Вместо на празник, на протест: Полицаите искат повече пари

Униформените настояват за увеличение на заплати като за първа линия
Обновена: 8 ное 2020 16:49 | 8 ное 2020 16:48, Веселина Йорданова
117

Навръх професионалния си празник служители на МВР от цялата страна излязоха на национален протест.

Поводът за тяхното недоволство е постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в много администрации в страната, сред които обаче не е системата на МВР.

Полицаите настояват за 30-процентно увеличение на заплатите им, както и на останалите на първа линия в условията на пандемия, предаде Bulgaria ON AIR.

До общонационално недоволство се стигна след поредица от протести в няколко града на страната и преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството, които обаче не доведоха до резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: протестМВРзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***...zatui li Boichoto stoi otvanka na pervaza do pironite :)...te tam oblite policai ne moat da go fanat...:)
91
0
 
2
 
! Отговори
До 101 Анонимен преди 3 години
Казал съм че средно в МВР служител при Бюджет2020 в размер на 1милиард 531милиона трябва получава 3000лева. Това значи че в МВР има хора които получават много високи заплати и трябва да се направи проверка и на верно коригиране на щатното разписание.МВР получава повече за заплати отколкото целия Бюджет на МО които е 1милиард и 500милиона при наличие на самолети,танкове..Един боен час на самолет е 30хил. лева а един генерал получава заплата 2хил.Бойко стига ви хрантути не сте по ценни от Армията
90
2
 
5
 
! Отговори
Истина преди 3 години
1. Първо те не са полицаи а МИЛИЦИОНЕРИ 2. Единствено и само правят КОНСТАТАЦИИ. 3. Най много пари от бюджета се отпускат за МВР. ((спрямо другите министерства) 4. Те създават проблемите и после уж ги решават. 5.Правят своеволия и нарушават законите на България ЕЖЕМИНУТНО. И още много лошотии могат да се изброява
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 70 Полицай ДАЛИ ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ СА ОКОЛО 3000ЛВ- МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ В ДВ БР 3 ОТ 10.1.2020Г- ПОЖАРНИКАР/ПОЛИЦАЙ- 966ЛВ.
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Chujbina- НСИ- 2019 Г- 7 006 577 ЧОВЕКА СА ПОСЕТИЛИ ЕС С ЦЕЛ ЕКСКУРЗИЯ- ТОВА ЛИ СА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ...
87
1
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Ъррр. Оч.цаЕ, такива като теб определено трябва да взимат по 650 лв. заплата. Няма как *** като теб да иска повече
86
3
 
1
 
! Отговори
Манол полицаят преди 3 години
Айде стига всички сте ревали как полицаите ви бият,тия дето са пострадали са мишоци дето са им дали пари за провокация! Другото което тука и да си чешите езиците нищо не може да направите,нищо не зависи от вас...За това със здраве яжте си трушията и си пийте ракията и обвинявайте полицай,доктори, учители... Истината е,че в България са останали само мрънкащи неудачници и крадци!!!
85
1
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
И тези пари, които ви дават, са ви много. Да бяхте мислили преди да биете пак хората пред министерския съвет, или скрити зад колоните.Извинявам се на 2-та процента полицаи, които става нещо от тях.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич, ама хич не ми дреме за биячите!!!
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преоринтерайте се тогава като не ви е на нивото, бездарници.
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако намалите персонала с 30 поцента, е ти го повишението.хрантутници, секи дет се не знае какво да прави в живота си , в МВР академията, на 45 пенсийка и всичките облаги.А резултати - битова престъпност, катастрофи, цертви по пътищата , при тях НЯМА мърдане
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за несвършена работа защо не им намаляват заплатите.Например: Пребили някой дядо на село - оп минус 1%И който не му харесва - на картофите с мотиката.
80
2
 
16
 
! Отговори
Ъррр. Оч.ца преди 3 години
Гонене защото не вършат никаква работа просто. консуматори на обществото. Дебели *** неграмотни корумпирани. Които ядат по 2килограма свинско на ден. Без да са заслужили. Взимат по 2хиляди лева. А хората се гарчат за 650лева.и хранят семейства.
79
0
 
13
 
! Отговори
Париж преди 3 години
Трябва намаление на състава с 70процента.няма от къде да идва парата. Те ще започнат да оправляват държавата имат собствени бизнеси. Ние ще ги правим милионери. Само ядът бургери и хотдоци и пият кока кола. И е се возят на по цял ден и горът гориво за 1милион.без да извършват някаква дейност. Занимават се с некви наркомани което е безумно. Няма нито един разследван полицаи за корупция.
78
1
 
22
 
! Отговори
Chujbina преди 3 години
Хората гладуват. Чудят се откаже да изкарат два лева. Нямат пари за хляб броят си стотинките. Световна криза пандемия. Тия борсуци искат пари на гърба на измъчените хора. Трябва цяла България да се вдигне на протест и да бъдат изгонени и обесени половината от тях. Наи голямата мафия в България престъпници.в цяла България има имотна мафия. Която отне живота на много семейства и добри и честни хора. Няма разследвания. Защото те участват в нея. Господари на ефира разкриват престъпления ало мафията.
77
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията има един от най-ниските рейтинги, сега хората ще ги намразят още повече поради тяхната алчност, съчетана с некадърност.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път когато млатят народа искат повишение и Боко им дава.А май трябва да се поразредят тези толупи. За 30 % увеличение на заплатите - 30% намаление на състава.
75
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
30% увеличение на заплати= 30% повече бой по всеки протестиращ данъкоплатец.Гладна мечка хоро не играе.
74
1
 
23
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
А защо не протестираха заедно с всички останали преди 2 месеца? Тогава биха хората с боксове и спрейове, сега протестират. Щото са страшно работни, трябва да им увеличат заплатите. Нещастници.
73
2
 
9
 
! Отговори
До 70 Полицай преди 3 години
За грамотните не е трудно в сайта на МФ да се види Бюджет 2020. Бюджет за МВР 1милиард и 700 милиона от които 1 милиард 531 милиона за заплати.Според 70Полицай в МВР служат 48 хиляди т.е годишно за заплати на 1 служещ в МВР 32 хиляди лева т.е. средно по 3000лв. заплата.Мин. на отбраната с малко по малък състав има Бюджета за Персонал 1 милиард при общ Бюджет 1милиард и 500 млн. и това при персонал с висока подготовка в ВУ,ВАкадемии,Сержантски колежи и.. а в МВР повечето взети от улицата без п-ка

Спонсорирани публикации