Нова заповед: Само пенсионерите в магазините от 13.30 до 16.30 часа

Същото се отнася и за аптеките, но за тях има ограничение и за часовете от 8 до 10
Обновена: 13 ное 2020 19:49 | 13 ное 2020 18:10, Камелия Цветанова
483
Нова заповед: Само пенсионерите в магазините от 13.30 до 16.30 часа
Снимка: БГНЕС

От утре магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 ч. Това е последната заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

Още по темата


В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Аптеките организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч.

 В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

С новата заповед се отменя старата, според която пенсионерите можеха да пазаруват само в часовете от 8 до10. Тя предизвика доста недоволство от страна на възрастните хора, според които времето е крайно неподходящо, защото сутрин е по-студено, а те са в рисковата група за инфекции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера се редих два часа за едни перверзативи, таман да ми дойде ред, едни баби като нахълтаха, като се разврещяха, че им започва коридора и трябва до пет минути да са си купили нещо, каквото и да е, щото те лекарства им изписват, ама чак след три седмици и няма как да се бутата при личната лекарка, по градския транспорт също няма с кого да се бутат, щото няма ученици, и айде по-бързо, щото турския сериал им почва.
395
3
 
21
 
! Отговори
аман от преди 3 години
пенсионерките! Мога да стана, не мога да стана! И от тъпотиите на тия хора. Трябваше да им запазят просто коридор и другото време да не ги ограничават. Заради тия глупости, магазините ще стоят почти празни от 1 до 4 часа, след това ще се препълнят, ще стават струпвания, а и на голяма част от пенсионерите им пазаруват децата. И Боже ОПАСИ, два коридора в аптеките. Пълни безумия!
394
3
 
24
 
! Отговори
Доцент Мангалов преди 3 години
Предлагам,пенсионерите да пазаруват само нощно време в денонощните магазини и аптеки,защото:имат проблеми със съня и не спят;не правят секс,защото не могат или не искат;не гледат порно или еротика,за да не си развалят ценностната система,останала им в наследство от комунизма;нямат малки деца или млада жена,за които да се грижат нон стоп,и ако живеят с по-младите,само им пречат и бутат!?Отделно това,обичат изгревите и залезите,тишината и спокойствието,както и чистият въздух?!?
393
1
 
26
 
! Отговори
Дориян Грей преди 3 години
И тая заповед е измислена в пристъп на лудост и направена по време на буря.
392
1
 
15
 
! Отговори
??? преди 3 години
Защо не обособят магазини само за пенсионери. И аптеки също!
391
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
400 коментара под статия за поредната глупотевина в стил Кирчо Ананиев! В понеделник ще излезе следващата! Сега е ред на бат Бойко да излезе пред камерите и да изиграе доброто ченге! Това го гледахме много пъти вече!
390
2
 
14
 
! Отговори
Мария преди 3 години
При предишната карантина не видях пенсионер, който да спазва прозореца от 8 до 10. Но се оказа, че ти нямаш право да пазаруваш в този час. Как така няма да имам право да пазарувам през деня събота и неделя? Истината е, че бизнесът, който и сега страда от свитата покупателна способност на българина, ще пострада още повече. И още една истина-масово старите хора се оправят сами, третирани от своите деца като бреме...
389
1
 
18
 
! Отговори
е и какво? преди 3 години
След 16.30 само за 2 - та оставащи часа до затварянето, считай какво ГЪЧКАНЕ на хора под 65 ч. ще има!!!!Ба си смешните заповеди. Юристите спят ли?
388
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига сте плюли по пенсионерите бе *** та нима те издадоха тази неадекватна заповед не разбирате ли че така като настроят млади срещу стари вчера беше обратното стари срешу млади те остават в миманса и се пдхилват а ние народът страдаме от това поредно безумие
387
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офффф, Боооожеееее. Ела ги прибери тези от ГЕРБ. Всеки ден нова глупост, отменяща тази от предишния ден. Нали уш имаха план който следвали, ама друг път. Пак на момента, пак на парче ОСТАВКА
386
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами пак нещо е сбъркано с новината!Ками, сега заповедта се отнася за "пенсионерите" или "хората на 65 години и нагоре"?Защото, душо кукурузена, има "пенсионери" под 65 одини и работещи над 65 години!Те в кои интервали ще пазаруват? Или за тях отделна заповед?Научете се да се изразявате ясно, най-после!
385
3
 
18
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Не им вземаите следобедната дрямка на пенсионерите.Оставете само боко тиквата да си кара джипа по това време
384
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В петък 13 правителството внезапно купува 13млн ваксини но никаква реакция от медии или хора понеже те им святнаха една нарочно сбъркана заповед и умниците се занимават с нея цял ден кога щели да пазарят от глад да не умрат онез пък да не останем без ваксини...
383
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На вас не може да ви се помогне, човек ви дава информация от последните минути а вие му слагате минуси защото ви отнеха вниманието с нарочно сбърканата заповед за да не можете да реагирате дори и медиите.
382
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсиите много ли са изморени и заети, че немогат да отидат до магазина от 8 до 10. Не стига че се събуждат в 5 ч., ами и видиш ли много малко времето било за пазаруването на сирене, 2 кис млека и един хляб. А други хора няма ли в таая държава. Реално половината ден аз няма да мога да вляза в магазин. Глупости на търкалета.
381
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До непенсионерСлед 16.30ч
380
5
 
10
 
! Отговори
непенсионер преди 3 години
И сега какво-ако не си пенсионер в аптека май няма да можеш да припариш?Ако можеш от 10 до 13 30 ако ли не ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
379
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазаруването ли ви е проблема след като правителството купува 13 млн ваксини три пъти повече от населението на страната но вие си заслужавате съдбата щом пазаруването ви е проблема да ви напукат гадната виетнамска ваксина и да ви дойде ума в газа. Нали нищо не беше ясно с този вирус а то и тестове има и ваксината готова избивате някоко милиона а другите поробвате но и вие в ада ще горите и мутрите и милиционерите и техните майки и бащи до десето коляно проклети да сти.
378
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По националната телевизия БНТ обявиха по новините в 8, че хората под 65г. възраст имат право да пазаруват в горепосочените часове, за които тук се твърди че могат да пазаруват НАД 65 годишните!Това е абсолютно основание да не спазвам никакви подобни заповеди след като медиите обявяват противоположни мерки!Мутри ВЪН!!!Бойко на трибунал!!!
377
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия е 80 млн. и такова деление няма. Няма такава простотия. Ако бабата живее сама и след този час има нужда от хляб, защото е забравила. До утре няма да яде. Ще чака.

Спонсорирани публикации