Още не сме достигнали пика на смъртност от COVID-19

Провалихме се като общество, каза математикът Петър Велков
11 ное 2020 11:58, Ния Христова
87
Още не сме достигнали пика на смъртност от COVID-19
Снимка: БГНЕС
"За съжаление последните данни за смъртността от COVID-19 не са моментен пик. Все още не сме достигнали пиковите стойности". Това каза в ефира на Нова ТВ Петър Велков, математик и експерт по управление на кризи.
 
"Данните са ретроспективни. Тези свързано със смъртността и с тежките случаи вървят съответно с 10-14 дни и 21 дни назад. Тоест в момента това, което имаме като тежки случаи е от седмицата около 20 октомври – тогава са се заразили тези хора", посочва експертът.
Още по темата
 
"Ние се провалихме като общество да спазваме мерките. Когато имаме голям процент хора, неспазващи мерките, много хора, които не вярват във вирус и неефективна система за проследяване и карантиниране – всички тези мерки водят до претоварване на здравната система", заяви математикът.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
ГОТОВА СЪМ ДА УМРА ЗА КАУЗАТА НА ГЕРБ!
27
3
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Все си мислех че след комунизма,царизма,бойковизма по лошо няма да стане пък сега и тази напаст взе да ни мори!Тази държава е прокълната!
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До OffДа, расте процентът, и като абсолютна стойност расте. След две-три седмици ще имаме над 500 починали от ковид, следствие от днешните 3-4 хиляди заразени! Ама *** не вярва, че има напдемия, *** не уважава другия и не ще да го пази, *** ***, че смешни права му били отнети, реве по телевизора като не го приемат в болница, защото същите тези *** са я задръстили!
25
5
 
11
 
! Отговори
В целия свяр преди 3 години
В целия свят хората са същи. Разликата е в това че някъде се спазват правилата защото ги глобяват сериозно безкомпромисно и не важи правилото имаме човек тук и там. Когато никой не ни наказва години наред, няма ка да спазваме каквото и да е правило.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра ли ти е виновен,че си носиш маската в джоба и плюеш по улиците?
23
2
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
А скачахте вие за Промяна.След 30+ години - няма я.Борба с корупция и кражби ?!Всичко с Ковида замазват.
22
1
 
4
 
! Отговори
БРАВО, БРАВО.. преди 3 години
ВИЕ БЕГАЙТЕ ПО КРЪЧМИТЕ.... И ЧЕКАЙТЕ ПОСЛЕ НЕКОИ ДА ВИ ЛЕКУВА. ХАХАХАААЗНАЧИ ПО 300-дневно, ДАЛИ ФИРА..... Е НОРМАЛНО, НАИСТИНА.... ХАХАХААА
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно 3% от починалите са починали само от ковид. Ако може да се вярва на данните. Смятайте сами какъв е истинския брой, нали сте много умни. Така че, някой умишлено вменява страх и ужас. Дано да си понесе последствията.
20
0
 
2
 
! Отговори
Няма разлика преди 3 години
Тръмп 1946....Байдън. 1942......
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
короната е открита за пръв път през 30-те на миналия век . при кокошките е изолиран вирус причиняващ бронхопневнония . всяка следваща мутация е заразила другите видове и оттам човека .
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали Фигурантът и Мангъров твърдяха, че вирус няма .......
17
5
 
8
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Не обществото, а правителството се провали! Тези месеци, за които бяхме затворени а и след това бяха за да се подготви здравната система за тази втора вълна, за която беше ясно на всички , че ще дойде. Нищо не се направи, само празни приказки от такива господа, като този математик.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТБегай да агитираш за китайските другари. Да не си забравиш и червения каскет.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12"В началого кога бяхме наплашени бяхме една от страните с най-малко заразени. После си показахме рогата щото нали си помислихме както винаги, че точно нас няма да ни хване тоя дзвер и започнахме да обикаляме като отвързани. Ей го резултата."В началото когато сложихме превантивно мерките, това даде смелост на конспираторите и обикновените руски *** да твърдят, че такова нещо няма, защото се "вижда" как нямаме болни. Сега по-ясно ли се вижда, другаре?
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи според него продънената ни неработеща здравна система е щяла да издържи ако сме спазвали мерките?...... Кво? Сериозно?
13
6
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Кои мерки *** анке? Кои ? След 23 ч не ходиме у кръчмите. Друго ? Я се разкарай герберка ***.
12
10
 
5
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
Я, СПРЕТНЕТЕ ОЩЕ... 2-3- "НАРОДНИ ВЪСТАНИЯ "... И СМЕ ГОТВИ ЗА ИЗБОРИТЕ, КАТО ИЗПУКАТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ! ПО 300-дневно...Е ДОБЪР КАДАНС ДО ИЗБОРИТЕ НАПРОЛЕТ... ХАХАХААА...
11
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството се провали, а не обществото, защото правителството има инструментите за въздействие над обществото. Март април защо не се провалиха и наложиха необходимите мерки, сега само и само да останат на власт до март 2021 се изпокриха като лалугери
10
12
 
12
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Ние се проваляме като общество с нашата търпимост към метастазите на социализма. Но аз съм оптимистка, защото неспазването на мерките така горещо подкрепяно от КН и пРезидента ще доведе до по-висока смъртност сред мутрите и с това базата на Позитанската Престъпна Организация ще се свие по естествен начин.Тези които зачитат правителството и спазват мерките в личен план имат по-големи шансове да оцелеят. Така ще се запази генетичния код на Българщината.
9
7
 
6
 
! Отговори
Off преди 3 години
Не знам какъв математик е този, ама смъртността не е ли % от болните? Този % расте ли? Май расте броя починали, просто защото те са някакъв % от болните/заразените, които в момента доста растат. Та не расте смъртността, а броя починали.