Още не сме достигнали пика на смъртност от COVID-19

Провалихме се като общество, каза математикът Петър Велков
11 ное 2020 11:58, Ния Христова
87
Още не сме достигнали пика на смъртност от COVID-19
Снимка: БГНЕС
"За съжаление последните данни за смъртността от COVID-19 не са моментен пик. Все още не сме достигнали пиковите стойности". Това каза в ефира на Нова ТВ Петър Велков, математик и експерт по управление на кризи.
 
"Данните са ретроспективни. Тези свързано със смъртността и с тежките случаи вървят съответно с 10-14 дни и 21 дни назад. Тоест в момента това, което имаме като тежки случаи е от седмицата около 20 октомври – тогава са се заразили тези хора", посочва експертът.
Още по темата
 
"Ние се провалихме като общество да спазваме мерките. Когато имаме голям процент хора, неспазващи мерките, много хора, които не вярват във вирус и неефективна система за проследяване и карантиниране – всички тези мерки водят до претоварване на здравната система", заяви математикът.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда от гражданска война. Говедата сами ще си измрат, затворени в хралупите си. С маска и ръкавици естествено.
67
4
 
6
 
! Отговори
АЛООООУ , КОРНИ... преди 3 години
КАК Е ЕЛЕКТОРАТА С "ЧЕРВЕНОТО И СТАДНО МИСЛЕНЕ".....ХА,ХА,ХАААААКАК Е "СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ" НА ЕЛЕКТОРАТА ...?!ШЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ДО МАРТ .....ДО ВЗИМАНЕТО НА ВЛАСТТА...ХА,ХА,ХАААААААААА??!
66
8
 
5
 
! Отговори
Дори преди 3 години
така нареченита естествена смърт изчезна някак от само себе си. Вече сто годишни хора умират не от старост, а от коронавирус.
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са ония безделници дето цяла есен викаха оставка.
64
2
 
2
 
! Отговори
От статистическа преди 3 години
гледна точка - категорично се омаловажава лечебния ефект от Совид 19. В наши дни всички смъртоносни болести магически изчезнаха. Вече се умира само от Ковид. Е това да го обяснят математически.
63
2
 
3
 
! Отговори
УДРИ , УЙНООО.... преди 3 години
УДРИ СИ ГЛАВАТА У СТЕНАТА .....ДОКТОРА ГО НЕМА ЗА ДА ГО НАТРЕПЕШ....УДРИ СИ ГЛАВАТА С "ЧЕРВЕНОТО МИСЛЕНЕ"---ТЯ И БЕЗ ТОВА НЕ ТИ ТРЕБВА..ХА,ХААА!ПАРТИЯТА , ТРИОТО , КОРНИ И КОСТИНБРОДСКАТА МАЯ ....ШЕ МИСЛЯТ ВМЕСТО НЕЯ!БЕЗ ГЛАВА ....ЩЕ СИ ПО-ДОБРЕ ,БЕ.....ХА,ХА,ХААААААААААА
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сита с обидите - в Германия, Англия, САЩ - цифрите са още по-страшни. И там ли обществото е проблема? Ама нали някой трябва да поеме вина за некадърността ви!
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде е контролът??? Най- много администрация и полицаи на глава в ЕС! Не съм видял в закрити помещения хора без маски! Всички са наплашени достатъчно. Ако има недисциплинирани, трябва да има и органи, които строго да санкционират. Трудно ли е?
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все някой им е виновен! Те цяло лято се чесаха по гениталиите, накрая плеснаха с ръце и обществото им виновно!
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите просто показаха колко си могат и какъв им е менталитетът. Самодисциплина - нула.Способност за оцеляване на свобода без някой да ги бие през пръстите - нула. Ценностна система "Здравето на бабите и дядовците или кръчми/свадби/балове" - нула. Истината боли, ама ето това сме ние като народ. За да сме богати и велики не ни е необходима нито повече площ (Швейцария е два пъти по-малка), нито повече население (Норвегия и Финландия са по 5 милиона). Менталитетът ни е балкански.
58
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези математици какво работят всъщност?
57
5
 
1
 
! Отговори
В БГ преди 3 години
математиката среща огромен проблем с набирането на данни. Затова всякакви математически модели НЕ РАБОТЯТ. Работи се с данни от СТЪКМИСТИКАТА. Тези данни не са актуални, не са достоверни, не са диференцирани, а често са направо преписани от някъде. Всеки в държавата, който се опита да създаде отчетност и достовени данни в здравеопазването в БГ среща жесток отпор от акулите дето ловят риба в мътни води. Та защо сега да е различно. Става дума за едни пари.
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте вменявали чувство за вина у хората, че не спазват мерките. Вирусът ще се изкара рано или късно. Италия с най големите мерки пак има най много заразени, явно не помагат само отлагат и вредят с психозата.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55Явно ти си много наясно с пиковете,щом знаеш толкова добре всичко. не си губи времето с коментари отивай да спасяваш човечеството
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще извинява математика, но вируса не е математика - точна наука. А като не се спазват мерки - нали има глоби? Значи обществото не се е провалило, а управляващите. Обществото ли е виновно за липса на медици, легла по болниците? В коя задача го реши това - да я реша и аз.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До доктор - пенсионер: По- късно докторе. Като разберем колко излъгаха и окрадоха.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Никой не ви е чакал да се "самоорганизирате". Правила има. Просто вие не ги спазвате. Явно червеното мислене, че "държавата ще ви оправи" не се е изличило. Направо сте си като за в Китай. Да ви заключват по домовете и само да ви носят храна. Но тогава пък ще се изпотрепете помежду си.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вече пазарувам с цяла лицева маска с два големи филтъра против отровни газове + предфилтър PP3 против ФПЧ. Купих си и един голям найлонов черен дъждобран с качулка, който предварително напръсквам със спирт 70% И повярвайте ми - при мен в магазина навалица няма, дори бих казал, че в редицата където аз пазарувам други няма. А най-обичам някое детенце като ме види да присвие оченца и да надуе гайдата и майка му бързо бързо да обърне количката в срещуположна посока.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В подобна ситуация да разчиташ на обществото си е доста рисковано и нож с две остриета! Не случайно във всички държави извънредно положение се прави точно за да се вкара ред и да се подават заповеди от едно място а не всеки да си интерпретира както си иска. Да обвиниш обществото че се е провалило при положе ние че всеки ден подаваш хаотична информация иняма ред е бягане от отговорност!Трябваше твърда ръка и строги праивла от горе а не да се чака хората да се самоорганизират!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А той се провали като математик.