Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!

Президентът заяви, че пред нас отново стоят задачите от 1989 г.
416
Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отбеляза датата 10 ноември с думите, че надеждите за справедливо общество и за социална България не са били материализирани.

Извървяхме дълъг път, който отведе Родината в обединена Европа, но разпиляхме огромна част от човешките си ресурси. Разочарованията разколебаха вярата на обществото в собствените му възможности да постига високи цели.

Три десетилетия след началото на прехода корупцията замени идеологията, а законът все повече се отдалечава от морала. Пропастта между бедни и богати расте. Пред нас отново стоят трите исторически задачи от 1989 г.: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори. Автокрацията и нейните задкулисни партньори върнаха обществото в началната точка на прехода, смята Радев.

Той отбелязва, че през всичките тези години трудът и талантът на българите бавно и трудно променяха страната.

Време е трудолюбивите и даровити българи да получат простор, за да сбъдват мечтите си. Да спрем да прокуждаме докторите и медицинските сестри зад граница, а болните да разчитат на подаяния. Да съберем отново семействата, които днес търсят препитание в чужбина. България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи. Братството на почтените хора, които всеки ден отстояват принципите си, тази година си даде среща и надигна глас на площадите. Лозунгът "Мутри, вън" вещае края на узурпаторите на прехода, посочва президентът.

Радев уверява - "винаги ще бъда редом с вас в борбата за връщане на справедливостта в обществото, на закона в държавата, на държавата на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ, НЕ СИ ТИ МОЯ ПАСТОР! НЕ СИ ТИ МОЯ ПРЕЗИДЕНТ.ТИ СИ ВЕЧЕ НИКОЙ. НЕ МОЖЕШ ДА ИЗЛЪЖЕШ ХОРАТА.НИЩО НЕ СТОИ ПРЕД ТЕБ. ПРЕД ТЕБ Е ЕДНА БЕЗДНА САМО. НЯМАШ ШАНС ДА ФАЛИРАШ БЪЛГАРИЯ. НЯМА КОЙ ДА ТИ ПОЗВОЛИ. НАРОДА ПОМНИ ГЛАДНАТА ЛУКАНОВА ЗИМА. НИКАКВИ ЗАДАЧИ НЯМАШ.ТВОЯТА ЗАДАЧА Е ДА СЕ СКРИЕШ НЯКЪДЕ В НЯКОЙ БУНКЕР И ДА НЕ ТЕ ВИЖДАМЕ ПОВЕЧЕ.СРАМ И ПОЗОР СИ.НЕ ЗНАМ КАРБОВСКИ КАКВИ МАНЕКЕНКИ ТИ Е ВОДИЛ, НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ДРАМИ. ТИ КАТО ПОЛИТИК НЕ СТАВАШ. ХОДИ СИ КАРАЙ САМОЛЕТА!ЗА ПРЕДИЗЕНТ НЕ СТАВАШ
324
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП създаде банковите пирамиди. Луканов отвори първата банка с кредит от БНБ.След това отвори втора банка с кредит от първата и така се започна пирамидата от фалити.Те създадоха и кредитните милионери.БСП са кредитните милионери от онези години.Тогава бях студент.С Милен Цветков и останалите киснехме ежедневно на протестите.Ние искахме свобода.Искахме промяна.Получихме ПОДМЯНА.БСП раздаде куфарите с пари на най- верните от партията.Те са живи и не са върнали нито лев.Няма да ме излъжат НИКОГА !!
323
1
 
40
 
! Отговори
аз съм 338 преди 3 години
Развълнувах се само като видях образа на Радев и ме побиха тръпки. Извинявам се за неясното изречение в началото. Исках да напиша, че задачата на Луканов,Джуров и Младенов беше да направят преврат.Ние им помогнахме без дори да осъзнаваме към какво ни водят.А те ни заведоха към два фалита на България за първите 15 г. след 1989г.Луканов създаде банковите пирамиди.През 1996г го застреляха защото каза,че помни на кого е дал пари.БСП приватириза България.Ликвидираха всичко работещо.Сега РАДЕВ ВЪН!
322
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1989г. задачата на Луканов, Добри Джуров и Петър Младенов свалиха Живков с вътрешно партиен метеж.Вероятно това има предвид Радев като казва"че пред нас отново стоят задачите от 1989 г."Тогава БКП употребиха хората като ги подведоха и излъгаха, че ще има промяна.Милиони протестирахме.Бяхме студенти.Протеста беше от ЦУМ до.. Плиска и се шегувахме, че е от ЦУМ до Пазарджик.Вместо ПРОМЯНА те направиха ПОДМЯНА.БСП приватизира болниците.Преди това наряза работещи предприятия на скрап.БКП=БСП!
321
1
 
24
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
Като става дума за Гласът,се сещам за картината на Едвард Мунк - "Викът"Който я знае,ще намери много общо между издивелия персонаж от нея и кратуната от Дондуков 2...
320
1
 
28
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 3 години
НОВОТО е ......чакам изборите ( да не ме обвинят политически ) ......и ПОДХВАЩАМ ДЕСА !!!!! Тя избяга в САЩ ( при сина си СТРАХИЛ ) ....бяга от Р.Р....защото вижда . че много е закъсал ( НЕСПАСЯЕМ ). Ще й искам 10 години в Сливенският затвор ...за похарчени пари от ПОДКУПА за " ГРИПЕН " - без въоръжение ...за фусти и КЮЛОТИ от бутиците в Париж !!! НЯМА ПРОШКА.....НЯМА ДАВНОСТ...за крадците на НАРОДА !!!
319
1
 
21
 
! Отговори
Др. преди 3 години
Здравейте пенсии, троловете и всички останали! Защо вече не пишат за писиар тестовете на дР радеФ, а? И нали е наш чувек,от нашта, по точно от на нинова партията,човек на чалгаря и курбовски и може да говори всичко , но неговите хора,обкръжение, приятели и другари трябва да са над закона. Ясно ли е на всички? А? Ае ве
318
1
 
38
 
! Отговори
оакан до ушите преди 3 години
Експериментът пенсиониран фЪтмak да работи като президент се оказа неуспешен.Време е фЪтмaka да се преквалифицира на пазач на паркинг или охрана на банка. Ще може да си залепи снимки на бай Тошо и на Путин в кабинката и ще се успокои.
317
1
 
30
 
! Отговори
Grippen.se преди 3 години
Връщай милионите, *** Грипенов Галошев!Не свърши нищо със самальотите ни!!!
316
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо тоя не го канят никъде ...?!Къде избяга Деса?Какви момичета му води Карбовски на фиггуранта ?
315
1
 
24
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
"...КОРУПЦИЯТА , ЗАМЕНИ ИДЕОЛОГИЯТА..."..ТОЯ МАЙ ГОВОРИ ЗА ПОЗИТАНО-20 , БЕ....ХА,ХА,ХАХАААА...НАЛИ ТАМ СА "ВЕЛИКИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ" И ГДЕТО ПРОДАВАХА , ЗАВОДИ И ФАБРИКИ ЗА ПО 1$....??!АЛООООУ НИНОВА , ЧУВАШ ЛИ ....ХА,ХА,ХААААААААААААА....ДА НЕ ОГЛУША ОТ ВИРУСА??!
314
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев уверява - "винаги ще бъда редом с васоще няколко месеца и после Гешев ще те вкара в затвора !
313
1
 
36
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 3 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача ***. Отваряш ***, а от вътре изскача Путин...
312
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!Кви гласове пак ти говорят бе yшaнкo пocpaна!!
311
1
 
37
 
! Отговори
Неадекватен преди 3 години
Фигурант купен с дубайски дирхами.
310
18
 
3
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
"след началото на прехода корупцията замени идеологията" - много точно казано. Но от нас зависи това да се промени.
309
5
 
31
 
! Отговори
Мутрата преди 3 години
- Фигурант само го возят в суперлуксозен брониран мерцедес и се чуди кой доктор и кой министър на наплюва.Непрекъснатао насъсква протестърите да не спазват мерките срещу вирусаТой е най-голямата причина за разрастването на епидемията.
308
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКраят на крадците идва скоро!Дано си прав! Да не се окаже само че заменяме едни крадци с други - Герб с БСП = СЪЩОТО!
307
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
червен лайнометко е най-устатата фърчаща комунистическа гад.никой не може да понесе смръднята, която излиза от устата му.гнусните му приказки, успиват партийната гмеж.
306
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краят на крадците идва скоро !

Спонсорирани публикации