Пет сигурни партии в следващото НС, Слави се нарежда трети

Българите нямат доверие на институциите, в съда е най-ниско
329
Пет сигурни партии в следващото НС, Слави се нарежда трети
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако парламентарните избори бяха днес за ГЕРБ биха гласували 27,1% от българските граждани, за БСП–26,3%, за „Има такъв народ“ –18,6%, за ДПС–8,3%, за Обединение „Демократична България“ –7,6% и за „Изправи се. БГ“ –3.9%. Това показват данните от социологическо проучване, проведено през октомври, на Институт „Рего“

Това означава, че в следващия парламент ще има пет сигурни политичеки субекта - ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“, ДПС и Обединение „Демократична България“.

Още по темата

20,3% от участвалите в проучването обаче декларират, че все още не са решили коя политическа сила да подкрепят.

Този висок процент предполага, че може да се стигне до съществени размествания в прогнозираните позиции.

Двете водещи интриги, които следват от данните са за първото и четвърто място.

ГЕРБ и БСП практически са с изравнени позиции и социологически паритет.

Сходна е ситуацията между ДПС и Демократична България, които си оспорват четвъртото място.„Има такъв народ“ на Слави Трифонов среща сериозни симпатии, но все още е нов и непознат като политически проект, който се свързва единствено с лидера му и медийната му кариера. В този смисъл на партията липсва политическа легитимност.

Все още несъздадения проект на Мая Манолова гравитира около 4%, но е далеч от каквато и да е устойчива прогноза за сигурно попадане в следващия парламент.

Обединените патриоти и „Воля“ много трудно биха се доближили до изборната бариера.

„Атака“ и „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов остават под 1%.

Данните показват отчетливо ниско доверие на българските граждани към мнозинството институции.

Нито една не успява да събере повече от половината доверие на избирателите.

Пълно и голямо доверие в съд, прокуратура, парламент, правителство и президент имат съответно едва 8,1%, 9,7%, 9,8%, 15%и 31.1% от изследваните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма такава чалгия.... гюбеци, маанета, мис бикини - монокини, ръч так ръч так. що учиндолската мумия от ходещите мъртъвци ще влази в управлението значи вече копаем дъното. то не беха тикви, командири, биещи у лево украинци, крадливи деденца комарджии.... вервайте им а те зад кулисите си цъкат белотче. кой спонсорира тауавизийката на онзи наркоман славчо. вижте му сурата само....
247
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще бъде Герб срещу руския окупатор! Няма нито една българска партия да помага на Герб.
246
2
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Тия не разбраха ,че от тук нататък всички избори хиляди години ще ги печели с 50% 100% партията на безпартийните като се създаде никакви чалгари, комунисти,костовисти,прокопиевисти и тнт няма да видят власт
245
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгара се появи с пртекцията на мутри, рекетьори и партиини пари. Лично негово няма нищо. Всичо е на мафията и партията.
244
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за политик е чалгар. Той няма име в ЕС, няма и сериозна фасада за ЕС. Кои ще гласуват за него, огледайте ги, раьгваряйте ще се изненада те , че са без знания за политика , финанси, вътрешно и външно отношение към света
243
1
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 256: А ти защо реши, че Слави ще е премиер? Първо, той самият няма да иска, и второ, партията му няма да бъде в позиция да наложи свой премиер. Той, най-вероятно ще стои отстрани и ще дава акъл какво трябва да се прави и какво не. И след като завърши обръщението си, оркестърът ще свири "туш".Но край него хора с амбиции да са министри сигурно ще се намерят.
242
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези Рего не съм ги чувал дори, но ме съмнява ГЕРБ да води. По скоро прилича на една от типичните им лъжи.
241
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв премиер ще ви е Слави като е с патерици?Не знам как толкова болен човек се надявате да оправи България?!Той себе си не може да оправи.Цял живот си остана като стар ерген, щото е с чепат характер и дори в екипа си е диктатор.Не ви разбирам празните надежди да ви оправи човек, който е една от най-големите мутри от времето на баща ми.Сега пари няма-пуснал по 78ст абонамент за телевизията си в Ютюб.Той е не само болен физически.Психически е нестабилен.Сценаристите му също са много крайни.
240
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лъжете. Това е стъкмистика. Първо няма такава партия на Слави.Той дори логото открадна от "Властелинът на пръстените".Той открадна и една ФБ група за сутиени.Фейсбук група с името Tradebook с около 50 000 души вече е станала политическа партия, за сведение на членовете и.ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД продава сутиени чашка D и E- топ качество. Не, това не е шега! Второ няма как от сега да давате прогнози за БСП.Много от лектората се оттеглят поради вътрешни войни.Сега не вярвате.Ще видите напролет
239
2
 
7
 
! Отговори
69 преди 3 години
два яки концерта и ще е първи:)
238
1
 
7
 
! Отговори
НИЕ СМЕ НАРОДЯ! преди 3 години
Трябва да се разследват и избият всички виновни за прехода и проблемите с него!КАЗАХМЕ!
237
4
 
7
 
! Отговори
Кой с кого? преди 3 години
До Генади: "Бойко като ги привика да им каже 2-3 приказки и всеки ще иска да се коалира с него" Дали? Един и същ номер два пъти не минава. Който всднъж се е коалирал с ГЕРБ след това е отишъл в небитието. Като започнем от Яне Янев, минем през пишман-реформаторите и стигнем до днешните "патриоти".Веднъж, след първия му мандат, Бойко го докараха пак на власт "младите и красивите". Сега кой ще тръгне да го спасява? Май вече няма желаещи.
236
2
 
4
 
! Отговори
питам преди 3 години
Не разбрах пАтреотите и Моля (воля) влизат ли евентуално в бъдещ парламент?
235
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгапартия "Тука има, тука нема такъв народ и държава" обещава чалга на корем, чалга на гладно по 3 пъти дневно.
234
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проучването е проведено от "институт Рего"???По поръчка на.....??Ясно,Славуца ти ли си уе?
233
4
 
5
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
На незнаещия що е данък Учиндолски офф-шорен "демократ" %-те са доста завишени. Умишлено. Огледайте се и ми кажете колко от кючекчиите, които познавате, ще се затичат да гласуват? Като прибавим, че много от тях са в Софе и в др. по-големи градове с неоправени адресни регистрации, картината съвсем изтънява. Това е 4-рвена пропаганда. От безсилие пред очертаващата се победа на ГЕРБ.
232
2
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До Зозо.......Грешиш .....не много ! ...ГЕРБ - 1 000 000 + х ЩАСТЛИВИ ПЕНСИОНЕРИ ( нямаш преще видим !дстава .какво значи на пенсионер със 250-350 -450 лв пенсия. да му я вдигнеш със 100 лв ) ......." ТВЪРДОТО " ядра на БСП (който си плащат чл. внос ) ги видяхме при гласуването за Нинова - 80 000 + ....не стигат и за 4 %...но + роднини + комший ...ще ги докарат до 250 -300 хил. ...ДПС = 300 000 ....ОП имат ТВЪРДО ЯДРО = 250 хил....ДБ взимат ИЗГУБЕНИТЕ при разп. на РБ = 300 000 ....
231
1
 
6
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Каквото и да си мислите, с меки китки няма да стане.
230
9
 
9
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
До ДогодинаА най-сигурното е, че след президентските избори догодина Гешев ще стъпи на врата на Радев, след това съд и ще имаме първият български президент затворник, в съседна килия с Божков и Цветан Василев!
229
3
 
2
 
! Отговори
Генади преди 3 години
До ТикволандияНапротив, Бойко като ги привика да им каже 2-3 приказки и всеки ще иска да се коалира с него, както е било и досега през годините :) Политическо самоубийство ще бъде новите да се коалират с БСП и ДПС.