в едно общество".  


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
3
 
! Отговори
Сатана преди 6 месеца
Главния мюфтия май ще бъде застрелян скоро време...
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
PeзaHиme цеви нещо се размърдаха.
69
0
 
9
 
! Отговори
Мюфтийството преди 6 месеца
Вашето мнение не ни интересува, ходете си в Турция.
Не се изказвайте от наше име.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Слуги на Ердоган.
Българските мюсюлмани искат да са българи или да са турци?
Ако искат да са турци, моля да си ходят в Турция.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 56

Двама от тримата виновни бяха агенти на ДС.
Това да се каже!
66
1
 
3
 
! Отговори
Как да уважаваш преди 6 месеца
Вярата на хората, които са убедени, че земята е плоска и корановирусът не съществува.
65
7
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 месеца
Вярата на хората трябва да се уважава. Има хора които за псувня трепят. Свободата на словото си има граници.
Вярно е че западната цивилизация е издигнала в култ материалното добруване и от нищо друго не се интересува, но на изток нещата са по-различни и никой няма право да се подиграва с това.
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма друга религия на тази планета , настояща , коята да изисква да убиваш в името на господ. Малка е разликата между религията на ацтеките и тази на педи гри пал мехмедчо.
63
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Все пак ислямът е много демократична религия. Основател и е един педофил . Оженил се за непълнолетна девойка. Бил е много морален, а харема му пълен с жени роби, точно роби и еврейки роби. Мохамед лично е заповядвал военни походи и лично е рязал глави. Той е личния пример за ревностния мюсюлманин и Ердоган. В корана се призовава за джихад и убийства над неверниците. Много хубава религия , невероятно толерантна. Било пишело ако убиеш един убиваш все едно вдички. Да ама също така пише и да убиваш
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Макрон обяви война на радикалния ислям. Ислямът обяви война на Макрон, а радикалния ислям се е покрил. Пита се в задачата ислямът има ли две разновидности или всичкия да го броим за един . Ако няма разлика между радикалния ислям и този демократичния на Ердоган , то тогава защо въобще слушаме мюфтийството , с терористи не се преговаря , а Ердоган е Осама . Разлика на чист български йок. Айде всяка жаба да си знае гьола. Така като хората не са равни и никога не са били,така и религиите не са равни
61
1
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 6 месеца
Хм, едное главното мюфтийство в България да защитава ислямските ценности, съвсем другор това мюфтийство да защита ердоган - веднага се разбира на кого служат, не че не ни еясно - Петата колона !!!
Обаче ми се струва, че това списание пак ще търсят журналисти за заемане на освободените места, пак някой чалмалия ще ги освободи с АК-47 !!!
60
2
 
16
 
! Отговори
х преди 6 месеца
Как браните бащицата...
Ясно си проличава на коя държава бранят интересите. По никакъв начин образоването им в Турски религиозни заведения не помага в наличието на капка принадлежност към България.
59
2
 
14
 
! Отговори
до главното мюфтийст преди 6 месеца
я тихо там!
58
2
 
15
 
! Отговори
До 58 преди 6 месеца
Я по-добре се скрии там,откъдето си излязъл.
57
8
 
3
 
! Отговори
Християните преди 6 месеца
са от Марс, мюсюлманите - от Венера. Все извънземни.
56
4
 
22
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 6 месеца
Тоя ако има възможност и свир.а на Ердоган ще направи за да се подмаже! Иначе си говорим за Алах ....и духовни цености - ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО КАТО ТОЯ!
55
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За гара Буново какво ще каже мюфтийството?
54
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Султан Ердоган живее в средните векове и си мечтае за нова османска империя с претенции към земите на съседни страни.Този човек е позор за цивилизацията и няма място в ЕС,за където се е запътил.
53
3
 
23
 
! Отговори
браво боклуци преди 6 месеца
Защитете турския си господар. Иначе няма пари.
Последователи на пречистия ви пратеник режат глави. Да вие хрумнало да излезете с някоя декларацийка?
52
2
 
24
 
! Отговори
СЪДНИКЪТ преди 6 месеца
Когато колеха мисюлмани и християни и когато Ердоган изнсяше оръжие за Ислямска държава мълчаха като*** сега обаче като женгнато самочувствието на Ердоганчо веднага - КАКВА РЕЛИГИЯ СТЕ ВИЕ щом заемата политически въпроси и се опитвате да станете гленици на власта ??????????