МВР-шефът: Няма да глобяваме пенсионери, купили си хляб в 10:30 ч.

Охраната няма право да изисква лични карти на входа на магазина
13 ное 2020 09:00, Александър Попов
160
МВР-шефът: Няма да глобяваме пенсионери, купили си хляб в 10:30 ч.
Снимка: БГНЕС

Заповедта за "зелените коридори" за пазаруване в магазини и аптеки от пенсионери само между 8:00 и 10:00 часа предизвика хаос.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обаче беше категоричен, че няма как пенсионер да бъде глобен за това, че си е купил хляб в 10:30 часа.

"Глоби ще се налагат, едва след като се отправени няколко предупреждения към определено лице", заяви той пред Нова тв.

Още по темата
По думите му основен инструмент на МВР ще бъде отправянето на предупреждение.

"Първо се отправя устно такова. Ако това противоправно деяние не спира, можем да издадем писмен протокол. Едва след това, ако човек е настоятелен да нарушава правилата, може да се пристъпи към санкция, която е предвидена в разпоредбите", обясни той.

Относно заповедта на здравния министър за "зелен коридор" за пенсионерите, Терзийски обясни, че охраната в магазина няма право да ни иска лични карти. Министърът няма и информация за сигнали, че възрастни хора не искат да напускат търговските обекти след 10 часа.

"Заповедите на министъра на здравеопазването са, за да се наложи един ред, а ние сами трябва да предприемем мерки. Щом РЗИ създаде предписание за карантина, ние трябва да сме достатъчно отговорни да ги спазваме. Постоянно правим проверки за работното време, за спазването на карантина", увери вътрешният министър.

Той обясни, че от началото на месеца са издадени над 10 хиляди разпоредби за неспазване на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
13
 
! Отговори
адв.Павел Пенев преди 3 години
Много зелени хора са създали този зелен коридор.Може би точно за това,за да има поредната възможност за налагане на глоби.Бюджета трябва да се пълни от данъци,такси и глоби.Аман от зелени творениязелени партии,зелена енергия,зелени коридори,зелени политици,зелени медици и съсипани хора.
113
10
 
5
 
! Отговори
ЩОТО преди 3 години
ИМ ДАДЕ ПО 50 ЛВ! АКО НЕ ИМ БЕШЕ ДАЛ, НЯМАШЕ ДА СЕ ТЪЛПЯТ В МАГАЗИНИТЕ ))):
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕ ОВЦЕТЕ СА ТРЕНИРАНИ 45 Г. ОТ РУСИЯ, ТА НЯМА ПРОБЛЕМ!ВМЕСТО ДА ИЗЛЯЗАТ НА ПЛОЩАДА...ЗА ТВА ЩЕ ИМА ТОЯ ТЕРОР!НА МЕН МИ ПИСНА- ВСЕКИ ДЕН НОВИ ЗАПОВЕДИ! ТО НЕ СЕ ИЗДЪРЖА ВЕЧЕ ОТ ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ!
111
0
 
12
 
! Отговори
25704 преди 3 години
Къде се изпокриха героите от НПО? Къде са сърцатите доброволци, които пазаруват на възрастните хора и им помагат да се справят с положението? Защо магазините продължават да си правят оглушки и не изпълняват онлайн поръчки не само за възрастни? Това е най-безопасният начин за персонала на магазините.
110
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, като отнесете по някоя тлъста глоба и като умирише някой ваш близък бъзака от Ковид-19 ще ви светне лампичката, че мерките бяха за ваше добро, но българчето не разбира от добро, гледа винаги първо да плювне, дори и по тоя, който му подава ръка и го съветва за негово добро.
109
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете безумията, го ве да!Коридори, маски ,дистанции... май на та ви.
108
1
 
21
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Много умни управляващи, една майка ги е родила и един татко! От 6 ч. До 23 часа, вируса е заключен някъде, най-вероятно в Министерски съвет! Тиквата затова не ходи там, да има място за вируса! След това, като хората отидат да спят, той може да се разхожда като сумбамбул! Пенсионерите, пък нека сутринта да направят пъртината като завали снега, или пък да се попързалят, белким изпопадаме по пътя, че да не се пречкаме нито на младите, нито на управляващите!
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 107Я кажи от тебе и оня пучи гейски масал, дето ми трие коментарите, кой от двама ви е мъжа и кой жената?
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може всички полицаи ли са толкова тъ пи.Срещал съм много по интелигентни редови служители. С конкурс по *** отия ли назначават "ръководните кадри",ами сложете един обикновен интелигентен полицай,поне да не се излага.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма за какво да ги глобявате, те не могат да влезат в магазина да си купят хляб след 10ч.
104
1
 
14
 
! Отговори
Друг пенсионер преди 3 години
Министъра на вътрешните работи и той ли ще се бори с ковида? Тези мутри наистина са изперкали барабар с баце си! Всички знаем, че нашата хазна се пълни главно от глоби и такси и от откраднати бизнеси, ама сега съвсем се оляха! Ами да вземат и последния залък на пенсионерите, НАГЛЕЦИ!!!
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутренска проcтотия...
102
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бугарчето изпълнява и зпазва правилата само като му бръкнат в джоба, от добрина и уважение не разбира.Затова и глобите са такива.
101
14
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 103Това е идеята - като не искаш да те глобяват - спазвай правилата. Хората, които оспорват размера на една сакнция ОЧЕВИДНО планират да бъдат нарушители.
100
1
 
5
 
! Отговори
Тарас Булба преди 3 години
До Да гиЗащо не си напишеш името, за да могат майкa ти и баща ти да се гордеят с теб!
99
1
 
17
 
! Отговори
Едно към едно преди 3 години
Министър К.Ананиев през пролетта издаде подобна заповед, но явно е по-добър администратор от професора. Тогава той създаде "зелен коридор" от 08.00 до 10.00 часа САМО ЗА ВЪЗРАСТНИ, а през останалото време нямаше ограничения.Който възрастен е смел-моля. Който не е смогнал сутринта-моля. А сега тази наредба е геноцид. Очаквам изнервени граждани да започнат саморазправа с възрастните хора. За професора мога да направя едно обобщение-учен, па ***.
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционери еничари никъде няма глоби по 5000лв в Европа,тази глупост кой умник е измисли.КАК СЕ ОПРЕДЕЛЯ една глоба с минималната пенсия или заплата,една глоба в ЕС е 120евро на минимална заплата 1400 евро.В България минималната заплата е300 евро колко ще бъде една глоба за неспазване,прочетете едно законодателство явно не можете ГЕРБ изчерпани от всякъде.
97
0
 
13
 
! Отговори
Да те преди 3 години
До Да гиВие,драги,родители нямате ли!?От къде тая злоба към възрастните хора,които едва живеят с тия пенсии!Ти не издържоаш само пенсионерти ,като работиш!Ти издържаш целият административен държавен апарат,който по принцип не внася осигжуровки-държава им ги внася-а,дали!?но при пенсиониране се взимат едни 10-20 заплати,пак от твоите пари.Но ти-няма да ги вземеш!Не ти е проблема,възрастните хора-друг е-помисли и внимавай какви ги говориш-привилегия е да остарееш,която не всеки получава!Запомни!
96
2
 
7
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Няма да ме глобиш и мен!Ще пазарувам,когато ми е удобно,защото РАБОТЯ!!Не можеш да ми искаш лична карта!Аз завинаги ще бъда вече на 62 години-айде да видим!
95
0
 
12
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Честно да ви кажа - тоя вирус е хубаво нещо. Затворете се всички по домовете си и *** като кучета - без погребения, без лекар, без близки до вас. До сега казвах - направиха ни на маймуни. Вече виждам, че повечето са си били маймуни. Чета коментари на хора които искат да глобяват възрастните - вие нямате ли родители, баби, дядовци ? Да стоят като затворници в домовете си ли - ами то това ги убива. То и вас убива, за това се измират на по 40-50 години... това заслужавате !