Здравната ни система се справя, но обществото се провали

Няма хаос, а високо напрежение, каза шефът на БЛС
9 ное 2020 09:28, Ния Христова
75
Здравната ни система се справя, но обществото се провали
Снимка: БГНЕС
"През пролетта заявихме, че ще се стигне до момент, в който системата няма да може да поема пациенти. В момента в здравеопазването няма хаос, а високо напрежение. Има отделни лични трагедии – искаш да се лекуваш, но не можеш. Това се случваше и в други държави, много по-развити от нас." Това каза в ефира на Нова ТВ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
 
Д-р Маджаров е на мнение, че не бива у лекарите да се създава усещането, че носят вина.
Още по темата
 
"За мен системата се справя, но обществото се провали. То трябваше да разбере, че ние няма да можем да помогнем на всеки, който има нужда да влезе в болница", обясни още председателят на БЛС.
 
Той смята, че ще се стига до върнати пациенти.
 
"Пандемията е като вълна, която ни залива. Ясно е, че ще има такива случаи. Всеки ден се боря с това да намирам места за болни. Те обаче няма къде да бъдат приети", посочи д-р Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БибоТи кьорав ли си?Навън 90% са без маски.Внимавай да не се наакаш, че пак ще обвиниш че е заради нас.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лични наблюденияТова , което виждаш по улиците е това, което ти искаш да видиш. Кръчмите са пълни, в Сф - Витошка, Солунска, Графа - насядали на маси отвън - наливат се с бира, хвърлят се по вратовете си щом се видят. Да после на път за вкъщи или работа носят маска. Е и ?
65
1
 
2
 
! Отговори
Лични наблюдения преди 3 години
Защо пак се напада народа? Аз когато изляза по улиците непрекъснато виждам хора с маски спазващи дистанция, но същите тия хора когато отидат в някое болнично заведение със сериозен проблем от там ги връщат с някакво оправдание. Следователно тези хора си казват, че щом в болниците няма да ги обслужват защо да спазват мерките.
64
4
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
ами са обществото ( част от него ) си иска работещи чалготеки , фризьорски салони , фитнеси , молове ,да ходят на мачове , да не спазват дистанция , да не носят маски ...... ! какво трябва да направят правителството , лекарите , министрите ? мерките ги има , никой не ги спазва , но който се зарази обвинява правителството . за кво общество говорим ? трябва да говорим за стадо !
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** къде се скри бе? Успя ли да зарази и малкото останали здрави военни на празника?
62
3
 
10
 
! Отговори
до Иван Маджаров преди 3 години
Като не можете да помогнете на всеки, който има нужда да влезе в болница, ни върнете здравните осигуровки за 10 години назад, т,ъпако!!!!! Какво е значението на думата "осигуровка", осигурено е КОЕ? Обществото ви е виновно сега, все някой ви е крив, тройкаджия корумпиран!!!
61
3
 
5
 
! Отговори
555 до 666 преди 3 години
Явно ефектът на Дънинг-Крюгер , трябва" компетентно" да се допълни от 666 . Щом си запознат с тази теория , може би осъзнаваш , че не демонстрирам илюзорно превъзходство с компетентно мнение по поставения въпрос , а просто се доверявам на високо професионални изказвания на доказани медици като проф. Мутафчийски например , които за жалост бяха хулени жестоко по форумите . Според теб когато пътуваме в самолет не трябва да се се доверяваме на професионалиста - пилот и мн. др. подобни случаи .
60
6
 
7
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
Пак Се ИЗКАЗВАШ НЕПОДГОТВЕ. ИЗЛЕЗ НА ВЪН ВИЖ ТЪПИТЕ ХОРА. ВСИЧКИ(75%СА СЪС МАСКИ) А ПО МАГАЗИНИ 100% СА СЪС МАСКИ. БОШЕНСТВОТО ОТ "ТЪПИТЕ" ХОРА СПАЗВАТ МЕРКИТЕ. А ДРУГИТЕ ГЛЕДАТ ОТ"УМНИЯТ ВИ ВОЖД" КАК СИ СЛАГА МАСКА НА ЧЕЛО ПОД НОСА И ВЗИМАТ ПРИМЕР. ЧУЖДИ ПАРИ ВСЕКИ"УМЕН" МОЖЕ ДА РАЗДАВА.... АЙДЕ ЧАО, ЧЕ ЗАРАДИ ВАС "УМНИТЕ" ВСЕ МЕ ТРИЯТ.
59
4
 
4
 
! Отговори
ananio преди 3 години
Така е ! Българите сме безотговорни.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:-)))) kakvo ot tova...nali Cvetan Cvetanov i bulkata mu ot tainite slujbi na mvr si patuvat happy nagore nadole s luks lifta u doma si s bibleiskite nadpisi ot bibleiski prikazki i si pluvat v evro, dolari, liri...:-)))
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много точно заглавие.И още по-точно : " Здравната система се справя въпреки безхаберното общество"
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Докторе навсякъде"обществото"е едно стадо овце,от власт имащите зависи как то ще се държи в дадена ситуация! Така че тая песен любовна където се опитваш да я припяваш и да вменяваш вина хората да вземеш да я забравиш!Относно здравната ни система,ами тя отдавна е на колене,просто тая гад ще извади на показ всички нейни недостатъци,така че забрави това"справяне"и Престанете с това навеждане пред"вожда"време е нещата да се назовават с истинските им имена!
55
3
 
3
 
! Отговори
666 преди 3 години
И как преценихте, 30% не спазват мерки? Хора, започвайте да се самоанализирате, защото с писанията си ставате смешни! Човек вижда само това, което иска и проектира себе си върху другите. Странно нали? Сега разбрахте ли колко са жалки писанията ви? 555 не е прав!
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя за затвора. Не вярвам на лекари в костюми.
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде точно здравната система се справя? В нашата болница има 20 места за ковид болни, а ги обслужват само три мед. сестри и то по телефона, щото въпросните сестри ги е страх да влязат вътре. Доктор няма. Справяне ли е това , че като влезеш в кабинета личния даже и кръвното не ще да ти измери от страх да не се зарази. Лекарите ти правят забележки, че не си си сложил маската както трябва, а те самите се разхождат без такава, а имат пет пъти повече контакти с хора от теб самия.
52
1
 
7
 
! Отговори
Този провал бе преди 3 години
предизвикан от медиите.Гонещи читателски/зрителски интерес,те даваха гласности на най-невероятни конспиративни теории,лансирани от търсещи реклама наимената си ***,оспорващи научните тези на по-компетентни от тях хора иинституции.Не е цензура да спираш вредни за хората и обществото твърдения,напротив,жизнено важно е.Но нашите медии с удоволствие даваха трибуна намангъровци и така объркваха и заблуждаваха хората,а те като не знаят кое е вярно,няма как да се справят с проблемите.
51
4
 
5
 
! Отговори
666 преди 3 години
Хей, 555. Ти ка установи, че не си ***? Написаното от теб значи едно: Дънинг-Крюгер. И си затънал яко!Обществото не се провали. Провали се правителството. Отпуснаха милиарди. Имаха 8 месеца и цари хаос! Да ме извинява този човек, но случаите не са нито един, нито два. Вълната още е далеч от достигането на пика си. Всеки, който се занимава със статистика и следи развитието на разпространението на болесги знае, че определена част от обществото трябва да се срещне с вируса за да намалее мощта.
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по некадърн и про ст от Бойко Методиев борисов докара държавата до последно място в Европа, след Албания и БИХ по заплата. Румъния увеличи пенсиите с 40% от 1 септември, а тук дадоха увеличение само на тарикатите и тези които въобще не са се осигурявал!Ремонт на ремонта по 5 пъти за пет години правят и ремонтират едно и също място за да усвоят парите без полза за обществото! Провал.
49
3
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Да, справка Корнелия Нинова и присъдружни!Когато трябва да вземат отношение отричат изобщо даима пандемия, но когато болеста стигне до тях искат, настояват за ВИП лечение!
48
9
 
9
 
! Отговори
555 преди 3 години
Абсолютно прав е човека - нашето общество е пълно с *** , ***-ли и всякаква твар безмозъчна , която няма капка съвест и не спазва елементарни мерки за безопасност и все някой им е виновен , я правителство , я лекари , я Борисов. Не сме народ а мър--ш-а е казал Славейков . Срам ме е , че живея сред такива хора .